Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paslaptingi Statiniai » 2015 » Balandžio » 3

Įminta keistų apskritimų Kinijoje paslaptis

Maždaug 200 apskritimo formos darinių buvo rasti netoli Turpano miesto šiaurės vakarų Kinijos dalyje. Kas ir kokiu tikslu juos suformavo iki šiol buvo didelė mįslė.

Kinijos Gobio dykumoje rasti nežinomi akmenys ratu galėjo būti išdėlioti dar prieš keletą tūkstančių metų Saulę garbinančių klajoklių, kurie juos naudojo aukoms, praneša vietinis Kinijos ekspertas, „China Daily“ cituoja Huffingtonpost.com.

Mistiniai Kinijos apskritimai ©www.ancient-origins.net

Vietiniams šie apskritimo formos dariniai buvo žinomi jau seniai, o archeologai juos atrado tik 2003 metais. Kai kurie vėliau ėmė raustis po akmenimis ieškodami kapaviečių. Kinijos televizija CCTV pranešė, kad kapaviečių nerasta, o vietinė valdžia paragino baigti kasybas.

Dabar vienas Kinijos archeologas teigia, kad tokios keistos formos buvo naudojamos aukoms: „Vidurinėje Azijos dalyje apskritimo formos paprastai žymi aukojimo vietas“, – sakė jau tris struktūrų tyrimus atlikęs archeologas Lyu Enguo'as.

„Galime įsivaizduoti, kad tai buvo aukų vieta Saulės dievams, – specialistas aiškino CCRV. – Saulė yra apvali, o aplink ją esantys objektai nėra apvalūs, jie yra stačiakampio ar kvadrato formų. O tai yra didelio masto darinys. Xinjiange pagrindinis šamanizmo aukų dievas buvo Saulė.“

Kitas archeologas iš Bristolio universiteto Volkeris Heydas Anglijoje pasakojo, kad panašūs ratilai Mongolijoje žymėdavo kapavietes, o didžioji dalis – šventas vietas. Anot jo, darinių amžius gali siekti apie 4,5 tūkst. metų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://15min.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
14.05.2020 laikas 22:53 Receptai – Patiekalai Troškinti rauginti kopūstai
Troškiniui reikės raugintų kopūstų, rūkytos kiaulienos šoninės, svogūno, lauro lapų, druskos, pipirų, vandens.

Skaityti daugiau

07.09.2018 laikas 08:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Niežų gydymui

Niežai liaudies medicinoje, Niežai, liaudiškomis priemonėmis, patarimai nuo niežų, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

30.10.2017 laikas 14:54 Receptai – Patiekalai Džiovinti abrikosai gydo širdies, inkstų ligas

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Širdies ligos, Inkstų ligos. Ingredientai: Džiovinti abrikosai.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
01.05.2024 laikas 18:57 Oficialiu tyrimu patvirtinta, kad vitaminas D padeda kovoti su visomis vėžio formomis

Dr. Mercola sako, kad jis primygtinai rekomenduoja kasdien protingai būti saulėje, o viena iš priežasčių yra ta, kad tai padeda natūraliai optimizuoti vitamino D kiekį. Mažas vitamino D kiekis siejamas su padidėjusia vėžio rizika1 , o vitaminas D ...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:24 3 Zodiako ženklai, kurių širdys tyriausios
Pasaulyje, kuriame tiek daug sudėtingų dalykų, širdies tyrumas šviečia kaip švyturys, simbolizuojantis nuoširdumą, gerumą ir geranoriškumą kitų atžvilgiu. Tyrų širdžių žmonės spinduliuoja užuojautos ir nuoširdumo aurą. Tarp Zodiako ženklų trys išsisk...

Skaityti daugiau

01.05.2024 laikas 18:12 Trys priežastys, kodėl vyrai anksčiau ar vėliau meta net geras moteris

Nepriklausomai nuo aplinkybių, paprastai yra bendros priežastys, kurias jūsų buvęs tikriausiai slepia - paslaptys, neleidžiančios jam iki galo išreikšti savo jausmų.

Skaityti daugiau