Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 28

Įpročiai, kurie mums kenkia

Tai, prie ko mes pripratę, ne visada yra tai, kas mums geriausia. Kai kurie mūsų įpročiai mums kenkia, netgi gali kelti pavojų.

Nekokybiški akiniai nuo saulės

Taupydami pinigus gamintojai naudoja pigų plastiką, kuris neapsaugo akių nuo ultravioletinių spindulių, todėl šviečiant ryškiai saulei gali grėsti tinklainės nudegimai. Po tamsiais stiklais vyzdžiai išsiplečia, tad gauna dvigubą ultravioletinių spindulių dozę – žala didesnė, nei vaikštant apskritai be akinių. Per didelis ultravioletinių spindulių kiekis gali sukelti kataraktą, pakenkti akims ar netgi sukelti vėžį.

Gerti per daug vandens

Taip, perskaitėte teisingai: gerti per daug vandens ne visada sveika, kaip ir gerti jo per mažai. Tyrėjai tvirtina, kad kiekvieno organizmo vandens poreikiai yra individualūs. Jei daug judate ir sportuojate, gerkite daugiau, jei sergate inkstų ar širdies ir kraujagyslių ligomis, verčiau gerkite mažiau. Bet kokiu atveju, geriausias būdas suprasti kasdienį poreikį yra troškulys – jei jo nejaučiate, negerkite per prievartą.

Įpročiai, kurie mums kenkia

Skaudamas vietas šildyti šildykle arba buteliu su karštu vandeniu

Skaudamas vietas mes dažniausiai linkę gydyti ir malšinti skausmą šalčiu arba karščiu, tačiau yra daugybė negalavimų, kuriems esant negalima naudoti šildyklės. Pavyzdžiui, kai yra kraujavimas, ūmus pilvo uždegimas (apendicitas, cholecistitas, pankreatitas), taip pat pirmas kelias valandas ar dienas po patempimo ar sužeidimo. Gydymas šiluma taip pat gali pakenkti vėžio atveju.

Gerti liesą pieną

Atrodytų, tai tas pats pienas, tik be riebalų, bet iš tiesų taip nėra. Liesas pienas nė iš tolo neprilygsta paprastam pienui, kalbant apie naudą. Panaikinant riebalus išnyksta ir vitaminai, o juos pakeičia sintetinės medžiagos, kurios kenkia mūsų sveikatai. Daugybė gamintojų „sustiprina“ lieso pieno skonį ir tekstūrą pridėdami pieno miltelių, kurie gali oksiduoti piene esantį cholesterolį. Kol kas nėra surinkta užtektinai svarių įrodymų, bet yra žinoma, kad gyvūnų, kurie vartojo oksiduotą cholesterolį, arterijose susikaupdavo apnašų, kurios gali padidinti širdies smūgio riziką.

Nesirūpinti savo laikysena

Kai laikysena taisyklinga, visi organai išsidėstę simetriškai. Stebėkite savo stuburo padėtį – pritaikykite biuro kėdę, kad sėdėtumėte taisyklingai. Štai į ką reikėtų atkreipti dėmesį: - Kėdės aukštis turėtų sutapti su šlaunies ilgiu, sėdima dalis turėtų būti kieta. - Sėdmenys turėtų užimti ne daugiau nei du trečdalius kėdės. - Kėdės atlošas turi būti pritaikytas jūsų nugarai. - Atsiloškite į kėdę taip, kad stuburas tvirtai priglustų prie atlošo. - Mentikauliai turi būti tiesūs, pečiai vienodame lygyje, pilvas atsipalaidavęs. - Nekryžiuokite kojų – kaip jau buvo minėta, tai kenkia kraujotakai. - Judėkite švelniai, kad stuburas neįsirėžtų į kėdės atlošą. - Sėdėkite taip, kad visas svoris tektų klubams, o galva būtų tiesi, kiek pakelta. Jei jaučiatės nelabai patogiai, neskubėkite keisti pozos. Leiskite raumenims priprasti prie taisyklingos pozos. Ilgainiui dalis jų atsipalaiduos, tokia poza taps įpročiu, tačiau nesitikėkite, kad tai nutiks iš karto.

Miegoti ant šono arba ant pilvo

Dauguma mūsų miega tokioje padėtyje, kokioje lengviausiai užmiega. Tačiau toks įprotis gali sukelti įvairių sveikatos sutrikimų – kai kurie jų gali būti gana rimti, jei laiku nesiimsime jų gydyti. Kai miegame ant šono, vadinamojoje embriono padėtyje, diafragma negali laisvai judėti, ir tai sukelia įvairių sutrikimų, tokių kaip nugaros skausmas ar plaučių problemos. Miegoti ant pilvo dar pavojingiau, nes spaudžiami visi organai, ir ilgainiui gali būti pažeisti nervai, kilti širdies problemų. Belieka miegoti ant nugaros – tokia miego padėtis geriausia iš visų trijų, nes ji natūraliausia. Vienintelis atvejis, kai reikėtų vengti tokios miegojimo pozos – jei jus kankina miego apnėja.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
18.09.2018 laikas 08:00 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo gripo
Gripas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo gripo, gripas, gripo gydymas, gripo receptai, vaistažolės gripui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis u...

Skaityti daugiau

06.09.2018 laikas 10:23 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai organizmo stiprinimui

Organizmo stiprinimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai organizmo stiprinimui, receptai organizmui stiprinti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

23.07.2019 laikas 20:14 Receptai – Patiekalai Kepti varškėčiai
Gaminame namuose. Kepti varškėčiai. Varškėčius apvoliojame miltuose ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje, iš abiejų pusių. Kepti varškėčiai tiekiami su grietine ir/ar mėgstama uogiene. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau