Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2020 » Vasario » 16

Laktofermentuotas svogūnas: veiksmingas probiotikas, kuris rūpinasi mūsų sveikata

Prieš pradėdami kalbėdami apie laktofermentuotų svogūnų savybes, reikėtų pažymėti, kad mes kalbame apie procesą, kuris padeda išsaugoti daržovių savybes.

Be to, jis pagerina virškinimą ir padidina gyvų kultūrų buvimą, kurios teikia daug naudos organizmui.

Žodis“lakto“ reiškia specifinę bakterijų rūšį. Tai yra Lactobacillus, kurių padermė randama ant augalų paviršiaus, virškinimo trakte ir makštyje. Pirmiausia jie buvo rasti pieno fermentuose, o paskui konservuotose ar raugintuose daržovėse.

Laktofermentuotas svogūnas – ypač įdomus būdas padidinti šios daržovės naudą organizmui. Kaip ir kitus probiotikus, juos geriausia pasigaminti namuose.

Jo paruošimui rekomenduojama naudoti Himalajų druską arba jūros druską. Nes rafinuota druska neturi reikiamų privalumų. Be to, gautą produktą galima pridėti prie salotų, sumuštinių ir daugelio kitų receptų.

Ingredientai

  • 1 kg svogūnų;
  • 5 šaukštai Himalajų druskos (50 g);
  • 1 litras distiliuoto vandens;
  • Stiklinį indą su pačiu kaklu.

Paruošimas:

Svogūną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į stiklinį indą.

Ištirpinkite druską vandenyje ir naudokite skystį, kad apsemtų susmulkintus svogūnus.

Įsitikinkite, kad fermentacijos dujoms kauptis virtos nuo viršaus liko apie 5 cm vietos. Uždarykite indus su hermetiškais dangčiais ir laikykite vietoje, kurioje yra daugiau ar mažiau šilta temperatūra.

Pirmąsias dvi konservavimo savaites atidarykite dangtį kiekvieną dieną. Tokiu atveju, susikaupusios dujos „paleidžiamos“.

Po vieno ar dviejų mėnesių svogūnas bus paruoštas naudojimui. Bet jei produktas įgauna nemalonų kvapą, išmeskite jį ir pradėkite iš naujo.

Taigi, kokie šio laktofermentuoto svogūno pranašumai?

Dėl juose esančių sveikų bakterijų ir būtinų medžiagų šis probiotinis svogūnas teikia naudą sveikatai.

Jis pagerina virškinimo procesą.

Šio svogūno vartojimas padidina gebėjimą absorbuoti maistines medžiagas virškinimo metu ir skatina tinkamą atliekų šalinimą. Be to, gyvos bakterijos atkuria žarnyno florą ir sumažina tokias problemas, kaip uždegimas, dujas ir ne virškinimą.

Imuninės sistemos stiprinimas

Žarnyno sveikata vaidina ypač svarbų vaidmenį imuninės sistemos funkcijos. Sveikos bakterijos stiprina imuninį atsaką. Taigi sumažėja rizika užsikrėsti virusais, bakterijomis ir mielėmis.

Jie padeda numesti svorį

Dėl savo galimybių pagerinti virškinimą ir medžiagų apykaitą, šis probiotinis maistas yra ypatinga priemonė norintiems sveikai numesti svorio.

Sveikatos patarimai su paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-03-07 laikas 14:43 Receptai Keptas kalakutas su žalumynų marinatu. Patiekalas gerai savijautai

Kalakuto kepsnys paprastai gaminamas per Kalėdas ir Padėkos dieną, bet taip pagaminta mėsa labai gerai tinka ir su sviestainiais, ir su salotomis. Su įdaro ingredientais ir papildomais garnyrais galima drąsiai improvizuoti, kad...

Skaityti daugiau

2020-04-27 laikas 14:44 Receptai Tikri varškėčiai: Purūs, Minkšti Ir Be Galo Gardūs
Nuo šiol, kai gaminu varškėčius savo žmonai, ji man dažnai sako, jeigu jau kepti tai tik šitaip. :) Ir prašo dar dar... O, man sunku atsisakyti.

Skaityti daugiau

2020-11-13 laikas 23:15 Receptai Sveikas užkandis: Lapinio kopūsto traškučiai - čipsai

Kai savo šeimai pasakiau, kad šiandien gaminsiu traškučius (čipsus) iš kale (lapinio) kopūsto, visi į mano pažiūrėjo itin "kreivai". Bet po to reikėjo tik įtikinti paragauti ir užkandžio iškart neliko. Tai tikrai svei...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-07-04 laikas 07:22 Kavos Tirščių Nauda Sode ir Namuose: 10 Praktinių Būdų

Šiame straipsnyje aptarsime, kaip kūrybiškai panaudoti kavos tirščius sode ir namuose, kokia jų nauda ir galimi trūkumai. Pasiruoškite atrasti ekologiškus sprendimus, kurie sutaupys pinigų ir suteiks jūsų kasdienybei natūralumo!

...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 18:24 NLO paslaptys: ar vyriausybės slepia tiesą apie ateivius?
Ar NLO yra tikra pas slapts, ar vyriausybės dezinformacija? Sužinokite apie nutekėjimus, politikų susidomėjimą ir galimas ateivių technologijas!

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:45 Vaikų auklėjimas: kaip ugdyti pasitikėjimą savimi ir savarankiškumą
Kaip ugdyti vaikų pasitikėjimą savimi? Sužinokite, kaip skatinti iniciatyvą, emocijų valdymą ir leisti vaikams būti savimi! Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsime jums suprasti, kaip ugdyti vaikų savivert...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:32 Zodiako ženklai ir mokslas: kuriems vaikams mokykloje sekasi lengviausiai?
Kuriems Zodiako ženklams mokykloje sekasi lengviausiai? Sužinokite, kaip Liūto, Mergelės, Šaulio ir Ožiaragio vaikai pasiekia akademinę sėkmę! Pasitelkdami astrologinius įžvalgas, naujus pavyzdžius ir praktinius patarimus, padėsime tėvams ir mokytoja...

Skaityti daugiau

2025-07-03 laikas 17:08 Meilė – tai ne kančia: griauname mitus apie santykius
Meilė nėra kančia! Šiame straipsnyje griauname mitus apie santykius, dalinamės patarimais, kaip kurti sveiką partnerystę, ir aptariame, kodėl priklausomybė nėra meilė. Pasitelkdami naujus pavyzdžius, užsienio šaltinius ir praktinius patarimus, padėsi...

Skaityti daugiau