Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 29

Žindymo akademija pataria ligoninėms vartoti terminą "tėvo pienas", kad būtų labiau atsižvelgiama į lytį

JAV Žindymo medicinos akademija pataria ligoninėms ir sveikatos priežiūros įstaigoms pakeisti savo kalbą, kad ji būtų labiau "įtraukianti lytį".

Naujose gairėse siūloma vietoj tradicinių terminų "kaip maitinimas krūtimi" ar "maitinimas žmogaus pienu" vartoti tokius terminus kaip "maitinimas krūtimi" ar "maitinanti motina". Jose taip pat siūloma pažadinti "motinos pieno" alternatyvas, tokias kaip "žmogaus pienas", "tėvų pienas" ir net "tėvo pienas".

Tuo tarpu Jungtinėje Karalystėje Karališkasis akušerių ir ginekologų koledžas (The Royal College of Obstetricians and Gynaecologists) paskelbė naują gairių projektą, kuriame teigiama, kad translyčiai vyrai turėtų būti remiami "maitinant krūtimi" savo kūdikius, jei jie nuspręstų tai daryti.

Apie tai praneša "InfoWars": Evoliucijos biologas Kolinas Raitas (Colin Wright) tviteryje paskelbė ekrano nuotrauką, iš kurios matyti, kad vadove taip pat siūloma vietoj termino "motina" vartoti terminus "nėščioji", vietoj "žindanti motina" - "žindantis asmuo", o vietoj "maitinimas krūtimi" - "maitinimas krūtimi":

Netgi žodis "krūtis" neišvengė naujienų kalbos diktato ir buvo pakeistas žodžiu "pieno liauka".

Wright sakė laikraščiui The Post Millenial: "Šį dokumentą man atsiuntė draugas, kurio žmona yra ligoninės slaugytoja, prižiūrinti naujas mamas ir jų kūdikius".

"Jis sakė, kad ši nauja "įtraukianti terminologija" diegiama jos ligoninėje ir kad slaugytojos ir kiti sveikatos priežiūros specialistai privalo kiekvieno paciento paklausti, kokius terminus jis pageidauja vartoti aptardamas savo priežiūrą", - pridūrė Wrightas.

Jis tęsė: "Nors ši politika vaizduojama kaip draugiškos ir "įtraukios" ligoninės atmosferos kūrimas, manau, kad dauguma žmonių mieliau norėtų, kad slaugytojos susitelktų į svarbesnius dalykus, pavyzdžiui, vaistus ir tinkamas jų dozes, užuot skyrusios daug dėmesio beprasmiškos "įtraukios" terminologijos sąrašams įsiminti."

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
01.09.2019 laikas 13:33 Receptai – Patiekalai Nuostabūs sekmadienio pusryčiai - sotūs paplotėliai!

Lengvi ir skanūs! Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: cukrų, druską, miltus ir sodą. Atskirai suplakite kiaušinį su pienu mikseriu ir augaliniu aliejumi iki purių putų. Mišinio kiekis turėtų padidėti.

...

Skaityti daugiau

26.09.2018 laikas 12:42 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo alergijos
Alergija liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo alergijos, alergija, alergijos gydymas, alergijos receptai, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

02.11.2017 laikas 12:41 Receptai – Patiekalai Šalavijas vaisingumui skatinti
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Šalavijo, Vandens

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau