Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugpjūčio » 30

Rudens receptas: vaikiškas "antigripinas"

Tradiciniame Kauno jungtinio sveikuolių klubo ir Žolinčių akademijos iniciatyva neseniai surengtame konkurse "Lietuvaitė šeimininkė" patiekalų ir stalo originalumu visas dalyves nurungė kaunietė Aldona Širmulienė.

Rudens receptas: vaikiškas "antigripinas"

Lietuvaitės šeimininkės titulą ji pelnė neatsitiktinai, nes jau seniai domisi sveika mityba – aktyviai dalyvauja Žolinčių akademijos veikloje, pratina prie sveikos mitybos savo tris vaikus. Širmulių namuose ant sienos kabo maisto derinimo lentelė. Tad dabar vaikai rečiau klausinėja tėvų, ką su kuo dera valgyti.

A.Širmulienė – labai užimtas žmogus. Porą dienų teko ją gaudyti einančią į kokį renginį, užsiėmimą ar išeinančią iš jų. Daugybę visuomeninių pareigų turinti trijų vaikų mama skiria laiko ir studijoms, tačiau svarbiausia pareiga laiko motinystę.

Tad nenuostabu, kad Širmulių namuose vaikai mokomi groti, šokti, dainuoti ir giedoti, būti savarankiški ir... sveiki. "Kai vaikai valgo šiuos namie gamintus saldainius, aš nesibaiminu, kad jie gali susirgti gripu", – tvirtina Aldona, kuri siūlo kaunietiems paruošti savo vaikams šį ypatingą saldumyną.

  • 10 žalių svarainių,
  • 200 g džiovintų dilgėlių,
  • po saują džiovintų aviečių lapų bei mėlynių uogų,
  • medaus, cukraus.

Išvalius svarainių sėklas, supjaustyti juos nestoromis skiltelėmis. Užpilti cukraus tiek, kad išsiskirtų sultys. Palikti dviem paroms. Po to svarainių sultis nupilti ir naudoti arbatai ar salotoms paskaninti. Svarainių skilteles sudėti į indą, kurį įstatyti į kitą indą su verdančiu vandeniu. Kaitinti kelias minutes pabarsčius cukrumi.

Prieš tai reikėtų paruošti tokį mišinį: sumalti džiovintų aviečių ir dilgėlių lapelius, nubraukus juos nuo šakelių, džiovintas mėlynes. Viską sumaišyti su lengvai pakaitintu (bus lengviau maišyti) medumi, kad masė taptų vientisa. Šia mase aptepti kiekvieną cukruotą svarainio skiltelę arba viską sumaišyti. Šio mišinio nereikėtų duoti per dieną daugiau, nei telpa į vaikišką saują.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:04 Receptai – Patiekalai 5 minutės ir keletas valandų šaldytuve, ir skanus tortas paruoštas!

Patinka jums saldumynai? Esate tikri, kad jūs neprieštaraujate pasmaguriauti skaniu desertu su karšta arbata. Bet, kartais taip nesinori teptis miltais, minkyti tešlos ir ilgą laiką kepti skanėstą orkaitėje.

...

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

17.06.2019 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Varškės spurgos
Gardžių varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos. Varškės spurgos apibarstomos cukraus pudra arba apšlakstomos lydytu šokoladu. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau