Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2022 » Rugpjūčio » 2

Bilo Geitso finansuojama laboratorija kuria vakciną, kuri plinta "kaip virusas", kad būtų galima skiepyti žmones be sutikimo

Su Bilo Geitso (Bill-Gates) finansuojama mokslininkų grupė paskelbė, kad kuria vakciną, kuri plinta "kaip virusas", t. y. žmonės ja "užsikrečia" kaip peršalimo ligomis ar gripu, be to, nesutikdami skiepytis.

ĮSPĖJIMAS TEORETIKAMS IR MOKLO TIKRINTOJAMS: Tie, kurie ketina komentuoti šią teorija, turėtų bent jau susipažinti su naujausiais biomokslų pasiekimais. Šiame straipsnyje gali būti teiginiu, kurie atspindi autoriaus nuomone

Tyrimus subsidijuoja aukšto lygio finansavimo organizacijos, įskaitant JAV Nacionalinį sveikatos institutą (NIH), kuris turi ilgalaikių ir glaudžių finansinių ryšių su Bilo ir Melindos Geitsų fondu (Bill & Melinda Gates Foundation).

Savaime plintančių vakcinų šaknys siekia sumažinti kenkėjų populiaciją. Australijos mokslininkai aprašė virusu plintančią imunokontracepciją, kuri užvaldė užkrėstų gyvūnų - šiuo atveju Australijoje nevietinės rūšies pelių - imuninę sistemą ir neleido joms apvaisinti palikuonių.

Ar taip elitas laiko žmonių rūšį? Kenkėjų populiacija, kurią reikia išnaikinti?

Mokslininkai kuria eksperimentines "savaime plintančias vakcinas", kurios galėtų sustabdyti viruso peršokimą iš gyvūnų į žmones - reiškinį, kurį mokslininkai vadina zoonoziniu plitimu.

Virusas, suteikiantis imunitetą visai gyvūnų populiacijai, kai jis plinta laukinėje gamtoje, teoriškai galėtų sustabdyti zoonozės plitimą, užgesindamas kibirkštį, kuri galėtų sukelti kitą pandemiją.

Schema, kaip savaime plintanti vakcina galėtų plisti tarp šikšnosparni

Schema, kaip savaime plintanti vakcina galėtų plisti tarp šikšnosparnių. Šikšnosparniai "įkūrėjai", paskiepyti savaime plintančia vakcina, laikui bėgant pasyviai platina vakciną kitiems sutiktiems šikšnosparniams, palaipsniui vakcinuodami visą koloniją. Kreditas: Derek Caetano-Anollés.

Pirmieji savaime plintančios vakcinos bandymai buvo nukreipti prieš dvi labai mirtinas Europos triušių populiacijos užkrečiamąsias ligas (miksomos virusą ir triušių hemoraginės ligos virusą). 2001 m. Ispanijos mokslininkai išbandė vakciną laukinių triušių populiacijoje, gyvenančioje Isla del Aire, nedidelėje Ispanijos saloje, esančioje netoli Menorkos. Vakcina apėmė daugiau nei pusę iš 300 saloje gyvenančių triušių, ir bandymas buvo pripažintas sėkmingu.

Biologinio ginklo klausimas

Nors mokslininkai galbūt ketina sukurti savaime plintančias vakcinas, kiti gali panaudoti savo mokslinius tyrimus ir sukurti biologinius ginklus. Toks savaime plintantis ginklas gali būti nekontroliuojamas ir negrįžtamas.

Nereikia labai giliai ieškoti istorinio biologinio ginklo panaudojimo pavyzdžio. Kaip rodo apartheido laikų Pietų Afrikos biologinio ginklo programa, socialinis, politinis ir mokslinis spaudimas gali lemti netinkamą biologinių naujovių panaudojimą.

Pietų Afrikos Respublikos programa kodiniu pavadinimu "Projektas "Pakrantė" pirmiausia buvo orientuota į slaptus žudymo ginklus, skirtus naudoti prieš asmenis, laikomus grėsme rasistinei apartheido vyriausybei. Projekto "Pakrantė" tyrėjai ne tik gamino įtaisus nuodams įšvirkšti, bet ir kūrė metodus, kaip į cukraus kubelius įšvirkšti salmonelių ir į cigaretes - Bacillus anthracis.

Nors būta daug biologinio ginklo programų, įskaitant kelias kur kas sudėtingesnes ir rafinuotesnes, Pietų Afrikos Respublikos programa yra ypač svarbi galvojant apie kenkėjišką savaime plintančių vakcinų panaudojimą. Viename iš projekto "Coast" mokslinių tyrimų projektų buvo siekiama sukurti vakciną nuo žmonių nevaisingumo.

Ši idėja įsisiūbavo tuo metu, kai buvo plačiai paplitęs susirūpinimas dėl pasaulinio populiacijos sprogimo. Šalkas van Rensburgas, kuris prižiūrėjo su vaisingumu susijusius darbus "Project Coast" laboratorijoje, Pietų Afrikos Respublikos Tiesos ir susitaikymo komisijai po apartheido - forumui, kuriame nagrinėjama šiurpi to laikmečio istorija ir dedami pamatai ateities taikai ir tolerancijai - sakė, kad, jo manymu, šis projektas atitiko Pasaulio sveikatos organizacijos pastangas pažaboti didėjantį gimstamumą pasaulyje. Jis tikėjo, kad tai galėtų atnešti jo laboratorijai tarptautinį pripažinimą ir finansavimą. Van Rensburgo (Van Rensburg) teigimu, Biologinio ginklavimosi programos direktorius Vuteris Basonas (Wouter Basson) sakė, kad kariuomenei reikia vakcinos nuo nevaisingumo, kad kareivės nepastotų.

Nors kai kurie projekte dalyvavę mokslininkai neigė žinoję apie slaptus ketinimus ar net tai, kad jų darbas su vaisingumu buvo karinių pastangų dalis, Van Rensburgas (Van Rensburg) ir laboratorijos direktorius Danielis Guosenas (Daniel Goosen) Tiesos ir susitaikymo komisijai pasakojo, kad tikrasis projekto tikslas buvo slapta selektyviai skirti kontraceptiką nieko nenutuokiančioms juodaodėms Pietų Afrikos moterims.

Galiausiai vakcina nuo nevaisingumo nebuvo pagaminta, kol 1995 m., praėjus 12 metų nuo projekto "Coast" pradžios, jis buvo oficialiai nutrauktas. Ankstyvoji versija buvo išbandyta su babuinais, bet niekada nebuvo išbandyta su žmonėmis. Pietų Afrika nėra vienintelė šalis, kurioje bandoma prievarta sterilizuoti dalį gyventojų. Europos šalys, įskaitant Švediją ir Šveicariją, XX a. pradžioje sterilizavo romų mažumos narius, o kai kurios, pavyzdžiui, Slovakija, tai tęsė ir vėliau. Neseniai analitikai teigė, kad Kinijos vyriausybė sterilizuoja moteris Sindziange, provincijoje, kurioje gyvena daug Musulmonų Uigūrų.

Nereikia didelio vaizduotės šuolio, kad suprastume, kaip Pietų Afrikos Respublikos vakcinos nuo nevaisingumo projekto tikslams būtų buvę naudingi savaime plintančių vakcinų moksliniai tyrimai, ypač jei juos derinsime su dabartiniais farmakogenomikos, vaistų kūrimo ir personalizuotos medicinos pasiekimais. Kartu paėmus, šios mokslinių tyrimų kryptys galėtų padėti įgalinti itin tikslingą biologinį karą.

Ar tai tikrasis Bilo Geitso motyvas?

Neseniai į tyrimus įsitraukė Pažangių gynybos tyrimų projektų agentūra (DARPA), kuri kartais laikoma JAV kariuomenės mokslinių tyrimų ir plėtros sparnu. Pavyzdžiui, Kalifornijos Deiviso universitetas dirba prie DARPA administruojamo projekto, kuris vadinasi "Plitimo potencialo numatymas ir intervencinis masinis gyvūnų skiepijimas siekiant užkirsti kelią kylančioms patogenų grėsmėms dabartinėse ir būsimose JAV karinių operacijų zonose".

Kaip teigiama lankstinuke, šiuo projektu "kuriamas pirmasis pasaulyje savaime plintančios vakcinos prototipas, skirtas sukelti aukšto lygio bandos imunitetą (laukinių gyvūnų populiacijos lygio apsaugą) nuo Lassa viruso ... ir Ebolos".

P komentaras: užsienis rašo, todėl tiesos ieškokite "duonos trupiniais"... atsirinkite faktus.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Bandelės iš vaikystės! Tas pats skonis ir kvapas!

Būtent tokias bandeles gamino mano močiutė. Magiškas kvapas buvo... Net ir dabar jaučiu jį, per nuotrauką ... Sudėkite bandeles su varške ant kepimo skardos, sutepkite tryniu, kurį pasilikome ir kepame orkaitėje, kuri yra įkait...

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 11:49 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo slogos

Sloga liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo slogos, receptai nuo slogos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, slogos gydymas, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyti...

Skaityti daugiau

11.09.2018 laikas 10:24 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai menstruacijų negalavimų gydymui

Menstruacijos (mėnesinės) liaudies medicinoje, Menstruacijos (mėnesinės), receptai nuo menstruacijos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
23.04.2024 laikas 19:30 Spuogai ant veido: kaip atsikratyti problemos namuose
Spuogai anksčiau ar vėliau "užnuodija" beveik kiekvieno žmogaus gyvenimą. Visų pirma, remiantis statistiniais duomenimis, odos problemų turi apie 85 % planetos žmonių. Jie sukelia daug rūpesčių kasdieniame gyvenime. Kaip atsikratyti problemos ir užki...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 18:18 [testas] Tai, ką pirmiausia pastebėsite paveikslėlyje, atskleis jūsų stipriąsias puses
Nors vizualiniai testai nesuteikia tokio gilumo ir detalumo kaip profesionalūs testai, jie skatina mus introspekcijai ir padeda geriau suprasti save. Pavyzdžiui, tai, kaip interpretuojame optines iliuzijas, gali atskleisti asmenybės aspektus, apie ku...

Skaityti daugiau

23.04.2024 laikas 10:01 Žolininkė ragina prisirinkti pavasarį šių augalų
Visų pirma, Jolanta akcentavo, kad svarbu žoleles rinkti ir dėti į tokią talpą, kurioje galėtų cirkuliuoti oras. Taip pat ji pridėjo, kiek laiko galima tokias žoleles vartoti, „Dabar labai palankus metas prisirinkti šviežių valgymui žolelių....

Skaityti daugiau