Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2017 » Kovo » 9

Natūralūs vaistai ir receptai nuo klimakterinių negalavimų

- 1 dalį beržo lapų arba pumpurų užpilama 4 dalimis 70 proc. etanolio tirpalo, 2 mėnesius palaikoma saulės atokaitoje, perkošiama. Vartojama po 1-2 arbatinius šaukštelius (su 50 ml vandens) 2-3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį, kamuojant depresijai.  

- 2 arbatinius šaukštelius beržo lapų užpilama 1 stikline verdančio vandens ir po 30 minučių perkošiama. Geriama 3-4 kartus per dieną (prieš valgį) po 50 ml antpilo, ištirpinus jame truputį sodos (ant šaukštelio galiuko). Malšina pernelyg ankstyvus (iki 45 metų amžiaus) klimakterinius negalavimus.

- 3 valgomuosius šaukštus gudobelės vaisių ir žiedų lygių dalių mišinio užpilama 3 stiklinėmis verdančio vandens, po 2 valandų perkošiama. Geriama po 1 stiklinę 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1 dalį šviežių gudobelės žiedų sulčių sumaišoma su 2 dalimis 90 proc. ekstrahento, po 15 dienų perfiltruojama ir vartojama po 40 lašų 3 kartus per dieną.

Natūralūs vaistai ir receptai nuo klimakterinių negalavimų

- 5 g gudobelės žiedų užpilama 1 stikline verdančio vandens, uždengus 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, po 45 minučių perkošiama. Geriama po 100 ml 2-3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1-1,5 valgomojo šaukšto valerijono šaknų bei šakniastiebių užpilama 1 stikline verdančio vandens, 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, perkošiama, papildoma virintu vandeniu iki pradinio kiekio. Vartojama po 2-3 valgomuosius šaukštus 3-4 kartus per dieną, 30 minučių po valgio. Antpilas laikomas šaldytuve.

- 1 valgomąjį šaukštą džiovintos veronikos žolės užpilama 1,5 stiklinės verdančio vandens, atvėsinama ir perkošiama. Pusę antpilo išgeriama 10 minučių prieš pusryčius, o likusį - tarp valgymų. Per dieną galima išgerti 3 stiklines.

- 1 valgomąjį šaukštą pakalnučių žiedų bei stiebelių užpilama 1,5 stiklinės verdančio vandens, 2-3 valandas palaikoma apmuturiavus, perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą rytais ir vakarais - nuo nervinių sutrikimų.

- 2 valgomuosius šaukštus gelsvės šaknų užpilama 1 l verdančio vandens, po 3 valandų perkošiama, supilama į vonią su šiltu vandeniu ir pagulima joje prieš miegą. Gydomasis kursas - 19-21 vonia. Po 1 mėnesio pertraukos galima jį pakartoti.

- 1 valgomąjį šaukštą džiovintos arba 1,5 šaukšto šviežios sukatžolės žolės užpilama 1 stikline verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 3-4 kartus per dieną, prieš valgį.

- 4 arbatinius šaukštelius rozmarino žiedų užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, 15 minučių pavirinama ant silpnos ugnies, perkošiama. Geriama po 100 ml 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 2 valgomuosius šaukštus rozmarino lapų užpilama 100 ml 70 proc. etanolio tirpalo, po 7 dienų perkošiama. Vartojama po 25 lašus 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 1 nepilną arbatinį šaukštelį rūtos žolės užpilama 2 stiklinėmis šalto vandens, po 8 valandų perkošiama. Geriama po arbatinį šaukštelį kartą per dieną.

- Džiovintus rūtos lapus sumaišoma lygiomis dalimis su augaliniu aliejumi, po 2 savaičių perkošiama. Vartojama po 5 lašus 2 kartus per dieną su juodos duonos riekele.

- 0,5 arbatinio šaukštelio saliero sėklų užpilama 1 stikline verdančio vandens, po 10 valandų perkošiama. Vartojama po 1 valgomąjį šaukštą 4 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį. Vartoti po 27 dienas 4 kartus per metus. Profilaktiškai galima pradėti vartoti jau nuo 35 metų amžiaus.

- 1 valgomąjį šaukštą rūgštynių lapų užpilama 1 stikline verdančio vandens, 1 minutę pakaitinama ant silpnos ugnies, atvėsinama. Geriama po 0,3 stiklinės 3 kartus per dieną, 30 minučių prieš valgį.

- 40 g trikertės žvaginės užpilama 1 l verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama ir geriama po 100 ml keletą kartų per dieną.

- 1 arbatinį šaukštelį ugniažolės, kraujažolės žolės ir ramunėlės bei notrelės žiedų lygių dalių mišinio užpilama 1 stikline verdančio vandens, atvėsinama, perkošiama. Per dieną suvartojama 2-3 stiklines tokio antpilo.

- 2 valgomuosius šaukštus mėtos bei pelyno lapų, liepos žiedų, šaltekšnio žievės ir pankolio sėklų lygių dalių mišinio užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, 15 minučių pakaitinama vandens vonelėje, atvėsinama, perkošiama. Geriama po 1 stiklinę rytais ir vakarais.

- 1 valgomąjį šaukštą medetkos žiedų, anyžiaus sėklų, rudmenės šaknų ir trispalvės našlaitės žolės lygių dalių mišinio užpilama 1 stikline verdančio vandens, po 30 minučių perkošiama. Pamažu išgeriama per dieną.

- 2 valgomuosius šaukštus juodojo šeivamedžio žiedų, skleistenio žolės, dirvenio šaknų, anyžiaus sėklų ir medetkos žiedų lygių dalių mišinio užpilama 2 stiklinėmis verdančio vandens, po 30 minučių perkošiama. Išgeriama per dieną.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-06-19 laikas 16:53 Receptai Orkaitėje keptos bulvės

Recepte nurodyti prieskoniai ir prieskoninės žolelės, tačiau šitaip kepant bulves galite naudoti bet kokius savo mėgstamus prieskonius arba paprasčiausiai vien druską.

Skaityti daugiau

2019-11-05 laikas 18:20 Receptai Gardus Plikytos Tešlos Pyragas

Visada smagu išbandyti kažką naujo. Tarkime, plikytą tešlą. Jos paslaptis – karštas vanduo ar pienas, dėl kurio susidaro oro tarpų. Šie kepiniai itin minkšti, purūs ir tiesiog tirpsta burnoje. Tad metas ryžtis naujiems sk...

Skaityti daugiau

2019-12-02 laikas 15:56 Receptai Avinžirnių Salotos Su Naminiu Majonezo Padažu
Virtuvė tavo namuose. Pasigaminkime skanias avinžirnių salotas. Labai skanu ir paprasta. Daugiau žiūrėkite vaizdo įraše.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-01 laikas 11:21 Vokietija: daugiakultūrinėje Berlyno mokykloje sumušami vaikai, policija nesiima jokių veiksmų dėl kaltininkų amžiaus

10-metė Emilia buvo vieną kartą suduota galva, du kartus sumušta iki kraujo, jai buvo grasinama mirtimi, o vienas mokinys jai pasakė, kad turėjo lytinių santykių su jos motina.

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:59 Vokietija: Afganistano prieglobsčio prašytojas, kuris Ašaffenburge nužudė mažametį vaiką ir vyrą, nebus įkalintas
Vokietijos regioninis teismas nusprendė, kad Enamullah O., afganistaniečių prieglobsčio prašytojas, kuris sausio mėnesį vaikų darželio išvykos metu mirtinai subadė dvimetį berniuką ir 41 metų vyrą, kuris bandė įsikišti, nėra baudžiamai atsakingas už ...

Skaityti daugiau

2025-11-01 laikas 10:44 Ispanija: areštuoti keturi Šiaurės Afrikos gyventojai už grupinį išžaginimą

Keturi Šiaurės Afrikos kilmės vyrai, kurių amžius yra nuo 20 iki 33 metų, buvo areštuoti Pamplonoje už jaunos universiteto studentės grupinį išžaginimą per didelį studentų vakarėlį praėjusį penktadienio vakarą.

...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:53 Žaltvykslė: Paslaptinga Pelkių Ugnis ir Jos Mokslinis Paaiškinimas
Žaltvykslė, žinoma kaip will-o'-the-wisp ar ignis fatuus, šimtmečius buvo siejama su dvasiomis ir fėjomis pelkėse bei kapinėse. Mokslas ją paaiškino metano degimu, bet naujausias Stanfordo ir Kinijos tyrimas atskleidžia tikrąją priežastį: mikrožaibai...

Skaityti daugiau

2025-10-31 laikas 15:15 Kodėl jaučiame svetimą žvilgsnį? Moksliniai paaiškinimai ir iliuzijos
Ar kada pajutote dilgčiojimą, tarsi kažkas jus stebėtų? Tai žvilgsnių aptikimo sistema – neuronų tinklas, evoliucionavęs kaip apsauga nuo plėšrūnų ir socialinių grėsmių. Žmonėse ji išvystyta labiausiai dėl bendravimo poreikių. Periferinis regėjimas, ...

Skaityti daugiau