Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » 2015 » Kovo » 19

11 galimybių, kaip užmegzti kontaktą su ateiviais

Dauguma žmonių yra įsitikinę, kad nežemiškos civilizacijos kažkur egzistuoja. Tačiau jie nežino, kada ir kaip jos užmegs ryšį su žemės gyventojais. Mūsų galaktika yra tokia sena, kad ateiviai iki šių laikų galėjo apsilankyti kiekviename jos kampelyje net ne po vieną kartą. Bent jau kol kas kosmosas Žemei siunčia tik spengiančią tylą. Pagal Fermi paradoksą teigiama, kad Dievas sukūrė tik vieną planetą, kurioje gyvena žmonės. Ar tai reiškia, kad visatoje esame visiškai vieni?

Mokslininkai siekia išsiaiškinti, ar garsusis Fermi paradoksas turi pagrindo. Ko gero, visi yra girdėję teoriją, kad gyvybė visatoje yra labai retas reiškinys. Kosmoso kelionės yra pernelyg sudėtingos arba atstumai yra milžiniški ir protu nesuvokiami. Kitoje teorijoje teigiama, kad visos pakankamai pažangios civilizacijos privalo pirmiausiai susinaikinti pačios, prieš išvykstant į tarpgalaktines keliones. Tai ne vienintelės galimybės, kurios gali padėti rasti atsakymą, ar Žemėje esame vieni, pagal Fermi paradoksą. 10 keisčiausių ir paslaptingiausių:

Hipotezė apie zoologijos sodą. Visatoje Žemė yra tarsi įkalinta narve. Nežemiškos protingos būtybės galbūt stebi Žemės rutulį ir jos gyventojus daugelį metų, bet dėl kažkokių priežasčių tai daro iš toli. Gali būti, kad Žemės stebėjimas jiems pramoga (kaip žmonėms zoologijos sodai) arba jie tyrinėja žemę dėl mokslinių priežasčių.

Savanoriškas karantinas. Tai visiškai priešinga pirmajai teorija. Nežemiškos protingos būtybės gali būti labai pavojingos. Todėl kitų planetų gyventojai, nenorėdami kelti pavojaus sau ir savo vaikams, nusprendė sustabdyti galaktikos tyrinėjimus ir stengtis neatkreipti kitų planetų gyventojų dėmesio.

Teorija apie tai, kad laimi tik stipriausi. Visai įmanoma, kad ateiviai buvo atskridę į mūsų galaktiką, tačiau gali būti, kad jiems nepatiko tai, ką išvydo. Dėl kokių nors priežasčių jie nusprendė išsaugoti taiką galaktikoje. Norėdami išlikti visatoje jie pradėjo ginkluotis ir kurti dirbtinį superintelektą. Pastarasis galėtų sunaikinti visatą. Norėdami apsisaugoti nuo savo pačių visa naikinančių technologijų, ateiviai priversti nuolatos stebėti jų veiksmus ir saugoti kitas planetas.

Žmonių kūną sudaro mėsa ir kraujas. Ateivių – iš visiškai kitokių medžiagų. Jie niekina visas būtybes, kurios yra sudarytos iš kitų medžiagų, todėl nenori užmegzti su jomis kontakto.

Kompiuterinio atvaizdavimo hipotezė. Žmonės iki šiol nesusiekė su nežemiškomis, protingomis būtybėmis, nes jie gyvena aplinkoje, kuri veikia panašiai kaip galingas kompiuteris. Jis kol kas dar nesugeneravo nežemiškų žmonijos palydovų. Gali būti, kad visatos kūrėjas nusprendė nustatyti tokią programą, kad žmonės būtų vienintelė gyvybė visoje galaktikoje arba net visatoje. Iškelta teorija, kad galbūt būtybės, kurios gyvens po žmonių, specialiai sukūrė ir valdo tą galaktikos kompiuterį, toliau ieškodamos atsakymo į Fermi paradoksą: ar visatoje esame vieni?

Radijo tyla. Gali būti, kad nežemiškos kilmės dirbtinis superintelektas provokuoja Žemės gyventojus. Išsigandusi vyriausybė užblokavo visus ateivių siunčiamus radijo signalus. Tereikia įsivaizduoti, kas nutinka, jei tai padaro visos galaktikos civilizacijos – radijo signalai visada tyli ir susiekti tampa neįmanoma.

Ateiviai yra namisėdos. Jie neturi ambicijų, nemėgsta nuotykių ir nesupranta, kodėl turėtų tirti visatą, kai reikia tiek daug nuveikti savoje planetoje.

Žmonės nemoka skaityti ateivių siunčiamų ženklų. Įmanoma, kad nežemiškos, protingos būtybės yra aplink mus, bet žmonija tiesiog jų nemato. Galbūt žmonės yra per kvaili, kad juos pastebėtų. Galbūt reikia sukurti dar galingesnių technologijų, kurios aptiktų ateivių siunčiamus signalus.

Žemė yra ant paties Galaktikos krašto arba ten, kur superintelektualios būtybės net nepagalvotų tirti. Gali būti, kad ateiviai gyvena visiškai kitokiose biologinėse sąlygose, todėl jie mano, kad ten, kur yra Žemės planeta, yra tik negyvenama dykynė.

Panspermijos teorija. Galbūt žemiečiai iki šiol nesusiekia su ateiviais, nes jie yra patys ateiviai. Kitaip tariant, jų protėviai. Teorijoje teigiama, kad ateiviai kitose planetose išbarstė „gyvybės sėklas“, iš kurių gimė žmonės.

Fazinio virsmo teorija teigia, kad visata nuolatos evoliucionuoja ir keičiasi. Taigi, gali būti, kad sąlygos atsirasti pažangiam intelektui atsirado tik visai neseniai. Tačiau visatoje vykstantys gama spindulių sprogimai sukelia kataklizmus, kurie išnaikina milžiniškus galaktikų plotus, tarp jų ir pažangų intelektą. Tada visata atsinaujina, o kartu ir joje esanti gyvybė, kuri vėl turi iš naujo evoliucionuoti. Kas žino, galbūt šis paaiškinimas ir yra tiksliausias?

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://priekavos.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.06.2019 laikas 08:28 Receptai – Patiekalai Tradiciniai virti varškėtukai
Pasigaminkime skanius varškėtukus. Skanių varškėtukų receptas.

Skaityti daugiau

26.08.2018 laikas 21:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai skrandžio negalavimams gydyti
Skrandžio negalavimai liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai Skrandžio negalavimams gydyti, receptai nuo skrandžio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

04.08.2019 laikas 17:42 Receptai – Patiekalai Čirviniai blynai

Maišome, iš pradžių šaukštu, po to plaktuvu. Čirvinių blynų tešla paruošta, kepame širdutės formos blynelius specialioje čirvinių blynų keptuvėje. Pagal šį receptą kepti čirviniai blynai saldoki, tad gali būti tiekiami tiesiog ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.03.2024 laikas 19:45 Kaip liaudiškomis priemonėmis mažinti padidėjusį kraujospūdį?

Dauguma sergančiųjų pradine hipertenzijos stadija nei neįtaria, kad jų kraujospūdis nuolat yra padidėjęs. Jei kraujospūdis yra nežymiai pakilęs, jokių nemalonių pojūčių neatsiranda, todėl liga nustatoma tik profilaktiškai pasitikrinus sveikat...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 19:15 Kokie produktai kraujyje PAGAUSINA HEMOGLOBINO LYGĮ?

Pablyškimas, bendras kūno silpnumas, galvos skausmai, prastas apetitas, nuovargis - tai akivaizdūs žemo hemoglobino lygio kraujyje požymiai. Kokių produktų reikia vartoti, norint kraujyje pagausinti žemą hemoglobino lygį? Sumažėjęs hemoglobino lyg...

Skaityti daugiau

18.03.2024 laikas 18:21 Kokias paslaptis saugo „išrinktųjų šventykla“, į kurią įleidžiami tik „ypatingi“ mormonai?

Į šiaurę nuo Meksikos sostinės, vos kelios minutės kelio automobiliu nuo vietinių lankytinų vietų - zoologijos sodo ir Aragono miško - stovi paslaptingas labai didelių matmenų objektas. Šviesus neįprastos formos pastatas smarkiai kontrastuoja su v...

Skaityti daugiau