Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 28

Nagų grybelio gydymas liaudiškais metodais

Nagų grybelio gydymas liaudiškais metodais yra pats saugiausias ir pigiausias būdas atsikratyti grybelio. Šiame straipsnyje papasakosiu apie keletą paprastų bei efektyvių receptų nagų grybelio gydymui liaudiškomis priemonėmis.

Nagų grybelis – labai lengvai užkrečiamas infekcinis susirgimas. Grybelio perdavimo būdų yra daugybė – bendra avalynė (pvz., namuose, kurią naudoja svečiai), bendrojo naudojimo patalpos, tokios kaip dušo kabinos, baseinai, sporto salės, pirtys ir t.t. Grybelio paveiktą nagą pastebėti nėra lengva. O pastebėjus, paprasčiausiai nekreipiame dėmesio, kol grybelis neprimena apie save niežėjimu ar nago netekimu.

Nagų grybelio gydymas liaudiškais metodais

Labai svarbu nepamiršti, kad nagų grybelis, be to, kad yra itin gyvybingas mus supančioje aplinkoje, jis greitai įgyja imunitetą medžiagoms, įeinančioms į pagrindinių anti-grybelinių preparatų sudėtį. Tai reiškia, jei grybelis nebuvo iki galo išgydytas, arba įvyko pakartotinis infekavimas, pavyzdžiui, per seną avalynę, tai gydymas tuo pačiu preparatu bus nebe toks efektyvus.

Reikia rinktis preparatą, turintį iš principo kitą veikimo mechanizmą, pavyzdžiui, naująjį Mikozan, pagamintą rugių fermento filtrato pagrindu, jis pasižymi dideliu anti-grybeliniu efektu, taip pat nėra galimybės grybeliui prie jo priprasti. Ši priemonė naikina grybelį giliuose nago sluoksniuose, mažindama atsistatymo riziką.

Be to, kuo anksčiau gydomas grybelis, tuo lengviau jį panaikinti. Tie, kurie sirgo nagų grybeliu ir vaikščiojo pas gydytoją, žino, kad jis paskirs brangų tepalą, kurį reikia naudoti kelias savaites ar mėnesius, po to paskirs kitą, jei pirmasis nepadės. Žinoma, galima ir taip gydytis. Tačiau galima ir padėti tiems tepalams, ir netgi visiškai pakeisti juos liaudies medicinos receptais. Juolab, kad žalos jie tikrai nepadarys.

Nagų grybelio gydymas liaudiškomis priemonėmis:

– Sumaišykite 10 g. propolio ir 100 g. spirito. Pasidarykite kojų vonelę kalio permanganato tirpale, po to nusausinkite jas ir pasistenkite prikišti po nagais propolio ir spirito mišinio, tada pirštus apibintuokite. Tokį raištį reikia keisti kartą į dieną. Paprastai pakanka 3 procedūrų, kad grybelis jus apleistų.

– Vaisinėje pirktos sausos ugniažolės pakelį užpilkite vienu litru 9 % acto. Užpilą palaikykite kiek įmanoma ilgiau (paruoštą užpilą galima laikyti mėnesius). Tada nukoškite ir įdėkite 3 – 5 šaukštus druskos. Vakare, nuplovę kojas, pasidarykite šio užpilo vonelę ir laikykite kojas 5 minutes. Po to kojas nusausinkite (nešluostyti) ir eikite miegoti. Pradžioje išnyks tarpupirščių, o vėliau ir nagų grybelis. Poveikio sustiprinimui, voneles darytis galima du kartus per dieną.

– Rankų nagų grybelį galima išgydyti per savaitę, vakarais atliekant tokias procedūras: išmuilinkite nagą deguto muilu, įkiškite jį į druską ir apibintuokite nakčiai.

– Vakare pasikaitinkite kojas, peiliu patraiškykite auksinio ūso (kvapioji kalizija, lot. Callisia fragrans, vert. past.) lapą, kad išsiskirtų kuo daugiau sulčių ir apvyniokite juo nagą. Tada apsukite celofanu ir apibintuokite. Ryte nagas bus minkštas ir bus lengva jį nukirpti, o apnuogintą vietą patepkite medicininiu degutu ir apibintuokite. Greitai ataugs sveikas nagas.

– Susmulkinti džiovintą ugniažolę ir sumaišyti su jodinolu (parduodamas vaistinėse), užtepti ant grybelio pažeisto nago, apdengti celofanu ir apibintuoti nakčiai. Paprastai pakanka 3 – 5 tokių procedūrų, kad nesveikas nagas nukristų.

– Pažeistus nagus ar tarpupirščius tepkite indiško svogūno (uodeguotoji paukštpienė) sultimis. Teigiamas rezultatas pasimatys ne greitai – reikia ilgo laiko, tačiau efektas jus nustebins.

– Pasikaitinkite kojas ir apsukite nagą vata, pamirkyta vandenilio perokside. Darykite tai 2 kartus per dieną. Po 4 – 5 dienų nagas suminkštės ir jį bus galima nukirpti.

Visi šie aukščiau išvardinti būdai tikrai neatneš jūsų sveikatai jokios žalos, tačiau padėti sutaupyti pinigų tikrai gali. Todėl siūlytume pirmiausia pasinaudoti liaudies medicinos patirtimi.

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://sarmatai.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
06.11.2019 laikas 16:12 Receptai – Patiekalai Cukinijų Blynai Su Morkomis
Cukinijas ir morką sutarkuojame burokine tarka. Česnaką pjaustome labai smulkiai. Viską dedame į dubenį, mušame kiaušinius, išmaišome. Beriame miltus, druską, smulkintus žalumynus ir išmaišome. Cukinijų blynus kepame keptuvėje įka...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

10.11.2019 laikas 13:45 Receptai – Patiekalai Nepakeičiamas griliažinis tortas: vaikystės nostalgija
Planuojate savo artimuosius palepinti saldžiais gaminiais? Išbandykite griliažinį pyragą, kuris ne tik sukels vaikystės nostalgiją, bet sužavės ir visą šeimą.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau