Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Kovo » 9

Natūralūs vaistai ir receptai nuo klimakterinių negalavimų

- 1 dalį beržo lapų arba pumpurų užpilama 4 dalimis 70 proc. etanolio tirpalo, 2 mėnesius palaikoma saulės atokaitoje, perkošiama. Vartojama po 1-2 arbatinius šaukštelius (su 50 ml vandens) 2-3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį, kamuojant depresijai.  

- 2 arbatinius šaukštelius beržo lapų užpilama 1 stikline verdančio vandens ir po 30 minučių perkošiama. Geriama 3-4 kartus per dieną (prieš valgį) po 50 ml antpilo, ištirpinus jame truputį sodos (ant šaukštelio galiuko). Malšina pernelyg ankstyvus (iki 45 metų amžiaus) klimakterinius negalavimus.

- 3 valgomuosius šaukštus gudobelės vaisių ir žiedų lygių dalių mišinio užpilama 3 stiklinėmis verdančio vandens, po 2 valandų perkošiama. Geriama po 1 stiklinę 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1 dalį šviežių gudobelės žiedų sulčių sumaišoma su 2 dalimis 90 proc. ekstrahento, po 15 dienų perfiltruojama ir vartojama po 40 lašų 3 kartus per dieną.

Natūralūs vaistai ir receptai nuo klimakterinių negalavimų

- 5 g gudobelės žiedų užpilama 1 stikline verdančio vandens, uždengus 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, po 45 minučių perkošiama. Geriama po 100 ml 2-3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1-1,5 valgomojo šaukšto valerijono šaknų bei šakniastiebių užpilama 1 stikline verdančio vandens, 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, perkošiama, papildoma virintu vandeniu iki pradinio kiekio. Vartojama po 2-3 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus per dieną, 30 minučių po valgio. Antpilas laikomas šaldytuve.

- 1 valgomąjį šaukštą džiovintos veronikos žolės užpilama 1,5 stiklinės verdančio vandens, atvėsinama ir perkošiama. Pusę antpilo išgeriama 10 minučių prieš pusryčius, o likusį - tarp valgymų. Per dieną galima išgerti 3 stiklines.

- 1 valgomąjį šaukštą pakalnučių žiedų bei stiebelių užpilama 1,5 stiklinės verdančio vandens, 2-3 valandas palaikoma apmuturiavus, perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą rytais ir vakarais - nuo nervinių sutrikimų.

- 2 valgomuosius šaukštus gelsvės šaknų užpilama 1 l verdančio vandens, po 3 valandų perkošiama, supilama į vonią su šiltu vandeniu ir pagulima joje prieš miegą. Gydomasis kursas - 19-21 vonia. Po 1 mėnesio pertraukos galima jį pakartoti.

- 1 valgomąjį šaukštą džiovintos arba 1,5 šaukšto šviežios sukatžolės žolės užpilama 1 stikline verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

- 4 arbatinius šaukštelius rozmarino žiedų užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, 15 minučių pavirinama ant silpnos ugnies, perkošiama. Geriama po 100 ml 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 2 valgomuosius šaukštus rozmarino lapų užpilama 100 ml 70 proc. etanolio tirpalo, po 7 dienų perkošiama. Vartojama po 25 lašus 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1 nepilną arbatinį šaukštelį rūtos žolės užpilama 2 stiklinėmis šalto vandens, po 8 valandų perkošiama. Geriama po arbatinį šaukštelį kartą per dieną.

- Džiovintus rūtos lapus sumaišoma lygiomis dalimis su augaliniu aliejumi, po 2 savaičių perkošiama. Vartojama po 5 lašus 2 kartus per dieną su juodos duonos riekele.

- 0,5 arbatinio šaukštelio saliero sėklų užpilama 1 stikline verdančio vandens, po 10 valandų perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 4 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį. Vartoti po 27 dienas 4 kartus per metus. Profilaktiškai galima pradėti vartoti jau nuo 35 metų amžiaus.

- 1 valgomąjį šaukštą rūgštynių lapų užpilama 1 stikline verdančio vandens, 1 minutę pakaitinama ant silpnos ugnies, atvėsinama. Geriama po 0,3 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 40 g trikertės žvaginės užpilama 1 l verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama ir geriama po 100 ml keletą kartų per dieną.

- 1 arbatinį šaukštelį ugniažolės, kraujažolės žolės ir ramunėlės bei notrelės žiedų lygių dalių mišinio užpilama 1 stikline verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama. Per dieną suvartojama 2-3 stiklines tokio antpilo.

- 2 valgomuosius šaukštus mėtos bei pelyno lapų, liepos žiedų, šaltekšnio žievės ir pankolio sėklų lygių dalių mišinio užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, atvėsinama, perkošiama. Geriama po 1 stiklinę rytais ir vakarais.

- 1 valgomąjį šaukštą medetkos žiedų, anyžiaus sėklų, rudmenės šaknų ir trispalvės našlaitės žolės lygių dalių mišinio užpilama 1 stikline verdančio vandens, po 30 minučių perkošiama. Pamažu išgeriama per dieną.

- 2 valgomuosius šaukštus juodojo šeivamedžio žiedų, skleistenio žolės, dirvenio šaknų, anyžiaus sėklų ir medetkos žiedų lygių dalių mišinio užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, po 30 minučių perkošiama. Išgeriama per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-14 laikas 07:08 Receptai Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis
Gaminame namuose. Vištienos kotletukai su daržovėmis. Svogūną pjaustome labai smulkiai, morką tarkuojame smulkia tarka. Šviežias petražoles arba krapus taip pat smulkiname. Skanaus!

Skaityti daugiau

2019-10-24 laikas 10:11 Receptai 3 Sveikų Košių Receptai
Košė yra lengvai pagaminamas patiekalas, tinkantis ir pusryčiams, ir vakarienei. Nors šis patiekalas daugeliui gerai pažįstamas ir mėgstamas, visgi apie košes dar yra ko pasimokyti – specialistų teigimu, net ir tokio sveiko maisto...

Skaityti daugiau

2020-07-24 laikas 07:08 Receptai Konservuotos keptos cukinijos, tinka ir aguročiams
Rodos, tik porą krumelių pasisodini, o jų tiek priauga, kad jau net nebežinai, ką su jomis daryti. Sandėliuoti dar lyg ankstoka... Tenka vakuoti. Šis receptas tinka ir aguročiams konservuoti.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-12-03 laikas 21:06 Energijos vampyrai: kaip atpažinti ir apsisaugoti nuo energiją siurbiančių žmonių

Ar žinote, kad kai kurie žmonės gali „išsiurbti“ visą jūsų energiją per vieną pokalbį? Po bendravimo su jais jaučiatės pavargę, dirglūs ar net fiziškai blogai. Tai vadinama energetiniu vampyrizmu – reiškiniu, apie kurį kalba tiek...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:56 Žmona paliko ne dėl kito vyro, o dėl TYLAUS buto ir jogurto vakarienei
Ši istorija per kelias dienas tapo virusine lietuviškame internete – vyras viešai papasakojo, kaip jo žmona išėjo gyventi į paveldėtą butą ne dėl meilužio, o tiesiog dėl… ramybės. Skaudi, bet labai atpažįstama daugeliui porų....

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:30 7 aiškūs požymiai, kad partnerio tėvai tavęs nemėgsta

Susipažinote su vaikino ar merginos tėvais, bet jaučiate įtampą ir šaltumą? Dažnai tai nėra tik jūsų vaizduotė. Yra keletas aiškių požymių, rodančių, kad partnerio tėvai (būsimi uošviai ar anyta) jūsų nemėgsta: vengia bendrauti, kritikuoja, lygina...

Skaityti daugiau

2025-12-03 laikas 20:15 Kodėl žmonės išduoda ir kaip išvengti neištikimybės santykiuose?
Daug žmonių yra linkę manyti, kad neištikimybė reiškia santykių pabaigą ir veda partnerius tiesiai į skyrybas. Psichologai su tuo nesutinka ir yra įsitikinę, kad neištikimybės galima išvengti. Sveikų santykių ekspertai išsiaiškino, kodėl žmones trauk...

Skaityti daugiau

2025-11-30 laikas 17:56 Koks medus naudingiausias sveikatai 2026 m.? Populiariausios rūšys ir teisingas laikymas

Koks medus naudingiausias sveikatai 2025 metais? Sužinokite, kodėl akacijų medus tinka diabetikams, liepų – nuo kosulio, o Manuka turi stipriausią antibakterinį poveikį. Taip pat – kaip teisingai laikyti medų, kad jis išlaikytų visas n...

Skaityti daugiau