- 16.02.2020
- 3.0 Reitingas
- 1384 Peržiūrų
- Komentarai
Prieš pradėdami kalbėdami apie laktofermentuotų svogūnų savybes, reikėtų pažymėti, kad mes kalbame apie procesą, kuris padeda išsaugoti daržovių savybes.
Be to, jis pagerina virškinimą ir padidina gyvų kultūrų buvimą, kurios teikia daug naudos organizmui.
Žodis“lakto“ reiškia specifinę bakterijų rūšį. Tai yra Lactobacillus, kurių padermė randama ant augalų paviršiaus, virškinimo trakte ir makštyje. Pirmiausia jie buvo rasti pieno fermentuose, o paskui konservuotose ar raugintuose daržovėse.
Laktofermentuotas svogūnas – ypač įdomus būdas padidinti šios daržovės naudą organizmui. Kaip ir kitus probiotikus, juos geriausia pasigaminti namuose.
Jo paruošimui rekomenduojama naudoti Himalajų druską arba jūros druską. Nes rafinuota druska neturi reikiamų privalumų. Be to, gautą produktą galima pridėti prie salotų, sumuštinių ir daugelio kitų receptų.
Ingredientai
- 1 kg svogūnų;
- 5 šaukštai Himalajų druskos (50 g);
- 1 litras distiliuoto vandens;
- Stiklinį indą su pačiu kaklu.
Paruošimas:
Svogūną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į stiklinį indą.
Ištirpinkite druską vandenyje ir naudokite skystį, kad apsemtų susmulkintus svogūnus.
Įsitikinkite, kad fermentacijos dujoms kauptis virtos nuo viršaus liko apie 5 cm vietos. Uždarykite indus su hermetiškais dangčiais ir laikykite vietoje, kurioje yra daugiau ar mažiau šilta temperatūra.
Pirmąsias dvi konservavimo savaites atidarykite dangtį kiekvieną dieną. Tokiu atveju, susikaupusios dujos „paleidžiamos“.
Po vieno ar dviejų mėnesių svogūnas bus paruoštas naudojimui. Bet jei produktas įgauna nemalonų kvapą, išmeskite jį ir pradėkite iš naujo.
Taigi, kokie šio laktofermentuoto svogūno pranašumai?
Dėl juose esančių sveikų bakterijų ir būtinų medžiagų šis probiotinis svogūnas teikia naudą sveikatai.
Jis pagerina virškinimo procesą.
Šio svogūno vartojimas padidina gebėjimą absorbuoti maistines medžiagas virškinimo metu ir skatina tinkamą atliekų šalinimą. Be to, gyvos bakterijos atkuria žarnyno florą ir sumažina tokias problemas, kaip uždegimas, dujas ir ne virškinimą.
Imuninės sistemos stiprinimas
Žarnyno sveikata vaidina ypač svarbų vaidmenį imuninės sistemos funkcijos. Sveikos bakterijos stiprina imuninį atsaką. Taigi sumažėja rizika užsikrėsti virusais, bakterijomis ir mielėmis.
Jie padeda numesti svorį
Dėl savo galimybių pagerinti virškinimą ir medžiagų apykaitą, šis probiotinis maistas yra ypatinga priemonė norintiems sveikai numesti svorio.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau