Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 15

Kaip pagerinti širdies funkcionavimą?

Profilaktiškai

Gerkite vitamino C didelėmis dozėmis. Linusas Paulingas tikėjo, kad to, ką jis vadino lėtiniu skorbutu, būtų galima išvengti vartojant po 3 g vitamino C per dieną. Per vėlesnius tyrimus nustatyta, kad vitamino dozė labai svarbi. Per testus konstatuota, kad 3 g vitamino C, kai jie gaunami iškart, maksimalią koncentraciją kraujyje pasiekia po 4 valandų. Per kitas 20 valandų vitamino C koncentracija pamažu sugrįžta į ankstesnes ribas. Vadinasi, turėtų būti naudinga padalyti šį kiekį į 3 atskiras dozes, nes 1 g vitamino C pasiekia maksimalią koncentraciją per maždaug 4 valandas. Kiti testai parodė, kad 200 mg vitamino C per dieną beveik visai nepadidina jo koncentracijos kraujyje.

Kasdien vartokite lizino preparatų. L. Paulingas rekomendavo kasdien gauti po 1-2 g šios gyvybiškai svarbios aminorūgšties, kuri padeda išvengti cholesterolio prilipimo prie arterijų sienelių.

Papildomai gerkite antioksidantų. Idealiu atveju kasdien vartokite vitaminų A (800-200 TV) ir E (20-40 tūkst. TV). Jei jūsų šeimoje kas nors jau turėjo širdies priepuolį ar infarktą, padidinkite šią dozę 50 proc.

Įtraukite į savo maisto papildų programą kofermentą Q10. Ateroskleroze sergantiems žmonėms neretai stinga šio aktyvaus antioksidanto. Siūloma paros dozė -100-300 mg.

Nepamirškite omega-3 riebalų rūgščių. Vartokite, pavyzdžiui, menkių kepenų taukų. Omega-3 nesočiosios riebalų rūgštys įrodė savo teigiamą poveikį lėtinant aterosklerozės formavimąsi. Siūloma dozė yra 1,5 g per dieną.

Venkite pramoniniu būdu perdirbtų produktų. Esama pakankamai daug įrodymų, kad produktai su aukštu glikeminiu indeksu, kurie organizme greitai suskaidomi į paprastuosius cukrus, padidina aterosklerozės riziką ir cholesterolio koncentraciją kraujyje.

Šaltiniai

1. Ann Intern Med, 2004; 140:533-7

2. Pauling L. How to Live Longer and Feel Better. Niujorkas, leidykla W. H. Freeman, 1986

3. Lipids, 2001; 36 [priedas] :S99-102

4. Curr Atherosder Rep, 2002,4:454-61

Kaip pagerinti širdies funkcionavimą?

Jei būtinas gydymas

Kasdien vartokite 1,25 -18 g vitamino C. Įrodymai leidžia manyti, kad dozės, kurios didesnės už šias, neduoda papildomo poveikio. L. Paulingas rekomendavo vartoti iki 18 g vitamino C per dieną, padalijus šią dozę į 2 dalis. Po jo mirties priimta manyti, kad optimali vitamino C dozė yra 18 g, padalyta į 6 dozes. Šitaip pasiekiama maksimali vitamino C koncentracija (apie 220 mmol/l), kurią kraujotaka pajėgi transportuoti. Tokią pat koncentraciją galima pasiekti ir tada, jei per dieną suvartojama 10 g vitamino C, padalyto į 4 dozes.

Vartokite ir kitų vitaminų, kad stiprėtų arterijų sienelės. L. Paulingo bendramintis dr. Matthiasas Rathas širdies ligomis sergantiems pacientams pataria vartoti vitamino D ir folio rūgšties, kad sumažėtų homocisteino koncentracija (per dideli homocisteino rodikliai yra širdies ligų rizikos veiksnys). Be to, norint stiprinti arterijų sieneles, reikėtų gerti vario preparatų, chondroitino ir Pycnogenol (Prancūzijos pušų žievės ekstrakto, kuris yra stiprus antioksidantas).

Jei maisto medžiagų vartojimas nepadeda, apsvarstykite chelatų terapiją. Paprastai chelatų terapija taikoma sunkiesiems metalams iš organizmo šalinti, bet šis metodas gali praversti ir nuo širdies ligų. Tiesa, šio metodo klinikinė vertė prieštaringa, nes per vienus tyrimus su ateroskleroze sergančiais pacientais konstatuotas teigiamas poveikis, o per kitus - ne.

Šaltiniai

1. Ann Intern Med, 2004; 140:533-7

2. Rath M. Why Animals Don't Get Heart Attacks - But People Do. Leidykla MR Publishing, 1998

3. BMC Cardiovasc Disord, 2005; 5:32

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.06.2019 laikas 21:38 Receptai – Patiekalai Itališki sausainiai. Jums būtinai patiks
Šie skanūs, minkšti, kvapnūs sausainiai nepaliks jus abejingus! Šis receptas yra labai paprastas, o sausainiai giriami, ne vieną kartą. Kaip pasigaminti itališkus sausainius žiūrėkite vaizdo medžiagoje.

Skaityti daugiau

22.08.2018 laikas 09:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui

Vočių, furunkulų gydymas liaudies medicinoje, Vaistažolės vočių, furunkulų, šunvočių gydymui, receptai votims gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis...

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 08:47 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti

Nuospaudos liaudies medicinoje, Nuospaudos, Vaistažolių mišiniai nuospaudoms gydyti, receptai nuospaudoms gydyti, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uog...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau