Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Pasaulis » 2022 » Birželio » 19

Degant maisto gamykloms, atidaromas didžiulis fabrikas, kuriame perdirbami žmonėms vartoti skirti vabzdžiai

Kol visoje JAV paslaptingai dega maisto perdirbimo gamyklos, tyliai atsidarė naujas milžiniškas fabrikas, kuriame maistas gaminamas iš vabzdžių.

Gegužės pabaigoje "Aspire Food Group" paskelbė, kad Londone, Ontarijuje, Kanadoje, atidarė didžiausią pasaulyje "alternatyvių baltymų" maisto gamyklą, kurios pagrindinė sudedamoji dalis - vikšrai.

"Aspire" naujojoje gamykloje, kaip pranešama, kasmet bus pagaminama 9000 metrinių tonų vikšrų, skirtų žmonėms ir naminiams gyvūnams vartoti. Tai yra apie du milijardai vabzdžių, kurie kasmet bus paskirstyti visoje Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose", - pažymima pranešime.

Aspire gyrėsi, kad jau turi užsakymų, kurie leis jai dirbti kelerius ateinančius metus.

Susiję: Masinė galvijų mirtis - tai "vidinis darbas", kuriuo siekiama sukelti maisto trūkumą Amerikoje

Apie tai praneša portalas Westernjournal.com: Aspire" teigia, kad vikšrai turi daug baltymų ir turėtų būti laikomi kitu "supermaistu". Jie teigia, kad šio daug skaidulų turinčio maisto šaltinio jau galima rasti maisto prekių parduotuvėse ir restoranuose, be to, jie "daro mažesnį poveikį aplinkai nei tradiciniai baltymų šaltiniai".

Žinoma, kairieji jau dešimtmečius propaguoja vabalų kaip maisto "tvarumą", o kvazivalstybinės institucijos jau daugelį metų bando juos reklamuoti.

Neseniai "New York Food Policy" klausė: "Kodėl nevalgome daugiau vabalų?", o "Smithsonian" neseniai savo svetainėje paskelbė visą skyrių, kuriame propaguojami vabalai maistui.

Didžiosios Britanijos mokslininkai ir tyrėjai bandė pasiekti, kad Jungtinės Karalystės vyriausybė pradėtų tiekti moksleiviams vabzdžių maistą šalies vyriausybės kontroliuojamose mokyklose.

"Mokslininkai planuoja maitinti vabalais, pavyzdžiui, naminiais vikšrais ir miltiniais sliekais, vaikus nuo 5 iki 11 metų amžiaus iš keturių Velso pradinių mokyklų", - gegužę rašė laikraštis "Daily Mail".

Žiniasklaida taip pat dažnai skelbia istorijas apie tai, kaip žmonės turėtų pakeisti maisto gamybą ir pradėti vartoti vabzdžius. Praėjusiais metais žurnalas "Time" išspausdino straipsnį, kuriame skelbė: "Kaip vabzdžių valgymas gali padėti išgelbėti planetą". Dienraštis "The Guardian" įsitraukė į žaidimą teigdamas: "Maisto ateitis - vabzdžiai". Ir kairioji televizija CNN neatsiliko, išreklamavusi šią temą, teigdama, kad vabalai yra "[t]as maistas, kuris gali pamaitinti ir galbūt išgelbėti planetą".

Iš tiesų "Aspire Food Group" gimė 2013 m., kai Egipte gimęs McGill studentas Mohamedas Ašūras (Mohammed Ashour) ir jo komanda laimėjo prestižinį 1 mln. dolerių Hult prizą už vabzdžių, kaip žmonių maisto šaltinio, tyrimus. JAV prezidento Billo Clintono (Bill Clinton) įteiktas prizas paskatino Ašūrą ir jo komandą įkurti "Aspire Foods" ir toliau tirti vabzdžių naudojimą maistui.

Bendrovė "Aspire" yra registruota Afrikos valstybėje Ganoje, o dabar turi gamyklų JAV ir Kanadoje.

"Iš esmės sudarėme visos vikšro kelionės nuo išsiritimo iki partijos žemėlapį ir ieškojome visų galimybių rinkti duomenis ir taikyti automatizavimą", - 2017 m. "Food Navigator" pasakojo Ašuras.

Ašūras vargu ar yra vienintelis. Kairiųjų pažiūrų milijardierius Billas Gatesas (Bill Gates) taip pat bando stumti maistui skirtus vabalus. Grupė, užsiimanti vabalų maistui kūrimu, 2012 m. laimėjo didelę Bilo ir Melindos Geitsų fondo dotaciją ir siekia, kad žmonija pereitų prie vabalų vartojimo.

B. Gatesas taip pat bandė nukreipti žmones į sintetinį maistą. Vos pernai Gatesas pateko į naujienas, primygtinai ragindamas pasaulį nustoti valgyti jautieną ir pakeisti ją sintetiniais mėsos produktais.

Tuo tarpu milijardierių elitui ir kairiųjų pažiūrų mokslininkams bandant mus priversti valgyti vabalus ir chemiškai sukurtą sintetinį maistą, Amerikoje vis daugiau nelaimių ištinka mūsų ūkius, gamyklas ir perdirbimo įmones, o tai dar labiau apkrauna ir taip įtemptą maisto grandinę.

Amerikoje toliau sparčiai kylant maisto produktų kainoms, stebime vieną katastrofą po kitos. Praėjusią savaitę Kanzase staiga nugaišo tūkstančiai riebių galvijų, matyt, dėl karščio, teko atšaukti daugiau kaip pusę milijono kilogramų iš anksto paruoštos vištienos, baiminantis ligų, o tūkstančiai viščiukų žuvo per didžiulį gaisrą Arkanzaso ūkyje.

Be to, vis daugėja įrenginių, kurie sunaikinami kaip tik tada, kai jų labiausiai reikia.

Viso šio naikinimo fone kairiųjų pažiūrų grupė Kanadoje atidaro didžiulį įrenginį, kuriame ragina mus valgyti vabalus. Galbūt tai sutapimas, bet laikas nuostabus.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-10-12 laikas 17:53 Receptai Brandintas kalėdinis pyragas su džiovintais vaisiais
Dabar pats metas kepti Kalėdų pyragą, kuriam bręsti reikės visą mėnesį… Kad ir kaip norėsis atsignybti gabaliuką, teks kovoti su savimi (ir ypač su namiškiai, kad pyragas išlauktų didžiausių metų švenčių! Ir niekaip neišeis pasisl...

Skaityti daugiau

2019-11-15 laikas 18:18 Receptai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

2019-07-14 laikas 07:20 Receptai Virti varškėtukai “tinginukai”

Gaminame namuose skanius varškėčius. Virti varškėtukai. Varškėtukai, tinginukai patiekiami su mėgstama uogiene arba sviesto - grietinės padažu. Jeigu nesugalvojate, ką valgyti, tai puiki įdėja pasigaminti patiekalą iš varškės. ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-21 laikas 18:57 Sveiki įpročiai, padedantys gydyti osteoartritą
Osteoartritas yra lėtinė liga, kuri kenkia sąnarių sveikatai. Dažniausiai ji pasireiškia vyresniems nei 60 metų žmonėms, tačiau iš esmės ja gali sirgti bet kokio amžiaus žmonės. Ir nors visiškai išgydyti šią ligą neįmanoma, kai kurie sveiki įpročiai ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 18:40 Sirijos paauglys teisiamas už ispanų turisto gerklės perpjovimą Berlyno holokausto memorialo teritorijoje
Prokurorai teigia, kad 19-metis veikė iš ISIS įkvėpto neapykantos žydams ir siekė nužudyti ispanų turistą simbolinėje vietoje. 19-metis sirietis teisiamas Berlyne, kaltinamas ispanų turisto gerklės perpjovimu, prokurorų teigimu, antisemitiniu nužudym...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 17:39 Erškėtrožių aliejus veidui: natūralus būdas sumažinti raukšles ir atgaivinti odą (2025)

Erškėtrožių aliejus (rosehip oil) – vienas efektyviausių natūralių produktų brandžiai odai. Turtingas vitaminų A, C, E ir nepakeičiamų riebalų rūgščių, jis skatina kolageno gamybą, mažina raukšles, šviesina pigmentines dėmes ir atkuria odos ...

Skaityti daugiau

2025-11-21 laikas 16:47 Natūralus baltasis triukšmas foninei muzikai ir atsipalaidavimui
✨ Pasinerkite į ramybės atmosferą: vandens čiurlenimas ir upelio čiurlenimas sukuria tobulą baltąjį triukšmą miegui 😴, giliam atsipalaidavimui 🧘‍♀️, meditacijai 🕯, mokymuisi 📚 arba raminančiam fonui 🎧.

Skaityti daugiau

2025-11-20 laikas 20:35 Aiškiaregys Kšistofas Jackovskis apie pasaulį po 10 metų ir apie darbo stovyklas Skynet
Vienas iš dažniausiai užduodamų klausimų, kuriuo prenumeratoriai kamuoja savo mėgstamą aiškiaregį lenką, yra klausimas apie tai, „koks bus pasaulis po 10 ir daugiau metų?”. Atsižvelgiant į tai, kas vyksta aplink mus dabar, kartais sunku pasakyti, kas...

Skaityti daugiau