Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Dvasios, Vaiduokliai » 2016 » Gegužės » 16

Ugnies poltergeistas ir jo skleidėjai

Nuo 1971-ųjų iki 1975-ųjų metų Anglijoje įvyko ne vienas įtartinas gaisras, kurie buvo susiję su Barbara Buli. Kiekvienas gaisras kildavo po to, kai moteris, garsėjanti savo sunkiu charakteriu, būdavo atleidžiama iš darbo. Britų spaudoje šie gaisrai buvo pavadinti "keršto ugnimi".

1971-ųjų metų rugpjūčio mėnesį Barbara buvo atleistas iš „Berklio Veilo“ viešbučio Stoune (Glosteršyro grafystė). Misis Buli neteko virėjos darbo, o viešbutis - dalies turto, kuris sudegė ugnyje.

Tų pačių metų rudenį konfliktiška Barbara susipyko su Bridžvoterio (Somerseto grafystė) mokyklos - internato administracija. Netrukus užsidegė internato miegamasis. Dar po dviejų metų policija domėjosi misis Buli dėl gaisro, kilusio Bato miesto moterų mokykloje.

Ugnies poltergeistas

Per ketverius mėnesius trys gaisrai kilo „Gulbės“ viešbutyje Tjosberyje. Ir žinoma, jų kilimo laikas sutapo su eiliniu konfliktu, kilusiu tarp misis Buli ir viešbučio administracijos. Beje, trečiasis gaisras kilo jau po to, kai misis Buli jau buvo atleista iš viešbučio.

1975-ųjų metų pradžioje paskutinis įvykis, susijęs su skandalingąja moterimi, įvyko „Tiurbėjaus“ viešbutyje Devonšyro grafystėje. Administracija pranešė misis Buli, kad ji atleidžiama iš darbo, o kitą dieną užsidegė patalynė aptarnaujančio personalo kambaryje.

Policijoje Barbara pripažino, kad gaisrai kildavo kiekvieną kartą po jos konfliktų su įvairių įstaigų administracija, tačiau kategoriškai neigė, kad tai ji padegdavo. Byla apie „keršto ugnį“ taip ir nebuvo perduota teismui dėl įkalčių stokos. Nuo to laiko taip pat nėra jokių užuominų apie Barbarą Buli.

Specialistų, registruojančių atvejus su panašiais žmonėmis, nuomone dažniausiai tokiais gaisrų sukėlėjais tampa paaugliai.

1982-ais metais nepaprasta istorija nutiko devynmečiui Benedetui Zupino (Benedetto Supino). Dailidės sūnus iš Formijos miesto (Italija), laukdamas eilėje pas stomatologą, staiga užsiliepsnojo. Vaikui pasisekė - rimtų nudegimų nepatyrė. Tačiau po kelių dienų nepaprastas reiškinys dar kartą pasikartojo. Ryte berniukas atsibudo nuo didelio skausmo - degė jo pižama. Po to keisti Benedeto sugebėjimai ėmė persiduoti jį supantiems daiktams.

Vien nuo berniuko žvilgsnio užsidegdavo plastmasė, baldai, apšvietimo įranga. Šiuo fenomenu susidomėjo mokslininkai medikai, tačiau išsiaiškinti jo kilmės nesugebėjo.

Po ketverių metų panašią „mįslę" mokslininkams, tik šį kartą Ukrainos, užminė trylikametis paauglys Saša iš Jenakijevo. 1986-ais metais jo tėvų bute buvo pastebėtas pramuštas langas. Įeinanti skylė buvo panaši į paprasčiausią skylę, kurią palieka iš timpos paleistas akmenukas, o štai išeinanti skylė buvo lygi, be įtrūkimų, apsilydžiusiais kraštais.

Po to keistai elgtis ėmė elektros prietaisai: šviestuvai tai įsijungdavo, tai išsijungdavo. Taip pat elgėsi ir televizorius, šaldytuvas. Savaime užsidegė kiliminis takelis prieangyje ir laukinių durų oda. Gyventojai gaisrą užgesino, dar nesuvokdami, kad tai tik pradžia. Per neilgą laiko tarpą bute kilo net devyni gaisrai - užsidegdavo laikraščiai, rozetės, baldai, balkone ant staliuko užtiesta klijuotė.

Galiausiai šeima, pavargusi nuo dažnų gaisrų, persikėlė gyventi į kitą vietą. Tačiau nežinoma jėga ir čia netrukus parodė savo charakterį. Praėjus vos kelioms dienoms po persikėlimo tiesiog močiutės akyse ėmė rūkti prie durų patiestas skuduras. O po to, kai berniukas pateko į butą, kuriame gyveno jo pusseserė su tėvais, ir pastarosios akyse užsiliepsnojo mergaitės kailiniai, šalikas ir kepurė, nebeliko jokių abejonių, kad dėl šių gaisrų kaltas Saša.

Galiausiai medikai nusprendė ištirti berniuką. Tačiau nustatyti nors kokios keistos savybės jie irgi nesugebėjo. Ugnies poltergeisto fenomeno priežastys taip ir liko iki šiol neišaiškintos.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
28.08.2019 laikas 20:25 Receptai – Patiekalai Traškūs vaflių ritinėliai be vaflinės
Jei jums kilo noras prisiminti vaikystės skonį, pasigamini skanius, traškius susuktus vaflius, bet neturite po ranka vaflinės, šią problemą labai lengva išspręsti. O, ir vaflių kepimas keptuvėje užims mažai laiko....

Skaityti daugiau

10.07.2019 laikas 21:39 Receptai – Patiekalai Nepaprastai skanūs abrikosai sirupe
Gaminame namuose skanius abrikosus sirupe. Abrikosai kruopščiai nuplaunami ir pašalinami kauliukai. Išspaudžiame pusės citrinos sultis. Laikykite vėsioje vietoje. Štai ir viskas! Mūsų abrikosai yra paruošti. Gero apetito!...

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 21:36 Receptai – Patiekalai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau