Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Kovo » 15

10 produktų, kurie padės išvengti avitaminozės pavasarį

Kiekvienas sezonas turi savo mėgstamus maisto produktus. Kai kuriuos iš jų rekomenduojama į dienos mitybą įtraukti pavasarį, kad būtumėte sveiki ir stiprūs! Po žiemos daugelis pastebi, kad vitaminų atsargos gerokai išseko. Tad užkirskite kelią avitaminozei, šiek tiek pakoreguodami savo mitybą!

10 produktų, kurie padės išvengti avitaminozės pavasarį:

Kininiai kopūstai. Ankstyvą pavasarį kininiai kopūstai yra tiesiog nepakeičiama daržovė, kuri gali tapti įvairių salotų pagrindu. Svarbus šių kopūstų privalumas yra tas, kad juos galima laikyti labai ilgai, neprarandant vitaminų ir kitų naudingų maistinių medžiagų. Kininiuose kopūstuose yra daug natūralių konservantų: karoteno ir citrinų rūgšties. Be to, dėl mažo kaloringumo (16 kcal) iš daržovė yra puikus produktas norintiems sulieknėti.

Porai. Šios daržovės padės paįvairinti pavasarinę mitybą. Porai pasižymi unikalia savybe: ilgai laikant juose vitamino C kiekis beveik padvigubėja! Be askorbo rūgšties juose yra tiamino, karoteno, riboflavino, nikotino rūgšties, taip pat daug kalio, kalcio, fosforo, sieros, magnio ir geležies. Klinikiniai tyrimai rodo, kad porai normalizuoja medžiagų apykaitą, gerina kepenų veiklą ir pasižymi aterosklerozę mažinančiu poveikiu.

Griežčiai. Atsiradus bulvėms, ši daržovė buvo Europoje visiškai nepelnytai pamiršta. Anksčiau žmonėms griežčiai žiemą ir pavasarį buvo vienas pagrindinių vitaminų ir maistinių medžiagų šaltinių. Griežčiai ne tik padeda išvengti vitaminų trūkumo pavasarį, bet ir kovoja su disbakterioze, vidurių užkietėjimo, turi priešuždegiminį poveikį peršalus. Turi mažai kalorijų, padeda pašalinti skysčių perteklių iš organizmo, gerina žarnyno veiklą.

Džiovinti abrikosai. Kol šviežių vietinių vaisių dar nėra, galima mitybą paįvairinti džiovintais abrikosais. Juose yra vitaminų A, B1, B2, C, PP, taip pat kalcio, magnio, natrio, kalio, geležies ir fosforo druskų, skaidulų bei riebalų ir organinių rūgščių. Nepaisant to, kad džiovintuose abrikosuose yra pakankamai didelis kalorijų kiekis, mitybos specialistai rudens ir pavasario laikotarpiu rekomenduoja kasdien suvalgyti po 4 – 5 džiovintus abrikosus. Tai padės praturtinti kūną reikalingomis medžiagomis, išvengti anemijos ir akių ligų, širdies ir kraujagyslių problemų, normalizuos skydliaukės veiklą.

Perlinės kruopos. Košė yra dar vienas vertingas maistinių medžiagų šaltinis. Neapsiribokite vien tik grikiais, ryžiais ar avižiniais dribsniais. Valgykite ir perlinių kruopų košę. Mitybos specialistai rekomenduoja perlines kruopas valgyti ne dažniau nei du kartus per savaitę. Šiose kruopose yra naudingų aminorūgščių ir mikroelementų. Taip pat jose yra lizino, kuris skatina kolageno gamybą ir taip apsaugo nuo senėjimo.

Vištų kiaušiniai. Šaltas oras, saulės trūkumas, įtemptas darbo grafikas – visi šie veiksniai alina mūsų organizmą žiemos metu. Turime atsigauti! Tam padės toks visiems prieinamas produktas kaip vištų kiaušiniai. Juose gausu baltymų, naudingų aminorūgščių ir mikroelementų.

Medus ir bičių žiedadulkės. Vertingas maistinių medžiagų šaltinis pavasarį yra ir toks skanėstas kaip medus. Jame daug vitaminų ir mineralų. Medus normalizuoja medžiagų apykaitą, gerina audinių regeneraciją, tonizuoja, stiprina imunitetą. Naudingi ir kiti bičių produktai, pavyzdžiui, bičių duonelė ir žiedadulkės.

Rauginti kopūstai. Mitybos specialistai nerekomenduoja valgyti šviežių baltagūžių kopūstų iki žiemos pabaigos ir pavasarį, nes jų skaidulos labai šiurkščios, o tai nepalanku virškinamajam traktui. Bet rauginti kopūstai yra visai kitas reikalas! Tai labai sveikas produktas, kuriame gausu B grupės vitaminų, taip pat C, E, K, P ir U.

„Jonagold” veislės obuoliai. Visi obuoliai yra naudingi sveikatai, bet ypač verta atkreipti į „Jonagold” veislės. Būtent šie obuoliai gali būti labai ilgai laikomi ir neprarasti savo naudingųjų savybių.

Pupelės. Liūdną nuotaiką pavasarį gali sukelti baltymų mityboje trūkumas. Todėl įtraukus į dienos valgiaraštį pupelių, gali pagerėti nuotaika.

Šaltinis: priekavos.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-11-04 laikas 08:52 Receptai Čirviniai blynai su varške
Kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Čirviniai blynai tiekiami su tirpintu šokoladu, mėgstama uogiene arba apibarstyti cukraus pudra.

Skaityti daugiau

2019-12-06 laikas 18:18 Receptai Kaip paruošti moliūgus žiemai?
Toks moliūgas gaunasi švelnus, aromatingas ir sultingas. Jį galima dėti į pyragus arba kepti su juo mėsą. Bet geriausia valgyti šaukštu tiesiai iš stiklainio, ypač kai bloga nuotaika. Iš moliūgo galima gaminti ne tik skanius pati...

Skaityti daugiau

2020-11-26 laikas 08:21 Receptai Migdoliniai trapūs sausainiai

Labai skanūs trapūs migdoliniai sausainiai. Juos visai nesunku pasigaminti. Paskanaukite prie mėgstamos kavos arba arbatos puodelio!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-13 laikas 08:56 Česnakų stiebai: Cheminė sudėtis, nauda sveikatai ir kaip juos paruošti
Šiame straipsnyje atskleisime česnakų stiebų cheminę sudėtį, jų naudą ir galimą žalą organizmui, biologinį poveikį bei pateiksime skanių receptų, kaip juos panaudoti virtuvėje. Pasinerkite į šią kvapnią kelionę ir sužinokite, kodėl česnakų stiebai tu...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:24 Mėlynojo ryklio odos paslaptys: Kaip nanostruktūros keičia spalvą
Naujausi moksliniai tyrimai atskleidžia, kaip guanino kristalai ir melaninas sukuria šį unikalų efektą, o šios žinios gali revoliucionizuoti technologijas – nuo medicinos iki povandeninių technologijų. Šiame straipsnyje gilinsimės į šio fenomeno moks...

Skaityti daugiau

2025-07-13 laikas 08:04 Ahnenerbe: Paslaptys, mokslas ir nacistinės ideologijos šešėlis
Ši paslaptinga organizacija, veikusį Trečiajame Reiche, iki šiol kelia diskusijas. Nuo arijų rasės šlovinimo iki žiaurių eksperimentų koncentracijos stovyklose – kas iš tiesų slypi už „Protėvių paveldo“ draugijos veiklos? Šiame straipsnyje atskleisim...

Skaityti daugiau

2025-07-12 laikas 20:43 Pranašiški Sapnai ir Zodiako Ženklai: Mistinis Ryšys su Visata
Šiame straipsnyje atskleisime, kurie ženklai pasižymi pranašiškų sapnų dovana, kaip jie gali ją panaudoti ir kokios mokslinės bei ezoterinės priežastys slypi už šio fenomeno. Pasinerkite į mistikos ir astrologijos pasaulį!...

Skaityti daugiau

2025-07-11 laikas 19:08 Psichologiniai Teigiamų Santykių Požymiai: Kaip Atpažinti Tikrąją Meilę
Atraskite psichologinius požymius, rodančius stiprius santykius, ir sužinokite, kaip kurti harmoningą ryšį su mylimu žmogumi. Šiame straipsnyje aptarsime pagrindinius teigiamų santykių požymius, remdamiesi psichologijos principais, ir pateiksime prak...

Skaityti daugiau