Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2016 » Lapkričio » 7

Vitamino K2 trūkumas, širdies ir kraujagyslių ligos

Vitamino K2 trūkumas pavojingesnis nei rūkymas?

Naujas meta-analyzės tyrimas analizavo anksčiau publikuotas studijas ir apibendrinus duomenis padarė išvadą, kad vitamino K2 trūkumas yra didelis širdies ir kraujagyslių ligų rizikos faktorius. Duomenys buvo surinkti net iš 168 šalių. Vitamino K2 trūkumas buvo reikšmingas širdies ir kraujagyslių ligų rizikos faktorius nepriklausomai nuo kitų veiksnių kaip fizinio aktyvumo trūkumas, socioekonominis statusas, lytis, rūkymas. Šalyse kur žmonės su maistu gaudavo mažiausiai vitamino K2 (< 5μg per dieną), turėjo 2.2 karto didesnę širdies ir kraujagyslių ligų riziką nei šalyse, kur žmonės suvalgydavo daugiausiai K2 (> 24 μg per dieną).

Šio tyrimo autoriai apskaičiavo kiek procentų įvairūs rizikos faktorius prisideda prie išankstinės mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų: per didelis kiekis alkoholio (0,38%), per mažai vitamino K2 (6,95%), rūkymas (6,87%), padidėjęs kraujo spaudimas (9,01%), oro užterštumas (9,15%), neturtingumas/skurdas (7,66%) , buvimas vyru (vyrai turi didesnę širdies ir kraujagyslių ligų riziką nei moterys) (6,13%). Žinoma, čia reikia pažymėti, kad statistika yra statistika, ir šių procentų negalima tiesiogiai taikyti individualiam žmogui. Nepaisant to žinoti ir sumažinti rizikos faktorius reikia.

Kodėl vitamino K2 trūkumas padidina širdies ir kraujagyslių ligų riziką?

Vitaminas K2 reikalingas tam, kad kalcis ir kraujo nukeliautų į kaulus. Jei yra vitamino K2 trūkumas, tas kraujyje esantis kalis gali atsidurti ant kraujagyslių sienelių ir ko pasekoje per ilgą laiką kraujagyslės sustandėja, susiaurėja, kas sukelia padidėjusį kraujo spaudimą.

Kas dar gali sukelti vitamino K2 trūkumą?

Vitaminas K2

Žmonėms turintiems padidėjusį kraujo krešumą, arba tiesiog kaip profilaktika po širdies infarkto ar insulto paskiriama kraujo krešumą mažinantys vaistai Warfarin (coumadin). Vitaminas K1 reikalingas kraujo krešumo procese. Čia pasakysiu, kad yra dvi vitamino K formos: K1 (jo daug randama  žalios spalvos lapinėse daržovėse) ir K2 (yra dar yra K3, bet jo svarba dar mažai žinoma). Tas vaistas coumadin, sunaikina abi vitamino K formas, todėl tie vaistai sukelia ne tik K1 bet ir K2 trūkumą. Tad gaunasi, kad gydytojai norėdami sumažinti ligoniams kraujo krešumą, kartu gali padidinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką. Beje, coumadin yra žiurkių nuodas ir šis šis vaistas yra labai pavojingas, padauginus ar neteisingai apskaičiavus doze galima numirti, sukelia vidinį kraujavimą, hemoraginį insultą . O kraujo krešumą galima sumažinti natūraliais būdais: naudojant česnaką, svogūnus, didelės dozės vitamino C (bent vienas gramas per dieną), vitamino E,  imbiero, taip pat reikia gerti daugiau vandens.

Vartojant kalci ir vitaminą D reikia vartoti ir K2

Žmonės norėdami turėti stiprius kaulus ar gydyti osteoporozę naudoja kalcį ir vitaminą D (padidina kalcio pasisavinama iš žarnyno, bet tuo pačiu taip pat padidina kalcio pašalinimą per inkstus su šlapimu). Todėl patartina vartojant kalcį bei dideles dozes vitamino D, taip pat kartu naudoti vitaminą K2, kad tas kalcis nueitu į kaulus o ne nusėstu ant kraujagyslių sienelių.

Vitaminą K2 gauti su maistu nėra lengvą, jį gamina bakterijos ir todėl pagrinde randamas fermentuotuose produktuose, kaip sūris, miso ir kt. Vitaminą K2 taip pat gamina žarnyne esančios gerosios bakterijos. Todėl svarbu vengti antibiotikų bei mažai skaidulų turinčio maisto, kurie gali sunaikinti ar sumažinti gerąsias žarnyno bakterijas.

Kiek reikia vitamino K2?

Vitamino K dienos norma nediferencijuojant formų yra 90 mikrogramų (1mg =1000 mikrogram (mkg). Bene geriausias rinkoje esantys K2 papildas yra Source of Garden K2, kurio galima įsigyti iš iherb.com arba iš kitur.

Kiti būdai sumažinti širdies ir kraujagyslių ligų riziką

Veganiška mažai riebalų turinti dietą yra bene geriausias būdas išvengti ir iš gydytis širdies ir kraujagyslių ligas. Apie tai buvo rašyta atskirame straipsnyje.

*Reikia pažymėti, kad vienas pagrindinių šios tyrimo autorių yra vienos kompanijos darbuotojas, kurie gamina vitaminą K, nepaisant to tai tikrai nėra vienintelė studija, kur vitamino K2 trūkumas siejamas su širdies ir kraujagyslių ligomis.

Nuoroda į publikuotą studiją:

Cundiff and Agutter (2016)  Cardiovascular Disease Death Before Age 65 in 168 Countries Correlated Statistically with Biometrics, Socioeconomic Status, Tobacco, Gender, Exercise, Macronutrients,and Vitamin K.

Tai yra asmeninė autoriaus nuomonė, už straipsnio turinį ir kalbą Paranormal.lt portalas neatsako.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://sveikatossaltinis.blogas.lt/vitamino-k2-trukumas-ir-sirdies-ir-kraujagysliu-ligos-1019.html

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
20.09.2019 laikas 06:42 Receptai – Patiekalai Aguoniniai lietiniai blynai su įdaru

Išplakite kiaušinius ir 4 šaukštus cukraus, sumaišykite su grietine, aguonomis, cinamonu, pienu ir miltais (kad nebūtų gumuliukų). Iškepkite lietinius kaip paprastai, palaukite, kol truputį atvės ir suminkštės. Tuo tarpu pasida...

Skaityti daugiau

02.06.2019 laikas 21:59 Receptai – Patiekalai Šiuo receptu gaminu tik puodais – labai skanūs blynai!
Jie labai švelnūs ir išsipūtę – tirpsta burnoje! Suplakame raugintą pieno produktą su kiaušiniais, druska, cukrumi. Įpilkite miltų su soda ir gerai sumaišykite. Išeis tiršta tešla, kuri lėtai slysta iš šaukšto. Dedame dubenėlį su...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 20:45 Receptai – Patiekalai Varškės bandelės – labai minkštos!
Pasigaminkite skanias bandeles su varške! Senų laikų bandelių receptas, primins vaikystę. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau