- 20.08.2023
- 0.0 Reitingas
- 674 Peržiūrų
- Komentarai
CDC duomenimis, alergijos pienui ir raudonai mėsai dabar gali būti dešimta pagal dažnumą maisto alergija JAV.
Mokslininkai tik pradėjo suprasti Alfa-Gal sindromą - paslaptingą alergiją mėsai, kurią perneša erkės, tačiau jie mano, kad daugelis atvejų lieka nediagnozuoti.
Taigi, kas yra šis naujas sindromas ir ar gali būti, kad čia vyksta kas nors kita?
Activist Post šiek tiek gilinasi į tai, kaip paprastas erkės įkandimas gali turėti visą gyvenimą trunkančių, pražūtingų padarinių - ir ne tik dėl Laimo ligos.
Jie praneša: Alfa-Gal sindromas prasideda įkandus infekuotai erkei ar šikšnosparniui. Erkė arba vikšras įkanda kokiam nors žinduoliui ir praryja jo kraują, kuriame yra alfa-Gal - tam tikros rūšies cukraus molekulės. Jei erkė ar vikšras įkanda žmogui, jis gali perduoti dalį alfa-Gal turinčio kraujo žmogui, o tai gali sukelti alerginę reakciją į raudoną mėsą ar pieno produktus.
Vienas iš keistų alfa-Gal sindromo požymių yra tas, kad simptomai pasireiškia per ilgą laiką. Paprastai po erkės įkandimo praeina keli mėnesiai, kol susidaro žmogaus antikūnai prieš alfa-Gal, o po to, kai žmogus suvalgo mėsos, neretai praėjus kelioms valandoms, prasideda alerginė reakcija. (šaltinis) Dėl uždelsto laiko diagnozė tampa labai sudėtinga, nes aukos dažnai jaučiasi taip, tarsi alerginės reakcijos atsirastų iš niekur. Kol žmonės nežinojo, į ką atkreipti dėmesį, alfa-Gal sindromo diagnozei nustatyti reikėjo nemažai paieškų.
Apie alfa-Gal sindromą reikia žinoti, ypač todėl, kad jį gali sukelti ne tik mėsa ir pieno produktai, bet ir vaistai, kurių sudėtyje yra žinduolių produktų, ir net karageninas - airiškos samanos, naudojamos kaip maisto tirštiklis. Jei pasireiškia alerginės reakcijos, kurių negalite paaiškinti, galite kreiptis į gydytoją dėl kraujo tyrimo, kad būtų galima tai paneigti.
Tačiau tiems iš mūsų, kurie pažįsta visas savo alergijas, dėl to nereikia prarasti miego.
Tiesą sakant, didesnį rūpestį gali kelti per didelė alfa-Gal sindromo diagnozė. Išsamūs tyrimai parodė, kad maždaug trečdalis Amerikos gyventojų turi antikūnų prieš alfa-Gal, o tai reiškia, kad jie jau kažkur su juo susidūrė. Ir vis dėlto didžioji dauguma mūsų gali valgyti raudoną mėsą be blogo poveikio.
Taigi, kodėl aplink šią palyginti neaiškią medicininę būklę keliamas toks triukšmas?
Na, iš dalies dėl to, kad sensacija parduoda. Visuomenę žavi keistos medicininės būklės, o egzotiškos ligos yra geras reklaminis klipas.
Tačiau negalime ignoruoti, kad tai dar vienas patogus pretekstas atbaidyti žmones nuo tikros mėsos. Dauguma mūsų jau daugelį metų mielai ignoruoja medikų tvirtinimą, kad raudona mėsa mums kenkia. PETA bando mus atkalbėti nuo mėsos valgymo dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. WEF nori, kad nevalgytume mėsos dėl klimato kaitos. O dabar jėgos susivienijo, kad mes bijotume jos dėl galimų alerginių reakcijų.
Kad nemanytumėte, jog tai perdėta, pažvelkite į šią filosofo ir bioetikos specialisto S. Matthew Liao kalbą, kurioje jis pritaria žmogaus inžinerijai siekiant išspręsti klimato kaitos problemą. Jis mano, kad dauguma žmonių yra per silpnos valios, kad atsisakytų valgyti mėsą dėl klimato kaitos, o tai iš tikrųjų reikia daryti. Todėl jis specialiai nurodo alergijos mėsai sukėlimą kaip naudingą planetai dalyką.
Tyrimai, kaip erkes panaudoti ligoms sukelti, atliekami jau seniai. Daug spėliojama, kad Laimo liga yra kažkas, kas praūžė Plum Islando gyvūnų tyrimų centre. Tai vis dar traktuojama kaip sąmokslo teorija. Tačiau Laimo liga pirmą kartą buvo diagnozuota maždaug už dešimties mylių nuo Plum Island, be to, yra paskelbta mokslinių tyrimų darbų apie ten vykdomus projektus, susijusius su erkių panaudojimu įvairioms ligoms platinti Man tai neatrodo labai iš piršto laužta, bet gal aš tiesiog pernelyg ciniškas.
Būtų siaubinga, jei sužinotume, kad tai sukėlė žmogus.
Bet kokiu atveju, yra tiek daug dalykų, susijusių su alergijos sukėlimu, kad sunku žinoti, nuo ko pradėti. Alerginės reakcijos gali būti nuo nemalonių iki mirtinų. Sąmoningas jų sukėlimas būtų grįžimas prie nacių laikų eksperimentų su žmonėmis.
Be to, iš tiesų nesutampa mėsos svarba skirtingoms kultūroms ir jos būtinybė skirtingose aplinkose. Vietinė virtuvė - tai didžioji dalis to, dėl ko keliauti smagu. Jei visi turėtume maitintis vietoje, bet neturėtume valgyti mėsos, tai neišvengiamai užkirstų kelią gyventi daugelyje šaltesnių Žemės regionų. Ne veltui Indijoje susiformavo vegetariškos visuomenės, o eskimų kultūros istoriškai buvo mėsėdiškos.
Neturėtume bijoti valgyti mėsos. Įvairovė iš tiesų yra gyvenimo prieskonis; mėgautis unikaliu savo vietovės maistu yra vienas iš paprastų gyvenimo malonumų.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau