Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paslaptingi Statiniai » 2015 » Gruodžio » 7

Kinijos piramidžių paslaptis

Pasaulyje egzistuoja nemažai paslaptingų vietų ir nepaprastų statinių, kurių kilmė žmonijai yra nežinoma. Patys mįslingiausi praėjusių civilizacijų statiniai yra Egipto, Centrinės Amerikos ir Kinijos piramidės. Jeigu Egipto piramidės nuolat tiriamos, tai Kinijoje esančios piramidės iki šiol yra uždaros smalsuoliams. Kinijos piramidžių paslaptis saugo valstybė, bet kuris bandymas įsibrauti į šią zoną yra persekiojamas įstatymu.

Piramidžių pastebėjimo istorija

Pirmą kartą Kinijos piramidės buvo nupaveiksluotos Antrojo pasaulinio karo metais. Tai padarė amerikiečių karo lakūnas D. Hausmanas. Grįžtant iš eilinės operacijos, ėmė blogai veikti lėktuvo variklis. Lėktuvas neteko aukščio, Kinijos lygumų rajone prieš akis pasirodė keistas statinys.

Tai buvo įspūdingo dydžio statinys, kuris stebino savo grandioziškumu ir didybe. Lakūnas, pasinaudojęs pasitaikiusiu momentu, greitai padarė keletą statinio nuotraukų, kurias pridėjo prie savo ataskaitos JAV federalinėms tarnyboms.

Vėliau, 7-ame dešimtmetyje, Kinijos piramides atsitiktinai aptiko aviatorius Briusas Katis iš Naujosios Zelandijos. Jis aptiko Australijos prekeivio dienoraščius, kuriuose buvo aprašoma kelionė į Šansi XX amžiaus pradžioje. Iš užrašų paaiškėjo, kad jis taip pat matė keistus statinius centrinėje Kinijos dalyje. Surinkęs visus duomenis Katis padarė 16-os piramidžių eskizus, kurios stovėjo netoli Cijanio miesto.

Ir tik 1994-ųjų metų pavasarį austrų archeologas Hartvigas Hausdorfas gavo oficialų Kinijos valdžios leidimą atvykti į turistams uždarus rajonus. Iš pradžių mokslininkas aptiko 6 piramides. Vėliau, tą patį rudenį atvykęs į Kiniją, nufilmavo nedidelės trukmės dokumentinį filmą. Jo nuostabai nebuvo ribų, kai peržiūrinėjo filmuotą medžiagą ir pastebėjo dar daugiau nei 100 piramidžių!

Didžiausia piramidžių sankaupa yra Cijanjanio srityje. Šios piramidės daugiausiai yra dykumoje, joje nuolat vykdomi žemės ūkio darbai. Kai kurios piramidės yra visiškai arti miesto - vos už mylios nuo jo archeologas pastebėjo maždaug 70 m aukščio taisyklingos geometrinės formos statinį.

Hausdorfas nustatė, jog šio statinio viršūnės galima matyti dar 17 panašių statinių, stovinčių eilėmis, poromis ar pavieniui. Dar už kelių mylių archeologas aptiko dar vieną kūgio formos statinį plokščia viršūne. Jis nepaprastai buvo panašus į Meksikoje stovinčią Teotikuano piramidę.

Oficialiai Kinijos vyriausybė tik 2000-iais metais patvirtino, jog šalies teritorijoje yra apie 400 piramidžių. Pati didžiausia piramidė buvo pavadinta Didžiąja baltąja. Nedideli statiniai buvo pripažinti kapavietėmis, nors nemažai mokslininkų mano, jog pirmosios kinų piramidės anksčiau tarnavo kaip energijos laidininkai ir buvo nežemiškos kilmės.

Piramidžių slėnis Kinijoje

Ši Kinijos lygumos dalis yra keistas slėnis, kuriame stovi piramidės. Šis slėnis driekiasi šalia Sijanio miesto, o jame yra didžiulis tarpusavyje susietų statinių kompleksas. Piramidžių slėnio ilgis yra apie 50 km, o savo forma jis primena Paukščių taką.

Pirmoji ir pati nuostabiausia Piramidžių slėnio piramidė vadinasi Maolino mauzoliejumi. Būtent šioje vietoje archeologai aptiko tūkstančius molinių figūrėlių, vaizduojančių prekiautojus, senovės karius ir valstiečius. Tačiau mokslininkai neaptiko nė vieno požymio, kad šis nepaprastas statinys galėtų būti imperatoriaus kapaviete.

Absoliučiai visos piramidė pastatytos iš gamtinės medžiagos - molingos uolienos, kurią vietiniai gyventojai vadina „lesu". Statiniai turi kvadrato ar stačiakampio formos pagrindą, o kai kurie jų pastatyti ant nedidelių, maždaug 3 m aukščio pylimų ar platformų. Vienos piramidės turi daugybę laiptų, kurių aukštis 1-2 metrai, tačiau yra ir visiškai lygių piramidžių, be jokių išsikišimų.

Ypač svarbus Piramidžių slėnyje yra Jaseno parkas. Jis yra 15 km nuo Sijanio ir jį sudaro 20 monolitinių statinių.

Tiriant šias piramides paaiškėjo, kad jos taip pat niekada nebuvo senovės imperatorių kapavietėmis, nes jose nėra vidinių erdvių.

Jaseno parko unikalumas yra tai, kad visos jame stovinčios piramidės yra tiksliai orientuotos pagal pasaulio šalis ir yra vienodos formos su nupjauta viršūne. Trys didžiausi statiniai slėnyje išdėstyti taip, kad nepaprastai primena Egipto piramidžių išdėstymo planą.

Kinijos Piramidžių slėnio statiniai yra labai seni, jie apgailėtinos būklės, stipriai pažeisti. Vietiniai gyventojai visiškai nevertina šių statinių, jų žemes dažnai panaudoja savo laukuose ar fermose.

Pirmosios piramidės buvo pastatytos dar 1032-ais metais prieš mūsų erą, kai Kinijoje valdė galinga Sia valdovų giminė. Dabartiniu metu piramidėms reikia rekonstrukcijos, nes daugelis jų yra su giliais įtrūkimais, stipriai apgriuvusios ir baigia visiškai išnykti.

Paslaptinga Baltoji piramidė

Visos Kinijoje esančios piramidės yra 25 - 100 metrų aukščio. Savo dydžiu unikali yra piramidė, esanti prie Czia Linio upės ir kurios aukštis yra apie 300 m, t.y. beveik 2 kartus aukštesnė už Cheopso piramidę. Tai - Baltoji piramidė, didinga, milžiniška, stulbinanti savo išvaizda ir didingumu.

Mokslininkai mano, kad Baltoji piramidė yra Cinių dinastijos didžiojo imperatoriaus kapavietė. Šios piramidės statybos metu žuvo apie 700 tūkstančių žmonių, jų palaikai buvo sudėti į statinio sienas ir sutrombuoti su daug tonų sveriančiais žemės sluoksniais. Labai keista buvo tai, kad mirusių žmonių kaulai buvo sumaišyti be jokios tvarkos, tarsi statytojus prieš mirtį kažkas suplėšė į dalis.

Vėliau atsirado versija, kad žuvę imperatoriaus tarnai ne statė piramidę, o tik iškasė ilgą tunelį, vedantį į vidinę patalpą. Baltoji piramidė buvo atidaryta maždaug apie 200-ius metus prieš mūsų erą, kai įvyko galingas sprogimas. Antikos statytojai ne tik ją atvėrė - įėjimo metu buvo sunaikintas aukšto technologinio lygio mechanizmas, įrengtas senos civilizacijos.

Kodėl kinai tyli?

Piramidės yra kruopščiai slepiamos - jų pakraščiai tankiai apsodinti greitai augančiais medžiais, kurie statinius slepia nuo smalsių akių. Ši maskuotė leido kinams ilgai išlaikyti paslaptį, tvirtinant, kad tai yra paprasčiausios kalvos ir nedideli kalnai. Ant kai kurių senovės statinių vietiniai gyventojai augino ryžius, kiti statiniai apaugo tankiu mišku.

Visai neseniai Kinija zoną, kurioje yra Baltoji piramidė, paskelbė uždara zona, į kurią neįleidžiami užsienio turistai ir tyrinėtojai. Šalies vyriausybė netoli piramidės pastatė raketų ir žemės palydovų paleidimo bazę. Archeologams ir mokslininkams iš kitų šalių negalima lankytis piramidėse, nes šalies valdžia mano, jog šias piramides tyrinės ateinančios kartos vietiniai archeologai.

Kinijos piramidžių paslaptį patikimai saugo valstybė, nesuteikdama tyrinėtojams nė mažiausios galimybės. Kyla logiškas klausimas: ką kinai bando nuslėpti, ko jie bijo? Kai kurie mokslininkai mano, jog Kinijos valdžia nenori ištirti piramides, nes labai bijo jose rasti senovės rankraščius, kurie visiškai pakeis mūsų supratimą apie Žemės sukūrimą.

Neseniai buvo aptikti stiprūs magnetiniai laukai Juodojo bambuko slėnyje. Ši zona šalia Czilinio miesto, netoli lygumos, kurioje stovi piramidės. Šiose paslaptingoje vietoje dingsta žmonės, dūžta skraidantys aparatai, kompaso rodyklė juda be jokios tvarkos. Į šią vietą patekę žmonės prarandą atmintį ir nebesiorientuoja erdvėje. Tai sukelia mintį apie kažkokią nežemišką jėgą, kuri sukuria barjerus, apsaugančius piramides nuo pašalinių lankytojų. Galima pagalvoti, kad ši nepaprasta vieta priklauso ateivių civilizacijai ir jie, ko gero, valdo visus procesus.

Taip pat keliama versija, jog Kinijos valdžia slepia šalies piramides dėl kitos priežasties. Greičiausiai, valdžios vyrai nėra įsitikinę, jog šie didingi statiniai priklauso kinų kultūrai. Yra manančių, kad senovėje piramides pastatė ne kinai, o paslaptingos būtybės iš kitos planetos, kurie žmonėms paliko unikalias technologijas ir nežemiškosios civilizacijos medžiagas.

Dangaus sūnūs ar marsiečiai?

Pagal seną kinų padavimą, piramidės įrodo, kad mūsų Žemėje lankėsi būtybės iš kitų planetų. Anot legendos, XX amžiaus pradžioje du pirkliai iš Australijos keliavo į Sičuanio lygumos rajoną ir aptiko daugiau nei šimtą kinų piramidžių. Senas vienuolis keliautojams papasakojo, kad šie statiniai priklauso imperatorių, kurie tikėjo nežemiškų pasaulių egzistavimu, valdymo epochai.

Senuose rankraščiuose rašoma, kad piramidės buvo pastatytos daugiau nei prieš 5 tūkstančius amžių. Be to, valdovai teigė, kad jie yra palikuonys Dangaus sūnų, kurie didžiuliais riaumojančiais geležies drakonais atskrido į mūsų planetą. Būtent jie ir yra piramidžių statytojai.

Taip pat yra manoma, kad piramidžių statybose dalyvavo ateiviai iš kitų planetų, gal net iš Marso. Tai patvirtina Marso planetos paviršiaus nuotraukos, kuriose matomi nežinomos kilmės pakilimai, savo forma primenantys Baltąją piramidę.

Energetinė piramidžių jėga

Pagal kai kurių mokslininkų iškeltą hipotezę, didžiausios Kinijos piramidės tarpusavyje yra susijusios ir atlieka ypatingą funkciją. Yra žinoma, jeigu įvairiose planetos dalyse pastatyti vienodo galingumo elektronines stotis, jų srautai gali būti perduodami kiaurai per Žemės rutulį.

Gali būti, kad senovėje šie statiniai buvo pastatyti būtent signalams ar impulsams perduoti, o jų pastatymo vieta tiesiogiai susijusi su tam tikru elektroniniu procesu.

Yra versija, kad, įsitaisius tam tikroje vietoje piramidės viduje, jos ypatinga konstrukcija įgalins dideliu atstumu palaikyti ryšį ir perduoti mintis. Šie kontaktai gali siekti kur kas toliau, nei mūsų planetos ribos, ir taip sudarė galimybę bendrauti su kitų planetų civilizacijomis. Tiesa, kol kas visa tai tik prielaidos, realių atsakymų į visus klausimus mokslininkai kol kas neturi.

Žemės drebėjimas atvėrė tris piramides

Žinoma, paprasčiausia būtų netikėti nežemiškųjų civilizacijų egzistavimu, o kalbas apie jas pavadinti prasimanymu. Tačiau Kinijos piramidžių mįslė apjungia daugybę nepaaiškinamų įvykių, kurie vyko realybėje. 1959-ais metais prie Uchanio miesto įvyko stiprus žemės drebėjimas, kuris pakeitė paviršiaus reljefą šioje srityje. Per drebėjimą dalis kalnų uolienų pajudėjo iš savo vietos ir prieš akis pasirodė trys kūgio formos statiniai - milžiniškos piramidės, kurių amžius 45 tūkstančiai metų!

Kinijos mokslininkams pavyko patekti į piramidės vidų. Takeliais, primenančiais labirintą, jie pasiekė didžiulę salę, kurios skliautai buvo išpiešti senoviniais piešiniais. Tyrėjus apstulbino kai kurie vaizdai - viename piešinyje buvo pavaizduoti žvėrį persekiojantys žmonės. O virš jų skrenda apvalios formos aparatas, kuriame sėdi būtybės, apsirengusios rūbais, labai panašiais į šiuolaikinius!

Taip pat buvo aptiktas piešinys, patvirtinantis senovės žmonių žinias apie kosmosą. Ant sienos buvo aiškiai pavaizduotos 10 Saulės sistemos planetų tam tikra seka, o Marsas ir Žemė - apjungtos žiedu. Tai rodo, kad senovėje buvo kažkoks ryšys tarp šių planetų, tačiau koks būtent - nežinoma.

Mokslininkai laikosi nuomonės, kad kinų piramidžių išdėstymas sudaro sudėtingą piešinį, kurį nesunkiai iššifruos astronomai. Perkėlus visus statinių taškus į žvaigždėlapį, susidarys mįslingo kinų mitologijos Gulbės žvaigždyno kontūras. Gulbė kinų mitologijoje reiškia amžino gyvenimo simbolį.

Nepaaiškinami įvykiai, fantastiškos legendos ir paslaptingumas tankia skraiste gaubia piramides, kurių sukūrimas ir paskirtis ir šiandien yra po slaptumo gaubtu. Gali būti, kad Kinija atidžiai slepia „aštuntą pasaulio stebuklą" tik dėl jai vienai žinomų priežasčių.

Aišku tik tiek, kad šie paslaptingi statiniai yra neatsiejama Visatos dalis. Išsprendus piramidžių mįslę žmonija žengs ant aukštesnio mąstymo ir išsivystymo laiptelio, atvers sau unikalias galimybes, gal net įmins nemirtingumo paslaptį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
05.06.2019 laikas 19:50 Receptai – Patiekalai Putlūs, sultingi beliašai su mėsa, o tešla kefyro!

Prisipažinkite, kad bent kartą gatvėje užuodę karštų pyragaičių kvapą su mėsa iš karto užsinorėjote jų paragauti. Bet kam juo pirkti kažkur gatvėje, jei galima pasigaminti namuose, namuose skanesni. Radau nuostabų vaizdo recept...

Skaityti daugiau

23.11.2019 laikas 22:48 Receptai – Patiekalai Triufelinis pyragas be kepimo per 15 minučių! Skanumėlis!
Pasigaminkite namuose skanų per 15 minučių triufelinį pyragą. labai greitai pagaminamas ir be galo skanus, be kepimo. Skanaus!

Skaityti daugiau

01.11.2017 laikas 17:40 Receptai – Patiekalai Medus, kiaušinis gydo bronchitą
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Bronchitas. Ingredientai: Sviesto, Kiaušinio trynių, Miltų, Medaus

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau