Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2015 » Balandžio » 15

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


15.04.2015, 22:21
Burtai, Magija Peržiūrų (6875)

Kaip tapti milijonieriumi? Sakoma, kad tai nėra ypač sunku. Žinoma, tam reikia pinigų pradinėms investicijoms, laiko, griežtos disciplinos ir truputėlio sėkmės. Jei viso to bus laikomasi, anksčiau ar vėliau finansinė padėtis pagerės ir pajamos viršys išlaidas.

Sužinok daugiau ...
15.04.2015, 22:13
Žmonės Peržiūrų (4804)

Koks žmogus Žemėje gyveno ilgiausiai? Teigiama, kad tai Li Ching – Yuenas arba Li Ching Yunas, per savo ilgą gyvenimą palaidojęs 23 žmonas ir užauginęs 180 vaikų. Norite tikėkite, norite ne, bet sakoma, kad jis gyveno 256 metus! Kokį jaunystės eliksyrą naudojo šis ilgaamžis kinas? Jo gyvenimo trukmė beveik dvigubai ilgesnė nei Žanos Luizos Kalman, moters, kuriai priklauso šiandieninis pasaulio ilgaamžiškumo rekordas – 122 metai ir 164 dienos. Nors vyras teigė, kad gimė 1734 metais, tačiau rasti prieštaringi gimimo įrašai patvirtina, kad jis gimė 1677 metais Sičuano provincijoje pietų Kinijoje.

Sužinok daugiau ...
15.04.2015, 22:04
Gamtos Paslaptys Peržiūrų (4161)
Paskutinio pasaulyje likusio šiaurės baltojo raganosio patino ragas pašalintas dėl jo paties saugumo, tačiau to nepakanka jam apsaugoti. Nuo šiol gyvūną kiaurą parą prižiūri ginkluoti sargybiniai. Tai paskutinis bandymas išgelbėti šią nykstančią rūšį, rašo „The Daily Mail“. Kenijos draustinyje „Ol Pojeta“ sargybiniai kasdien rizikuoja savo gyvybe ir dieną bei naktį saugo raganosį, vardu Sudanas, nuo brakonierių, kuriuos vilioja kylančios raganosio rago kainos. 43 metų raganosis gali sulaukti 50 metų. Jis yra paskutinė viltis, kad pasaulį išvys šiaurės baltojo raganosio jaunikliai.
Sužinok daugiau ...
15.04.2015, 21:55
Ginklai Peržiūrų (5744)

Izraelio gynybos ministerija internete paliko įrašą, kuriame matyti, kaip veikia priešraketinė sistema „Geležinis kupolas“. Ji skirta numušti palestiniečių kovotojų į Izraelį paleistas raketas. Raketų mūšį virš galvų paskutinį kartą pernai vasarą stebėję žydai iš nuostabos vis dar sušukdavo – stebuklas. Tačiau iš tiesų „Geležinis kupolas“ tiksliai aptinka skriejančią priešo raketą. Tada apskaičiuoja, kur ji skrieja ir ar verta numušti, mat atsakas kainuoja keliasdešimt tūkstančių dolerių. Jei verta, Izraelio pareigūnas spaudžia mygtuką.

Sužinok daugiau ...
15.04.2015, 21:48
Archeologija Peržiūrų (5450)

Visi yra girdėję apie Tutanchamono kapo brangenybes. Tačiau žymiai mažiau yra žinoma apie faraono Psuseneso I kapą, kuriame rastos brangenybės ir meno gaminiai niekuo nenusileidžia Tutanchamono kapui.

Sužinok daugiau ...
15.04.2015, 09:35
Kosmosas Peržiūrų (5312)
NASA zondas "Dawn" aplink nykštukinę planetą Cererą skrieja jau daug savaičių, o NASA pagal naujausias infraraudonųjų spindulių diapazono nuotraukas spėlioja, kad tuos du žybsnius galėjo sukelti skirtingos priežastys. Atrodo, kad Cereros žybsnių mįslė puikiausiai tiktų ir "X-failų" agentų tandemui. Už 45 tūkst. km nuo Cereros paviršiaus skriejančio zondo „Dawn“ nuotraukos byloja, kad dvigubą žybsnį sudariusios ryškios šviesos dėmės pasižymėjo skirtingomis šiluminėmis savybėmis. Nuotraukos buvo paskelbtos kaip pirmas spalvotas Cereros žemėlapis, iliustruojantis nemenkus paviršiaus nelygumus.
Sužinok daugiau ...
15.04.2015, 09:28
Kosmosas Peržiūrų (3687)
Europos kosmoso agentūros (EKA) misijos „Rosetta“ surinkti duomenys rodo, kad 67P/Čuriumovo-Gerasimenko kometa neturi magnetinio lauko, antradienį pranešė mokslininkai. Praėjusį lapkritį ant kometos nutupdytas zondas, robotinė laboratorija „Philae“, nepateikė įrodymų, kad kometos branduolys būtų įmagnetintas, sakė jie. Pasak mokslininko Hanso-Ulricho Austerio (Hanso Ulrichio Austerio), šis atradimas gali paneigti vieną pagrindinių teorijų apie kometų ir kitų Saulės sistemos kūnų formavimąsi.
Sužinok daugiau ...