Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Gegužės » 24

Apie sveiką gyvenimo būdą. Sveikatos patarimai kiekvienai dienai

Paprasti sveikatos patarimai kiekvienai dienai

Laikytis sveiko gyvenimo taisyklių nėra taip sunku, bet labai naudinga, nes sveikas gyvenimo būdas profilaktiškai apsaugo nuo įvairių ligų.

Nemažai žmonių klaidingai mano, kad sveikas gyvenimo būdas - tai įvairūs draudimai. Iš tikrųjų sveikam gyvenimo būdui nereikia aukų, nes jis garantuoja stiprią sveikatą ir gerą savijautą.

Apie sveiką gyvenimo būdą. Sveikatos patarimai kiekvienai dienai

Apie maistą

Valgykite tik kokybišką maistą. Netaupykite maisto produktams, nes valgis - sveiko ir ilgo gyvenimo garantas.

Aktyvus gyvenimo būdas

Kasdien vaikščiokite pėsčiomis, nes tuomet organizmas sukaups mažiau riebalų.

Jei valgote viešoje maitinimo įstaigoje

Jei maitinimo įstaigoje kai kurie patiekalai Jums sukels įtarimų, jų geriau nevalgykite, nes jie gali apnuodyti organizmą, sutrikdyti skrandžio darbą ir susilpninti imuninę sistemą. Beveik visų rūšių produktus laikykite šaldytuve, nes ten jie lėčiau genda. Jei produktų galiojimo laikas pasibaigė, juos išmeskite.

Jei dirbate sėdimą darbą

Jei dirbate sėdimą darbą, kas valandą laiko 3-5 minutes paskirkite mankštai. Atsistokite, pasirąžykite, mankštinkite kojas, pėdas, pasukiokite juosmenį, pakelkite ir nuleiskite pečius. Beje, daugelį pratimų galima atlikti ir neatsikėlus nuo kėdės.

Meskite rūkyti

Jei mesite rūkyti, ne tik sutaupysite pinigų, bet ir savo organizmą apsaugosite nuo daugelio žalingųjų ir sveikatai kenkiančių medžiagų. Būtina atminti, kad cigarečių dūmuose nikotinas nėra pati pavojingiausia medžiaga.

Kodėl reikia mesti rūkyti?

Rūkymas kainuoja ne tik pinigus, bet ir laiką. Jei per dieną surūkote 20 cigarečių, kiekvienai jų skirdami po 3 minutes, tai per dieną prarandate valandą laiko, per metus - 365 valandas, o tai 15 dienų. Mokslininkų teigimu, rūkymas vidutiniškai žmogaus gyvenimą sutrumpina 7-10 metų. Rūkymas gali sukelti įvairias akių ir ausų ligas, lėtinį bronchitą, hipertenziją, miokardo infarkto priepuolį, kardiosklerozę, stenokardiją, lėtinį gastritą, dantų ėduonį, skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligę, poodinių kojų venų trombozę, nevaisingumą, impotenciją, parodontozę, cistitą, inkstų geldelių uždegimą ir t.t. Teigiama, jog 90 proc. įvairių onkologinių ligų priežasčių yra rūkymas. Rūkymas gali sukelti nosiaryklės, burnos, kasos, inkstų, plaučių ir krūtų vėžį. Beje, plaučių vėžio mirtingumas yra pats didžiausias iš visų onkologinių ligų.

Kodėl reikia mesti rūkyti?

• Verta atminti, kad rūkymo žalos sveikatai neįmanoma sumažinti. Cigaretės dūme yra 19 kancerogenų.

• Ką bedarytumėte, tačiau nuo rūkančiojo žmogaus visada smirda tabaku. Neretai net ir jam pačiam tabako kvapas nėra malonus. Tabaku smirda viskas: rūbai, oda, plaukai. Tabako kvapas sklinda ir iš burnos. Jei nerūkysite bent 2 dienas, nemalonus rūkančiojo žmogaus kvapas pranyks.

• Rūkymas kenkia žmogaus išvaizdai. Žmogaus dantys, nagai ir oda pagelsta, veide atsiranda daugiau raukšlių. Medikai teigia, jog net susiformuoja rūkančiojo žmogaus veidas. Cigaretėse esančios medžiagos suardo kolageną, todėl oda praranda savo elastingumą. Cigarečių dūmų poveikyje susiaurėja kraujagyslės, todėl mažiau vitaminų ir mineralinių medžiagų patenka į nagų audinius, todėl šie pagelsta, sluoksniuojasi ir lūžinėja, vėliau pablykšta ir tampa negyvybingi.

• Jei mesite rūkyti, jau po mėnesio veido oda pagražės, dar vėliau pranyks gelsvas dantų ir nagų atspalvis. Be to, metus rūkyti pagerėja miegas.

• Dažniausiai rūkantys žmonės nepraleidžia momento rūkyti. Jei žmogus rūko eidamas, tai padidina krūvį plaučiams. Rūkymas namuose, pavyzdžiui, gulint lovoje, dažna gaisrų priežastis.

• Teigiama, jog kasmet net 600 tūkstančių žmonių miršta dėl pasyvaus rūkymo, nes cigarečių dūmai kenksmingi visiems šeimos nariams. Išpučiamame cigarečių dūme yra daugiau kancerogenų nei „tiesioginiame", į plaučius patenkančiame cigarečių dūme. Jei prirūkytose patalpose per dieną praleisite 8 valandas, tai poveikis Jūsų organizmui bus toks, tarsi surūkytumėte 5 cigaretes, todėl rūkyti uždrausta viešose vietose ir uždarose patalpose.

Mažiau nervinkitės

Stenkitės kiek galima mažiau nervintis. Dar geriau visai nesinervinkite.

Atminkite, kuo dažniau žmogus nervinasi, tuo sparčiau jis sensta. Žinokite, kad stresas - svarbiausia raukšlių atsiradimo ir spartaus plaukų slinkimo priežastis.

Dar apie vaisius ir daržoves

Nepirkite ypač daug vaisių ir daržovių, o tik tiek, kiek jų galite suvalgyti per kelias dienas.

Jei pykstate

Jei pykstate, tai emocijų neslopinkite savyje. Atvirai išreikštas pyktis yra žymiai naudingesnis sveikatai nei užslopintas pykčio ir nepasitenkinimo jausmas.

Nesikūprinkite

Nesikūprinkite, sėdite ir eikite tiesia nugara. Kaklas taip pat turi būti tiesus. Atminkite, kad daugelio ligų priežastis yra stuburas.

Apie skysčius

Pasistenkite gerti daug vandens. Vidutinis skysčių kiekis per parą -1,5-2 litrai. Būtina atminti, kad 50 proc. visų skysčių į organizmą turi patekti su sriuba, arbata, sultimis ir kt.

Apie šeimą

Įrodyta, kad vedę vyrai ir ištekėjusios moterys vidutiniškai gyvena 5-7 metais ilgiau nei viengungiai.

Kaip ruošti maistą

Ruošdami maistą, jį kiek galima rečiau kepkite, o geriau virkite ar troškinkite garuose.

Apie kancerogenus

Patariama atsisakyti visų produktų, kuriuose yra kancerogenų. Tai rūkyti maisto produktai, riebaluose kepti patiekalai, termiškai apdirbti baltyminiai produktai, konservuoti, marinuoti ir sūdyti produktai bei produktai, kuriuose yra papildų su natrio nitritu (papildas E-250). Pasak specialistų, 50 g rūkytos dešros kancerogenų yra tiek pat, kiek ir pakelyje cigarečių dūmų. Kai kas skardinę šprotų prilygina 60 (!) pakelių cigarečių.

Kas dar gresia rūkantiems žmonėms?

• Rūkantys žmonės 2-4 kartus dažniau serga žvyneline;

• vyrams rūkymas padidina impotencijos pavojų;

• rūkantys žmonės dažniau skundžiasi pablogėjusia klausa;

• rūkymas nėščioms moterims padidina komplikacijų pavojų;

• dėl rūkymo, ypač pagyvenę žmonės, gali apakti;

• rūkantiems vyrams sūnūs gimsta 2 kartus rečiau;

• 13 proc. visų nevaisingumo atvejų - rūkymas;

• rūkantys žmonės 53 proc. išsiskiria dažniau nei nerūkantys.

Kas nutinka organizmui, kai metate rūkyti?

• Praėjus 20 minučių po to, kai surūkėte paskutinę cigaretę, normalizuojasi pulsas.

• Pirmąją parą organizme pastebimai sumažėja nikotino ir kancerogenų, padidėja deguonies koncentracija. Deguonimi geriau aprūpinami audiniai ir vidaus organai.

• Po 2 parų kūno kvapas tampa natūralus, o rūkantis žmogus iš naujo pajaučia skonius ir kvapus.

• Po 3 parų žmogus pajaučia, kad jam žymiai lengviau kvėpuoti.

• Po savaitės laiko normalizuojasi skrandžio ir kasos darbas.

• Po mėnesio laiko pastebimai sustiprėja imuninė sistema, visi organizmo audiniai geriau aprūpinami maistinėmis medžiagomis, veido spalva tampa šviežesnė, pranyksta gelsvas pirštų odos atspalvis.

• Po 3 ir daugiau mėnesių metęs rūkyti žmogus nustoja kosėti, jo dantys pabąla.

• Po metų laiko ir vėliau pastebimai sumažėja pavojus susirgti onkologinėmis ligomis, patirti miokardo infarkto ar insulto priepuolį.

Apie miegą

Per parą reikia miegoti bent 8 valandas. Svarbu, kad miegas būtų reguliarus, todėl gultis ir keltis reikia tuo pat metu. Miegas padeda atgauti fizines jėgas, iš galvos „išvalyti" per dieną susikaupusias mintis, pagerinti atmintį. Geras miegas yra ir geros nuotaikos bei stiprios imuninės sistemos garantas.

Apie prastą nuotaiką

Prastą nuotaiką būtina pagerinti visais įmanomais būdais, nes pesimizmas - užslėpta depresijos forma, pastebimai padidinanti pavojų susirgti įvairiomis ligomis.

Apie sunkių daiktų kilnojimą

Nekilnokite sunkių daiktų, nes jie staiga padidina krūvius tarpslanksteliniams stuburo diskams. Jei net ir nugara sveika, nepatariama kelti sunkesnių nei 15 kg daiktų.

Apie mankštą

Teigiama, jog 150 minučių mankštos ar saikingų sportinių užsiėmimų per savaitę gyvenimą pailgina 5 metais. Kokius fizinius krūvius pasirinkti, spręskite patys. Svarbiausia, kad fiziniai pratimai būtų reguliarūs. Sveikatą stiprina jogos pratimai, šokiai, pasivaikščiojimai lauke. Tiesa, būtina būti atsargiems darant jėgos pratimus, nes šie užsiėmimai gresia traumomis.

Būti aktyviems

Nesėdėkite namuose. Aktyviai bendraukite su draugais, lankykitės kultūriniuose renginiuose, nes sveikatai naudingos teigiamos emocijos.

NAUDINGOS KŪNUI IR SIELAI VONIOS

Patariama pagulėti kūnui ir sielai naudingose karšto vandens voniose. Karštas vanduo padeda atsipalaiduoti, pailsina, gaivina odą, o kai kurios vonios netgi padeda mažinti antsvorį.

Apie sveiką gyvenimo būdą. Sveikatos patarimai kiekvienai dienai

Antsvorį padedančios mažinti vonios

Mažinti svorį padeda ne tik dieta ir fiziniai krūviai, bet ir karšto vandens
vonios. Norėdami antsvorį sumažinti karšto vandens voniomis, turite būti kantrūs. Tokiose voniose reikia gulėti reguliariai (kas 2-3 dienas), palaipsniui ilginant laiką. Antsvoriui sumažinti reikia ne mažiau nei 10 procedūrų. Paruošti antsvorį padedančias mažinti vonias galima įvairiai.

1. Karšto vandens vonia su soda

Paruošti šią vonią prireiks 200 g geriamosios sodos. Iš pradžių sodą reikia ištirpinti nedideliame kiekyje vandens, vėliau tirpalą perpilti į karšto vandens vonią ir kruopščiai išmaišyti.

Karšto vandens ir sodos vonia drėkina sausą odą, numalšina įtampą, aktyvina ir išvalo limfos sistemą.

2. Karšto vandens vonia su druska

Paruošti šią vonią patariama panaudoti jūros druską. Jūros druska gali būti su įvairių mineralinių medžiagų papildais ir natūraliais augaliniais ekstraktais. Ruošdami karšto vandens vonią, galite panaudoti ir įprastinę maistinę druską.

Karšto vandens vonioje optimalu ištirpinti 0,5 kg druskos, ją suberiant į vandenį. Druska iš žmogaus organizmo pašalina skysčių perteklių, pagreitina kraujotaką, todėl kraujas geriau pasiekia odą, iš jos išvalo toksines medžiagas ir geriau aprūpina maistinėmis medžiagomis. Druskos poveikyje žmogaus organizme pagreitėja medžiagų apykaita, todėl pavyksta sumažinti celiulitą ir tirpinti susikaupusius riebalus.

Karšto vandens vonia su druska stangrina odą, stiprina nagus ir malšina nuolatinio nuovargio sindromą.

3. Karšto vandens ir terpentino vonios

Terpentinas gaminamas iš spygliuočių medžių dervos, todėl karšto vandens ir terpentino vonios vadinamos labiausiai natūraliu gydymo būdu. Prieš panaudodami terpentino emulsiją, atidžiai susipažinkite su emulsijos sudėtimi, nes joje gali būti Jums alergines reakcijas sukeliančių medžiagų.

• Jei skundžiatės padidėjusiu kraujospūdžiu, ruoškite karšto vandens vonias su geltonuoju terpentinu.

• Jei kraujospūdis normalus ar sumažėjęs, panaudokite baltąjį terpentiną.

• Tokios vonios stangrina odą bei stiprina imuninę sistemą.

4. Karšto vandens ir eterinio aliejaus vonios

Karšto vandens ir eterinio aliejaus vonios veiksmingai lygina raukšles. Lyginti celiulito raukšles tinka eterinis apelsinų, greipfrutų, kadagių ar citrinų aliejus. Idealus variantas - eterinių aliejų mišinys. Ruošiant karšto vandens vonią, patariama panaudoti po kelis lašus kiekvienos rūšies eterinio aliejaus. Eterinio aliejaus negalima tiesiai pilti į karšto vandens vonią, nes vandenyje jis gali ir neištirpti. Prieš tai eterinį aliejų reikia ištirpinti piene, grietinėje ar grietinėlėje, o vėliau į karšto vandens vonią supilti stiklinę paruošto tirpalo.

Tokia vonia organizme greičiau skaido riebalus, iš jo pašalina toksines medžiagas, todėl pavyksta sparčiau mažinti antsvorį.

5. Karšto vandens vonia su raudonuoju vynu

Karšto vandens vonia su raudonuoju vynu, ko gero, pati egzotiškiausia. Vietoje raudonojo vyno galima panaudoti mėlynųjų vynuogių ekstraktą. Į karšto vandens vonią patariama supilti 1-2 stiklines raudonojo vyno. Raudonajame vyne esančios amino rūgštys ir mikroelementai odoje normalizuoja natūralų skysčių ir lipidų balansą, padeda mažinti svorį ir lygina celiulito raukšles. Labai svarbu, kad tokios vonios iš žmogaus organizmo pašalina ypač žalingus, organizme senėjimo procesus spartinančius laisvuosius radikalus.

Ką dar reiktų žinoti apie karšto vandens vonias?

• Karšto vandens vonioms reikia pasiruošti - išsimaudyti karšto vandens duše, kūną nuvalyti kempine.

• Bet kuri vonia bus naudingesnė, jei gulėdami masažuosite visą kūną ar ligų pažeistas vietas. Išlipę iš vonios, atsigulkite į lovą, šiltai užsiklokite ir kurį laiką pagulėkite.

• Būtina atminti, kad 1-2 karšto vandens vonios padės sumažinti antsvorį, o jų reikės bent 10 gydomųjų seansų.

• Karšto vandens vonioje nepatariama maudytis sergantiems lėtinėmis ligomis, geriau prieš tai pasitarti su gydytoju.

• Nepatariama pernelyg ilgai gulėti karšto vandens vonioje. Optimalus laikas -20 minučių.

• Nepatariama maudytis pernelyg karšto vandens vonioje, nes tai gali sukelti alpulį. Vandens temperatūra vonioje neturi būti didesnė nei 38 laipsnių.

• Nepatariama valgyti 2 valandos prieš ir 2 valandos po maudymosi.

Apie pusryčius

Visada pusryčiaukite, nes pusryčiai visada yra svarbūs. Nevalgantys pusryčių vyrai žymiai dažniau patiria miokardo infarktą ar suserga išemine širdies liga.

Naudingi kambariniai augalai

Kambariuose auginkite įvairius augalus, kurie ne tik puošia kambarius, bet ir pasižymi gydomosiomis savybėmis.

Apie plaukiojimą

Plaukiokite baseine žiemą, o vasarą - vandens telkiniuose. Plaukiojimas stiprina imuninę sistemą ir grūdina organizmą, lavina ištvermę, pagerina širdies ir kraujotakos sistemos, viršutiniųjų kvėpavimo takų ir centrinės nervų sistemos darbą, profilaktiškai apsaugo nuo stuburo ir sąnarių ligų bei mažina antsvorį.

Apie patalynę

Patariama miegoti ant ortopedinių čiužinių ir pagalvių, todėl kruopščiai paruoškite miegamąją vietą. Labai svarbu parinkti tinkamus baltinius ir pagalves.

APIE PIRTĮ

Kaip galima dažniau kaitinkitės pirtyje, nes pirtis - tai ne tik malonu, bet ir labai sveika.

Kaip pirtyje paruošti gydomuosius garus?

Garas pirtyje turi būti ne tik lengvas, bet ir pasižymėti gydomosiomis savybėmis.

Bergaminio citrinmedžio garai

Bergaminio citrinmedžio garai padeda gydyti uždegimines odos ligas ir gausius odos išbėrimus. Pirtyje geriausiai panaudoti bergaminio citrinmedžio eterinį aliejų, kurio 5-10 lašų sumaišykite su 3 litrais vandens.

Mairūnų garai

Mairūnai padeda normalizuoti sutrikusį virškinamojo trakto darbą. Šie augalai veiksmingai naikina žalinguosius mikrobus. Paruoškite mairūnų nuovirą: 50-80 g mairūnų užpilkite 1 litru vandens, užvirkite, leiskite nusistovėti pusę valandos, nukoškite, įpilkite dar 2 litrus vandens. Pirtyje galima naudoti ir eterinį mairūnų aliejų, kurio 5-10 lašų praskieskite 3 litrais vandens.

Levandų garai

Levandų garai pirtyje padeda gydyti nemigą. Be to, kaip ir daugelis kitų augalų levandos pasižymi antiseptinėmis savybėmis. 50 g levandų žiedų užpilkite 1 litru vandens, užvirkite, ugnį tuoj pat užgesinkite, šiltai aprištame inde leiskite nusistovėti 10 minučių. Koncentruotą nuovirą nukoškite, praskieskite 2 litrais vandens ir gautą tirpalą galėsite pilti ant įkaitintų akmenų.

Gvazdikėlių garai

Seniau gvazdikėliais gydydavo infekcines ligas, o maro epidemijos metu buvo patariama nuolat kramtyti gvazdikėlius. Galima teigti, jog gvazdikėliai pasižymi veiksmingomis antibiotikų savybėmis.

• Gvazdikėlių nuoviru ir antpilu patariama dezinfekuoti burną ir gerklas.

• Gvazdikėlių aliejumi patariama gydyti virusines kepenų ligas ir dizenteriją.

• 3 litrams vandens pakaks 3-5 lašų eterinio gvazdikėlių aliejaus. Tačiau galima paruošti ir gvazdikėlių nuovirą. 3-5 gvazdikėlius užpilkite vandeniu, užvirkite, leiskite nusistovėti, nukoškite, praskieskite 3 litrais vandens.

Kadagių uogų garai

Kadagiai malšina įvairių kūno vietų patinimus. Kadagiai veiksmingai naikina žalingąsias bakterijas ir virusus. Norėdami dezinfekuoti patalpas, kambariuose naudinga laikyti kelias vandenyje pamerktas kadagių šakeles. Kadagiai veiksmingai padeda gydyti peršalimo ligas. Pirčiai galima paruošti kadagių uogų nuovirą arba panaudoti eterinį kadagių aliejų, jo 5-10 lašus praskiedus 3 litrais vandens.

Garstyčių garai

Garstyčių garai pirtyje padeda gydyti peršalimo ligas, organizme pagerina medžiagų apykaitą. 1 arbatinį šaukštelį sausų, prieš tai pakepintų garstyčių sėklų praskieskite verdančiu vandeniu, vėliau supilkite į 3 litrus vandens.

Kavos garai

Kavos garai pirtyje žvalina, iš organizmo pašalina skysčių perteklių, todėl numalšina įvairių kūno vietų patinimus. 1 valgomąjį šaukštą natūralios maltos kavos suberkite į 3 litrus verdančio vandens, leiskite nusistovėti, nukoškite.

Apie barnius

Stenkitės su niekuo nesibarti, tačiau, jei barnių nepavyko išvengti, tai santykius išsiaiškinkite ramiai ir konstruktyviai, nes tik taip konfliktinė situacija bus išspręsta ir ji daugiau nepaaštrės. Pradėjus aiškintis tarpusavio santykius, svarbu išlaikyti savitvardą.

Apie medų

Vartokite medų, nes jame gausu gliukozės, fruktozės, sacharozės, makro ir mikroelementų, baltymų, amino rūgščių ir kt. Atminkite, kad sveikatai naudingas yra tik natūralus medus.

Apie dantų valymą

Ryte ir vakare būtinai valykite dantis. Pasak stomatologų, dantų valymo burnos skalavimas ir kramtomoji guma pakeisti negali. Jei tinkamai ir reguliariai valysite dantis, pas stomatologą teks lankytis rečiau.

Nekentėkite

Pasak specialistų, nieko negalima kęsti: alkio, skausmo, šalčio ar troškulio, nes tai organizmo signalai, jog jam kažko labai trūksta ir reikia skubiai padėti.

Apie mėgiamą darbą

Raskite mėgiamą darbą ar užsiėmimą. Atminkite, kad darbas turi teikti ne tik pinigus, bet ir moralinį pasitenkinimą.

Apie poilsį

Ilsėtis būtina reguliariai, planuoti naujas keliones, patirti naujų ir gerų emocijų bei įspūdžių. Tačiau atminkite, kad trumpiau nei 10 dienų į karštus kraštus vykti - neverta.

Apie vaistus

Namuose laikykite visus būtinus vaistus. Jų gali ir neprireikti, tačiau jų turi būti namų vaistinėlėje.

Jei norite išlikti sveiki, nesibaiminkite gydytojų, nes sveikatą būtina reguliariai pasitikrinti. Atminkite, kad sveikata yra Jūsų rankose, todėl profilaktiškai turite išvengti sunkių ligų arba jas laiku gydyti.

Apie sveiką gyvenimo būdą. Sveikatos patarimai kiekvienai dienai

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.08.2019 laikas 20:29 Receptai – Patiekalai Vištienos krūtinėlė marinuota su majonezu

vištienos krutinėle, vištienos krutinėles receptas, vištienos kepsneliai, vištienos file, vištienos kepsnys

Skaityti daugiau

15.07.2019 laikas 10:02 Receptai – Patiekalai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 14:49 Receptai – Patiekalai Pyragas prie arbatos per 5 minutes. Viską sumaišiau ir į orkaitę
Paprastas ir skanus naminis pyragas! Išsamų torto paruošimą žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau