Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 24

Apie įvairių kūno vietų patinimus

Įvairios kūno vietos patinsta dėl įvairių priežasčių. Pavyzdžiui, dėl skysčių pertekliaus ir sūraus maisto. Jei įvairios kūno vietos patinsta retai, nėra dėl ko nerimauti, tačiau, jei įvairios kūno vietos patinsta dažnai būtina imtis tam tikrų priemonių.

Būtina atminti, kad įvairių kūno vietų patinimai gali perspėti apie įvairias, net ir palyginti sunkias ligas.

Apie įvairių kūno vietų patinimus

1. Patinimai, kuriuos sukelia inkstų ligos

Sutrikus inkstų veiklai, žmogaus organizme užsilaiko skysčiai ir druska, todėl patinsta įvairios kūno vietos. Be to, susirgus kai kuriomis inkstų ligomis, kraujyje sumažėja baltymų, todėl taip pat patinsta įvairios kūno vietos.

Simptomai. Dėl inkstų ligų įvairios kūno vietos patinsta ryte, dažniausiai - veide. Patinę paakiai ir akių vokai - tai inkstų ligų požymiai. Antroje dienos pusėje patinimai pastebimai sumažėja arba pranyksta.

Ką daryti? Neskubėkite gerti šlapimo išsiskyrimą skatinančių arbatų, nes su skysčiais iš organizmo išsiplauna daugybė vertingų mikro ir makroelementų. Prieš pradėdami vartoti šlapimo išsiskyrimą skatinančių preparatų, prieš tai pasitarkite su gydytoju.

2. Širdies ligos

Įvairios kūno vietos patinsta ir sutrikus širdies bei kraujotakos sistemos veiklai. Širdis nesugeba užtikrinti normalios kraujotakos sistemos veiklos, todėl kraujas kaupiasi kojose ir jos patinsta.

Simptomai. Kojos patinsta vakare, o ryte patinimai pranyksta. Dėl širdies ligų dažniausiai patinsta blauzdos. Tokiais atvejais gali ne tik patinti kojos, tačiau ir atsirasti krūtinės skausmai, dusulys, bendras kūno silpnumas.

Ką daryti? Jei dažnai vakare patinsta kojos, kreipkitės į kardiologą, kuris paskirs širdies veiklą gerinančius vaistus.

3. Poodinių kojų venų uždegimas

Teigiama, jog poodinių kojų venų uždegimu serga 80 proc. moterų ir 30 proc. vyrų. Kraujotaką kojose sutrikdo ilgalaikis stovėjimas, sėdimas darbas bei įprotis koją užkelti ant kojos. Dėl sutrikusios kraujotakos kojos patinsta, kojų venos prasiplečia.

Simptomai. Kojos patinsta vakare. Kojos vakare ne tik patinsta, bet ir pasunkėja jas maudžia.

Ką daryti? Patariama nešioti specialias kompresines kojines. Poodinių kojų venų uždegimą padeda gydyti ir specialūs tepalai.

4. Hormonų sutrikimai

Įvairios kūno vietos gali patinti ir dėl hormonų sutrikimų organizme. Pavyzdžiui, jei skydliaukė gamina pernelyg mažai hormonų, kraujyje kaupiasi ypatingos medžiagos, kurios priverčia audinius sulaikyti vandeni.

Simptomai. Dėl hormonų sutrikimų dažniausiai patinsta kojos. Pačiupinėjus, patinusios vietos yra standžios. Jei jas paspausite pirštu, piršto atspaudo neliks. Dėl hormonų sutrikimų sparčiai priaugama svorio, sulėtėja pulsas, padažnėja mieguistumas, užkietėja viduriai.

Ką daryti? Būtina pasitarti su endokrinologu, todėl patys neskubėkite gydyti.

5. Alergija

Neretai įvairių kūno vietų patinimus sukelia alergija. Beje, patinimai gali būti tiek išoriniai, tiek ir vidiniai. Pavyzdžiui, įgėlus bitei ar vapsvai, gali patinti įgelta vieta, o jei alergiškas riešutams žmogus suvalgys arachių, gali patinti gerklos. Beje, gerklų patinimas yra ypač pavojinga būsena, tuomet būtina skubi medikų pagalba.

Simptomai. Įgelta vieta parausta, patinsta, ją niežti. Taip pat gali patinti liežuvis, lūpos, glandos, gerklė. Jei laiku nesuteiksite tinkamos pagalbos, žmogus gali uždusti.

Ką daryti? Jei patinimo plotas nėra didelis, padės antihistaminiai vaistai (tabletės ir tepalai). Jei panaudojus šių vaistų savijauta nepagerėjo, kreipkitės į alergologus ar kvieskite „Greitąją pagalbą". Kol atvyks „Greitoji pagalba", išgerkite antihistaminių vaistų, o ant patinusios vietos uždėkite šaltą kompresą.

Apie profilaktiką

Apie įvairių kūno vietų patinimus Nors patinimų priežastys ir gydymo būdai - įvairūs, tačiau profilaktinės priemonės daugmaž tos pačios: ilgiau būkite lauke, mankštinkitės, nes fizinis aktyvumas padeda iš organizmo išplauti skysčių perteklių.

• Valgykite patinimus malšinančių produktų: obuolių, varškės, gerkite arbatos su citrina.

• Per parą suvartokite ne daugiau nei 2-5 g druskos. Patiekalus druskinkite ne kai juos ruošite, o kai jau paruošėte. Vietoje druskos patiekalus galite paskaninti sojos padažu.

• Sveikiems žmonėms per parą patariama išgerti 1,5-2 litrus skysčių, o sergantiems inkstų ir širdies bei kraujotakos sistemos ligomis skysčių kiekį reikia aptarti su gydytoju.

• Poodinių kojų venų uždegimo profilaktikai reikalingas pratimas „dviratis", kuris veiksmingai pagerina kraujotaką.

• Miegodami kojas užkeikite ant neaukšto ritinėlio ar pagalvės.

• Norėdami išvengti veido patinimų, miegokite ant nugaros. Jei miegosite ant pilvo, paakiuose gali atsirasti „maišai".

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su obuolių įdaru

Skanūs, lengvai ir greitai pagaminami, pyragėliai su obuolių įdaru. Gaminame. Pyragėliai su obuolių įdaru

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 09:57 Receptai – Patiekalai Gardžių kokosinių sausainių receptas
Gardžių kokosinių sausainių receptas. Pasigaminkime kokosinius sausainukus namuose. Skanaus!

Skaityti daugiau

31.10.2017 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Smalkinis tvertikas gydo širdies ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos. Ingredientai: Smulkintas džiovintas smalkinio tvertikas, Verdantis vanduo

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau