Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 24

Topinambai, vaistas liaudies medicinoje nuo įvairių negalavimų

Dėl gajumo ir gyvybinės energijos topinambai nuo seno naudojami įvairių tautų liaudies medicinoje kaip vaistas nuo įvairių negalavimų: kepenų, tulžies, skrandžio, odos ir daugelio kitų. Ir ne veltui.

Gumbuose yra 80 proc. vandens, 15–20 proc. angliavandenių, apie 3 proc. baltymų, mažiau nei 1 proc. riebalų, įvairių mineralinių medžiagų: kalio, kalcio, fosforo, geležies, natrio, silicio, taip pat vitaminų B1, B2, B6, D, C. Topinambuose nėra krakmolo, užtat juose daug angliavandenių, fruktozės polimero inulino (nepainioti su insulinu).

Topinambai, vaistas liaudies medicinoje nuo įvairių negalavimų

Skrandyje inulinas nesuvirškinamas, tačiau žarnyne jį perdirba gerosios bakterijos, taigi inulinas padeda palaikyti žarnyno mikrofloros balansą, gerina žarnyno veiklą ir apskritai organizmo sveikatą.

Svarbu, kad inulino fermentacijos produktai trukdo susidaryti cukraus pertekliui kraujyje, todėl topinambai labai naudingi sergantiems cukralige, jie net vadinami „diabetikų bulvėmis“.

Skrandyje nesuvirškinamos inulino skaidulos sugeria daug vandens, išbrinksta ir sukelia sotumo jausmą, taigi, topinambai malšina alkį tikrąja to žodžio prasme apgaudami skrandį. Dėl šios savybės topinambai gali būti geri draugai norintiems atsikratyti nereikalingo svorio. Tačiau gausiai vartojami žali topinambai gali sukelti pilvo pūtimą, tokiu atveju jų reikėtų valgyti mažiau.

►Šviežius topinambų gumbus naudinga vartoti juntant įtampą, greitai apimant psichiniam ir fiziniam nuovargiui, dažnai skaudant ar svaigstant galvai, kenčiant dėl nemigos, asteninių būsenų, prostatito, įvairios kilmės patinimų, kepenų, kasos, inkstų ligų, įvairios kilmės intoksikacijų, moterų lytinės srities uždegimų, esant įvairiems onkologiniams susirgimams, anemijai, taip pat jie padės atgauti jėgas patyrus depresiją ir stresą, nervinę įtampą.

150–200 g šviežių gumbų kruopščiai nuplauti, nuvalyti ir suvalgyti kasdien 2–3 kartus prieš pagrindinį valgį.

Visais šiais atvejais galima 2–3 kartus per dieną išgerti 50–100 ml šviežiai išspaustos topinambų gumbų sunkos 15 minučių prieš valgį.

►Šviežios trintų gumbų tyrės naudinga pridėti prie egzemos, odos vėžio pažeistų vietų 30 min. 1–2 kartus per dieną.

►1–2 valg. šaukštus sausų topinambų gumbų miltelių užpilti 0,5 l verdančio vandens, šiltai apklojus palaikyti 1 val. ir gerti su nuosėdomis po 1 stiklinę 2–3 kartus per dieną 10–15 minučių prieš valgį.

►1 valg. šaukštą susmulkintos sausos lapų ir stiebų masės užpilti 0,75 l verdančio vandens, leisti pritraukti šiltai apklojus 8–10 val., perkošti. Gerti po 0,5 stiklinės 3–4 kartus per dieną 15 minučių prieš valgį.

►1 valg. šaukštą susmulkintų žiedų užpilti 0,75 l verdančio vandens, šiltai apklojus leisti pritraukti 8–10 valandų, perkošti. Gerti po 0,5 stiklinės 3–4 kartus per dieną.

►Naudinga iš topinambų gumbų gaminti įvairias salotas, pridedant morkų, raudonųjų burokėlių, obuolių ir kitų daržovių bei vaisių, ruošti sriubas, kotletus, omletus, kavą.

Kavai ruošti gumbai kruopščiai nuplaunami, nusausinami servetėle, plonai supjaustomi, džiovinami 3–4 dienas ore, paskui orkaitėje, kol paruduos. Laikomi sausoje vietoje. Prieš vartojant pagruzdinami keptuvėje ir sumalami kavamale.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 19:43 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai užkimus
Užkimus liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai užkimus, receptai nuo užkimimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

15.09.2018 laikas 07:08 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kirminų
Kirminai liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kirminų, kirminai, kirminų gydymas, receptai kirminams, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau