Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Gruodžio » 12

Džiovintos braškių uodegėlės vertinamos labiau, nei pačios uogos

Braškių sezonas – laimingas skaniausių kokteilių, salotų ir įvairių desertų su mėgstamomis uogomis metas. Sultingas aromatingas minkštimas tampa produktu Nr.1 rinkoje, tačiau tonos braškių uodegėlių dažniausiai keliauja į šiukšlyną. Jeigu tie, kurie jas išmeta, žinotų, ko jie atsisako!

Patariame neatsikratyti taurėlapių, o dėti juos į arbatą ir pasiruošti jų žiemai neribotais kiekiais. Esmė tame, kad pusė braškės naudos yra jos uodegėlėje.

Šiandien mes papasakosime, kaip ilgam išsaugoti uogas šviežias ir sultingas, o taip pat apie tai, kaip paruošti ir naudoti kotelius.

Mes įpratome manyti, kad aviečių arbata – tai, kas išgelbės mus nuo peršalimo, bet jei rinktis, tai braškių uodegėlių arbata bus be jokios konkurencijos, ir taipogi ji nemažiau aromatinga. Žolininkai rekomenduoja ją  nuo didelio kiekio negalavimų ir senėjimo požymių.

  • Padeda esant podagros paaštrėjimui ir osteochondrozei.
  • Mažina blogojo cholesterino kiekį kraujyje.
  • Mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką.
  • Pasižymi stiprinančiu efektu dėka didelio rauginių medžiagų kiekio.
  • Kovoja su amžiaus požymiais (smulkintos uodegėlės kaip kaukė tepamos ant veido kovai su odos vytimu).

Net sezono metu braškes sunku pavadinti pigiu produktu, todėl mes siūlome pasiimti iš jų viską: uogas užšaldyti, o uodegėles išdžiovinti.

  • Pradžioje kruopščiai nuplaukite uogas, pašalindami visus nešvarumus. Po to kruopščiai atskirkite kotelius ( tai galima padaryti peilio ar vamzdelio pagalba).

Braškės, uogos, Braškių Uodegėlės, sveikatos patarimai

  • Gautas uodegėles išdėliokite ant  lėkštės, rankšluosčio ar servetėlės. Labai svarbu, kad ant jų nepatektų tiesioginiai saulės spinduliai. Koteliai džiūsta greitai, po paros jie jau bus gatavi ( reikia laikyti tamsioje sausoje vietoje). Svarbiausia – kartais pamaišyti uodegėles ir apversti jas džiovinimo procese.

Braškės, uogos, Braškių Uodegėlės, sveikatos patarimai

  • Palikę uodegėles džiūti, užsiimkite uogomis. Išdėkite jas ant rankšluosčio ar popieriaus ir palikite truputį apdžiūti 15-20 min. Tai būtina, norint pašalinti nereikalingą drėgmę.
  • Suberkite jas į gilų dubenį ir pridėkite kelis valgomuosius šaukštus cukraus, permaišykite. Kiekviena uogelė turi būti truputį apiberta cukrumi.
  • Užšaldymui naudokite skardą ar kitą plokščią gilų indą. Jis  būtinai turi būti idealiai sausas ir, pageidautina, jau atšaldytas. Išdėliokite braškes su cukrumi taip, kad jos nesiliestų viena kitos.
  • Po valandos-dviejų suberkite užšalusias braškes į hermetišką pakuotę ar maišelį ir laikykite šaldymo kameroje.

Šaldytos braškės pačios yra delikatesas ir išsilaikys iki kito sezono. Jas galima dėti į kepinius ir gėrimus. O štai uogų uodegėles rekomenduojama dėti į mėgstamą arbatą – vos keli lapeliai, ir ji ne tik įgaus aiškiai išreikštą braškių aromatą, bet ir sustiprins organizmą.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2017-10-31 laikas 09:43 Receptai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

2020-11-30 laikas 19:43 Receptai Tarkuotų bulvių pyragas / užkepėlė su sūriu ir česnaku

Toks bulvių patiekalas-pyragas tapo vienu iš mano pačių mėgstamiausių dar vaikystėje ir iki šiol tokiu vis išlieka. Juo mane labai dažnai vaišino vyresnė sesuo, kai aš nuvykdavau pas ją į svečius.

Skaityti daugiau

2019-08-29 laikas 20:18 Receptai Tik trys ingredientai ir jūs nustosite pirkti sūrį parduotuvėje!

Sūris – puikus produktas. Iš jo galite gaminti sumuštinius, karštą patiekalą, pridėti prie salotų. Parduotuvių sūrių kokybė pastaruoju metu norėtųsi, kad būtų geresnė. Kodėl, nenorite atsisakyti jo iš parduotuvės, galite ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau