Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Rugsėjo » 1

10 neįtikimų bulvių sulčių savybių

Patys sveikiausi produktai dažnai būna tie, kurie visada po ranka. Štai kad ir bulvės. Pačios jos, tiesa, ne visada yra pats dietiškiausias pasirinkimas – viskas priklauso nuo to, kaip jos paruoštos, – bet bulvių sultys tai visai kas kita.

10 neįtikimų bulvių sulčių savybių

Liaudies medicinoje šviežių bulvių sunka užima garbingą vietą vertingiausių vaistų sąraše. Senovėje jos buvo itin plačiai naudojamos – profilaktikai ir įvairioms ligoms gydyti, – tačiau nepamirštos ir dabar.

Bene didžiausias bulvių sulčių pranašumas – jas labai paprasta pasiruošti. Pas ką gi namuose neatsirastų vienos kitos bulvės? Tačiau šio gėrimo nauda tokia didelė, jog netgi prireikus pirmiau bulvių pasikasti, daugelis mielai griebtųsi kastuvo.

Stiprina imunitetą.

Bulvių sunkoje gausu vitamino C – štai jis ir gelbsti mūsų imuninę sistemą. Jai palaikyti pakaks perdien išgerti stiklinę šių savotiškų sulčių. Ypač tai aktualu žiemą.

Skatina plaukų augimą.

Įspūdingos ševeliūros paslaptis paprasta: sutarkuokite kelias stambias nuskustas bulves, išspauskite iš tarkių sultis ir įtrinkite jomis plaukų šaknis bei skalpą. Palaikykite 20 minučių, o tada išsitrinkite galvą, kaip esate pratę. Procedūrą reikia atlikti mažiausiai 2 kartus per savaitę.

Drėkina odą.

Šviežiai išspausta bulvių sunka puikiai tinka odai puoselėti. Sutarkuokite nuskustą bulvę smulkia tarka, sukrėskite į marlės atraižą ir gerai išspauskite. Sunka suvilgykite vatos tamponą ir valykite juo sausą odą. Taip pat iš bulvių galima pasigaminti universalią kaukę veidui. Pirmiausia sultimis nuvalykite veido ir kaklo odą – kaip kad minėta anksčiau, – o po 30 minučių kaukės likučius pašalinkite šiltame piene pamirkytu vatos diskeliu.

Galiausiai nusiprauskite šiltu vandeniu bei apšlakstykite odą šaltu virintu vandeniu.

Ramina nugaros, sąnarių skausmus.

Bulvių sultys slopina uždegiminius procesus.

Jos net naudojamos gydant artritą.

Gerina širdies veiklą.

Sunka iš bulvių tarkių nepaprastai naudinga širdžiai ir visai kraujagyslių sistemai, mat mažina blogojo cholesterolio kiekį organizme.

Gerina virškinimą.

Jeigu dažnai sutrinka virškinimo trakto veikla, specialistai pataria pradėti reguliariai gerti bulvių sunką. Ji išvaduos nuo pačių nemaloniausių simptomų – pilvo pūtimo, viduriavimo, sustojusio skrandžio.

Vaistai nuo gastrito.

Skrandžio uždegimas, kaip ir rėmuo, bulvių sunka gydomas ciklais: 10 dienų jas geriate (kas rytą, pusvalandis iki pusryčių – po stiklinę šviežių sulčių), 10 dienų darote pertrauką.

Gėrimas kepenims ir tulžies pūslei.

Bulvių sunka, teigiama, valo toksinus iš kepenų ir tulžies pūslės. Energijos pliūpsnis. Pasirodo, bulvių sunka dar yra ir galingas biostimuliatorius. Taigi gerkite jas, jeigu jaučiate, kad greitai netenkate jėgų.

Tačiau turėkite omenyje: bulvių sulčių vartojimas priklauso nuo sveikatos problemos, kurią norite išspręsti. Tam, kad įsitikintumėte, jog tokia terapija tikrai nepakenks, prieš pradėdami geriau pasikonsultuokite su savo gydytoju.

10 neįtikimų bulvių sulčių savybių

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
03.11.2019 laikas 21:49 Receptai – Patiekalai Nekeptas skanumėlis per 15 min.

Viskas labai paprasta, greita ir gardu. O ir prireiks vos 2 sudedamųjų dalių. Pažiūrėkite patys. Paprasta, ekonomiška, greita ir labai skanu. Saldainiai gaunasi neįkyriai saldaus skonio.

Skaityti daugiau

27.08.2018 laikas 07:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai strazdanų gydymui
Strazdanos liaudies medicinoje, Strazdanos, receptai nuo strazdanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

06.11.2017 laikas 14:23 Receptai – Patiekalai Morkos su pienu gydo užkimimą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: užkimimas. Ingredientai: morkų, pieno.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau