Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Medicina » 2020 » Vasario » 15

Štai kaip naujasis koronavirusas atrodo pro mikroskopą

Nors mikrobiologai tiria naują koronavirusą bandydami sukurti vakciną, tačiau daugelis nematėme, kaip atrodo naujasis virusas.

Nacionalinis alergijos ir infekcinių ligų institutas (NIAID) paviešino koronaviruso vaizdus, kuriuos užfiksavo elektronų mikroskopu, skelbia „Science Alert“.

Tai, ką matote aukščiau, yra mikroskopo užfiksuotas vaizdas, rodantis COVID-19 virusą JAV susirgusio žmogaus organizme. Viruso dalelės yra geltonos spalvos, nes jos išsiskiria iš ląstelės paviršiaus, kuris yra mėlynos ir rausvos spalvos.

Koronavirusas, Imunologija, Virusai, Ligos

COVID-19 / NIAID-RML nuotr.

Šioje nuotraukoje viruso paviršiuje galite pamatyti smaigalius (būtent dėl šios „karūnos“ virusai pavadinti koronavirusais).

Dauguma koronavirusų, tokių kaip SARS ir MERS, iš išorės atrodo panašiai.

Virusai koronavirusų šeimoje pasižymi tik nedideliais genomo skirtumais. Trijų virusų nukleotidų skirtumai tėra tik penki. Visgi virusai gali būti labai skirtingi, jei tirsime, kaip jie užkrečia žmones.

Koronavirusas, Imunologija, Virusai, Ligos

Publikuoja lrt.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-05 laikas 19:19 Receptai Mėsos tefteliai su padažu

Mėsos teftelių receptas. Mėsos teftelius užpilame padažu ir troškiname ant silpnos ugnies 25-30 minučių. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-10-27 laikas 22:54 Receptai Kalakutiena Kario Padaže Su Grietinėle

Labai skanus būdas paruošti kalakutieną, norisi skanauti ir skanauti!

Skaityti daugiau

2019-11-23 laikas 21:58 Receptai Nuostabiai Skanus Uogienės Pyragas
Šis receptas visada išgelbsti, kai nėra ko prie arbatos. Jis labai paprastas ir greitai pagaminamas. Pyragą galite valgyti paprastai arba supjaustykite pyragą ir sutepkite kondensuotu pienu ar kokia grietinėle. Galite užsitepti pl...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau