Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Vasario » 16

Laktofermentuotas svogūnas: veiksmingas probiotikas, kuris rūpinasi mūsų sveikata

Prieš pradėdami kalbėdami apie laktofermentuotų svogūnų savybes, reikėtų pažymėti, kad mes kalbame apie procesą, kuris padeda išsaugoti daržovių savybes.

Be to, jis pagerina virškinimą ir padidina gyvų kultūrų buvimą, kurios teikia daug naudos organizmui.

Žodis“lakto“ reiškia specifinę bakterijų rūšį. Tai yra Lactobacillus, kurių padermė randama ant augalų paviršiaus, virškinimo trakte ir makštyje. Pirmiausia jie buvo rasti pieno fermentuose, o paskui konservuotose ar raugintuose daržovėse.

Laktofermentuotas svogūnas – ypač įdomus būdas padidinti šios daržovės naudą organizmui. Kaip ir kitus probiotikus, juos geriausia pasigaminti namuose.

Jo paruošimui rekomenduojama naudoti Himalajų druską arba jūros druską. Nes rafinuota druska neturi reikiamų privalumų. Be to, gautą produktą galima pridėti prie salotų, sumuštinių ir daugelio kitų receptų.

Ingredientai

  • 1 kg svogūnų;
  • 5 šaukštai Himalajų druskos (50 g);
  • 1 litras distiliuoto vandens;
  • Stiklinį indą su pačiu kaklu.

Paruošimas:

Svogūną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į stiklinį indą.

Ištirpinkite druską vandenyje ir naudokite skystį, kad apsemtų susmulkintus svogūnus.

Įsitikinkite, kad fermentacijos dujoms kauptis virtos nuo viršaus liko apie 5 cm vietos. Uždarykite indus su hermetiškais dangčiais ir laikykite vietoje, kurioje yra daugiau ar mažiau šilta temperatūra.

Pirmąsias dvi konservavimo savaites atidarykite dangtį kiekvieną dieną. Tokiu atveju, susikaupusios dujos „paleidžiamos“.

Po vieno ar dviejų mėnesių svogūnas bus paruoštas naudojimui. Bet jei produktas įgauna nemalonų kvapą, išmeskite jį ir pradėkite iš naujo.

Taigi, kokie šio laktofermentuoto svogūno pranašumai?

Dėl juose esančių sveikų bakterijų ir būtinų medžiagų šis probiotinis svogūnas teikia naudą sveikatai.

Jis pagerina virškinimo procesą.

Šio svogūno vartojimas padidina gebėjimą absorbuoti maistines medžiagas virškinimo metu ir skatina tinkamą atliekų šalinimą. Be to, gyvos bakterijos atkuria žarnyno florą ir sumažina tokias problemas, kaip uždegimas, dujas ir ne virškinimą.

Imuninės sistemos stiprinimas

Žarnyno sveikata vaidina ypač svarbų vaidmenį imuninės sistemos funkcijos. Sveikos bakterijos stiprina imuninį atsaką. Taigi sumažėja rizika užsikrėsti virusais, bakterijomis ir mielėmis.

Jie padeda numesti svorį

Dėl savo galimybių pagerinti virškinimą ir medžiagų apykaitą, šis probiotinis maistas yra ypatinga priemonė norintiems sveikai numesti svorio.

Sveikatos patarimai su paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-11-23 laikas 13:13 Receptai Orkaitėje Kepti Vištienos Sparneliai Su Medumi

Kaip namuose, orkaitėje kepti ir išsikepti vištienos sparnelius su medumi ir garstyčiomis? Keptų sparnelių receptas!

Skaityti daugiau

2019-08-13 laikas 21:36 Receptai Bandelės su kopūstais. Labai skanu!
Bandelės su kopūstais receptas. Toliau, kaip visada: gaminame bandeles, kepame juos aliejuje (jo turėtu būti tiek, kad bandelės būtų visiškai panardintos jame).

Skaityti daugiau

2020-05-10 laikas 11:25 Receptai Labai Skanus Lengvai Pagaminamas Kopūstų Pyragas
Visą masę sukrėskite į kepimo indą ir kepkite 40 minučių iki 180 laipnsių įkaitintoje orkaitėje. Prieš pateikiant pyragą šiek tiek atvėsinkite. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau