Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Vasario » 16

Laktofermentuotas svogūnas: veiksmingas probiotikas, kuris rūpinasi mūsų sveikata

Prieš pradėdami kalbėdami apie laktofermentuotų svogūnų savybes, reikėtų pažymėti, kad mes kalbame apie procesą, kuris padeda išsaugoti daržovių savybes.

Be to, jis pagerina virškinimą ir padidina gyvų kultūrų buvimą, kurios teikia daug naudos organizmui.

Žodis“lakto“ reiškia specifinę bakterijų rūšį. Tai yra Lactobacillus, kurių padermė randama ant augalų paviršiaus, virškinimo trakte ir makštyje. Pirmiausia jie buvo rasti pieno fermentuose, o paskui konservuotose ar raugintuose daržovėse.

Laktofermentuotas svogūnas – ypač įdomus būdas padidinti šios daržovės naudą organizmui. Kaip ir kitus probiotikus, juos geriausia pasigaminti namuose.

Jo paruošimui rekomenduojama naudoti Himalajų druską arba jūros druską. Nes rafinuota druska neturi reikiamų privalumų. Be to, gautą produktą galima pridėti prie salotų, sumuštinių ir daugelio kitų receptų.

Ingredientai

  • 1 kg svogūnų;
  • 5 šaukštai Himalajų druskos (50 g);
  • 1 litras distiliuoto vandens;
  • Stiklinį indą su pačiu kaklu.

Paruošimas:

Svogūną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į stiklinį indą.

Ištirpinkite druską vandenyje ir naudokite skystį, kad apsemtų susmulkintus svogūnus.

Įsitikinkite, kad fermentacijos dujoms kauptis virtos nuo viršaus liko apie 5 cm vietos. Uždarykite indus su hermetiškais dangčiais ir laikykite vietoje, kurioje yra daugiau ar mažiau šilta temperatūra.

Pirmąsias dvi konservavimo savaites atidarykite dangtį kiekvieną dieną. Tokiu atveju, susikaupusios dujos „paleidžiamos“.

Po vieno ar dviejų mėnesių svogūnas bus paruoštas naudojimui. Bet jei produktas įgauna nemalonų kvapą, išmeskite jį ir pradėkite iš naujo.

Taigi, kokie šio laktofermentuoto svogūno pranašumai?

Dėl juose esančių sveikų bakterijų ir būtinų medžiagų šis probiotinis svogūnas teikia naudą sveikatai.

Jis pagerina virškinimo procesą.

Šio svogūno vartojimas padidina gebėjimą absorbuoti maistines medžiagas virškinimo metu ir skatina tinkamą atliekų šalinimą. Be to, gyvos bakterijos atkuria žarnyno florą ir sumažina tokias problemas, kaip uždegimas, dujas ir ne virškinimą.

Imuninės sistemos stiprinimas

Žarnyno sveikata vaidina ypač svarbų vaidmenį imuninės sistemos funkcijos. Sveikos bakterijos stiprina imuninį atsaką. Taigi sumažėja rizika užsikrėsti virusais, bakterijomis ir mielėmis.

Jie padeda numesti svorį

Dėl savo galimybių pagerinti virškinimą ir medžiagų apykaitą, šis probiotinis maistas yra ypatinga priemonė norintiems sveikai numesti svorio.

Sveikatos patarimai su paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2019 laikas 16:01 Receptai Bulviniai Blynai Su Grybų Ir Kumpio Padažu

Bulves nuskutame, nuplauname, sutarkuojame smulkia tarka. Nupilame susidariusį skystį (jeigu bulvės šviežios). Į bulvių tarkius įmušame kiaušinį, įtarkuojame svogūną, beriame miltus, druską, pipirus ir viską gerai išm...

Skaityti daugiau

12.07.2018 laikas 20:08 Receptai Balzamo receptas nuo kunigo
Šis balzamas pasirodė tikrai stebuklingas. Kartą traukinyje mano kaimynas buvo kunigas. Jis pamatė, kad aš geriau širdies lašus, paklausė kuo sergu ir rekomendavo pabandyti balzamą pagal šį receptą.

Skaityti daugiau

30.08.2019 laikas 19:39 Receptai Vyniotinis „Napoleonas“. Skanesnio ir greitesnio nieko nebandžiau

Labai patariu pasigaminti! Pabandykite pasigaminti tortą „Napoleonas“ – nepasigailėsite! Šis skanus pyragas susideda tik iš 3 ingredientų. Skanus, švelnus ir tiesiog tirpsta burnoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
02.11.2024 laikas 14:06 Senos sielos: ar tikrai gyvename daugybę gyvenimų?
Klausimas apie tai, ar žmogus gali turėti ne vieną, o daugybę gyvenimų, peržengia laikų ir kultūrų ribas. Senovės išminčiai ir šiuolaikiniai ezoterikai tvirtina, kad mūsų siela keliauja per nesuskaičiuojamas inkarnacijas. Tačiau kaip mokslo požiūris ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 12:53 Dirbtinis intelektas bepiločių orlaivių koordinavimui: nauja era
Plačiai diskutuojama apie dirbtinio intelekto (AI) panaudojimą kare, tačiau naujausi Kinijos mokslininkų pasiekimai kelia klausimų dėl ateities karo strategijų. Naudodami pažangias technologijas, kuriamos AI sistemos, galinčios koordinuoti bepiločių ...

Skaityti daugiau

02.11.2024 laikas 08:32 Bilas Gatesas Skelbia Pasaulinės Religijos Idėją DI Eroje
Globalistų milijardierius Billas Gatesas neseniai sukėlė diskusijų audrą, pareikšdamas, kad žmonijai reikia „vienos pasaulinės religijos“, kuri sujungtų elementus iš krikščionybės, judaizmo ir islamo, kad galėtume sėkmingai gyventi dirbtinio intelekt...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 20:51 COVID-19 vakcinų ir širdies ligų rizika: nauji tyrimo duomenys
Paskutiniu metu vykstantys tyrimai apie COVID-19 vakcinas atskleidžia nerimą keliančius rezultatus dėl širdies ligų rizikos. Neseniai Pietų Korėjos tyrėjų komanda, analizavusi didelį duomenų kiekį, nustatė, kad asmenims, gavusiems mRNA vakcinas, rizi...

Skaityti daugiau

01.11.2024 laikas 19:13 Santykių Dinamika: Bendravimas Tarp Laimės Ir Iššūkių
Žmogaus gyvenimas yra nuolat besikeičiantis, o santykiai su partneriu gali suteikti tiek laimės, tiek iššūkių. Kaip mes reaguojame į konfliktus ir dalijamės geromis naujienomis, gali turėti esminę įtaką mūsų ryšiams. Šiame straipsnyje nagrinėsime, ka...

Skaityti daugiau