Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2018 » Kovo » 28

Ruolia įspėja apie giriamus daigus: ne gelbėja, o skatina vėžį

Ypač šiuo metu žmonės skatinami valgyti ir į kokteilius dėti įvairių augalų daigus. Tai pasak žinovų – tikras supermaistas, pilnas naudingų medžiagų. Vis dėlto fitoterapeutas ir onkologas Juozas Ruolia įspėja daigais nepiktnaudžiauti – anot jo, besaikis vartojimas gali ne tik nepadėti, o labai smarkiai pakenkti, rašo DELFI.LT.

Daigai, onkologija, vežys, Ruolia

Juozas Ruolia © DELFI montažas

„Daigai nėra žalingi, bet viskas priklauso nuo dozės. Juose yra auksinų, kuriuose – labai daug vitaminų ir fermentų. Auksinai yra priešvėžiniai hormono, o giberilinai kaip tik skatina navikus. Yra studijos*, kuriose rašoma, kad 30 pelių iš 100, mėnesį šertoms želmenimis, atsirado pirminiai navikai“, – pasakojo J. Ruolia.

Fitoterapeutas pasakojo, jog jau anksčiau buvo radęs informacijos, jog daigai skatina navikus gyvulinėse ląstelėse, tačiau, anot jo, daugiau nebuvo rimtesnių studijų.

„Dabar vieni kalba vienaip, kiti kitaip. Daigus pardavinėjantys žmonės apie tai nutyli“, – sako J. Ruolia.

Kaip sako biologas, daigus žmonės Lietuvoje ypač pradėjo vartoti prieš 10 metų, o dabar pas jį ateina moterų, kurioms, pasak fitoterapeuto, be jokios priežasties atsinaujino vėžys, nors buvo radikaliai pašalintas.

„Moterys pasakojo, kad viską teisingai vartojo, vaistus gėrė, pardavė automobilius, butus. Aš jų klausiau, tai kokius brangius vaistus jos gėrė, kad viską reikėjo parduoti? Sako – vartojau želmenų sultis, po stiklinę tris kartus per dieną. Aš negaliu tylėti ir nieko nesakyti – didelėmis dozėmis daigų ir jų sulčių negalima vartoti, – sakė J. Ruolia.

 – Labai patariu daigų nepadauginti, nes šios moterys, apie kurias pasakoju, jau kapuose.“Pasak onkologo, nežalinga daigų dozė – 2-3 šaukštai per dieną.

J. Ruolia pabrėžia: vėžį galima išpjauti, švitini, džiovinti, veikti chemoterapija, tačiau yra G3 ląstelė, kuri labai sunkiai išnaikinama, lieka organizme ir laukia palankių sąlygų. Daigai gali būti viena iš aplinkybių, kuri skatina navikus ne tik atsinaujinti, bet ir susidaryti naujiems.

Be to, fitoterapeutas pabrėžia, jog vengti reikėtų ir didelės dozės ženšenio.

„Europos farmakopėjoje juodu ant balto užrašyta, kad ženšenis skatina vienoje iš vėžio rūšių adenokarcinomoje deguonies pasisavinimą, vadinasi, be reikalo jo nereikia, – sako J. Ruolia. – Negalima bičių pienelio, nes ligoniams, kurie kraujodarai vartojo bičių pienelį, atsinaujino navikai. Bičių duonelė po 1–2 valgomus šaukštus – saugi kraujo pagerinimui.

Išmaniai neparinkus kombinacijos ir neindividualizavus žmogaus tyrimų, su vaistažolėmis galima pridaryti daug žalos. Apie 30 proc. chemoterapijos yra iš vaistažolių, bet, jeigu netinkamai sudarai tas veikliąsias medžiagas, ji aktyvuojasi su kitomis vaistažolėmis, tada žmogui atneši žalą.“

* Giberilino A3 karcinogeninis poveikis Šveicarijos albinosų veislės pelėms. El-Mofty MM, Sakr SA, Rizk AM, Moussa EA. Carcinogenic effect of gibberikklin A3 in Swiss albino mice. Nutr Cancer 1994; 21(2): 183-90.

Ruolia įspėja apie giriamus daigus: ne gelbėja, o skatina vėžį

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-16 laikas 20:43 Receptai Minkštos varškės spurgos

Senas labai skanių, minkštų varškės spurgų receptas. Gaminame. Varškės spurgos.

Skaityti daugiau

2019-06-14 laikas 15:29 Receptai Bemielės sluoksniuotos tešlos sūrio lazdelės
Šio sūrio lazdelės itin lengvai pagaminamos ir tikrai skanios. Sluoksniuotos tešlos lazdelės su sūriu receptas.

Skaityti daugiau

2020-05-22 laikas 07:07 Receptai Kulinarinis Šedevras: Lenkiškas Placekas "Pani Walevska" Video
Jei pasakius tiesą, aš pati nieko skanesnio ir gražesnio nesu iki šiol valgiusi!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau