Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Kosmosas » 2016 » Sausio » 11

Plutone aptikta šliaužianti didžiulė «sraigė»

Mokslininkai atrodo išsiaiškino, iš kur galėjo atsirasti "sraigė", paliekanti išspaudimo žymes ant ledinio plokščiakalnio Plutono, ir ką ji galėtų reikšti iš tikro.

Pažiūrėkite: tamsus objektas, matomas šešėlis ant ryškaus paviršiaus yra tarsi gyvas padaras. Tiksliau - į šliužą. Arba sraigė. Nugaroje matomos net jos kojos, priekyje - rageliai. Matomi ir pėdsakai, kuriuos paliko gyvūnas. Tai yra, ji šliaužia. Ir atrodo ji gyva. Sraigė šliaužia plynaukšte, pavadintu Sputnik Planum.

Jungtinių Amerikos valstijų kosmoso agentūros NASA mokslininkai liko šiek tiek suglumę po to, kai išanalizavo naujausius Plutono vaizdus, kuriuos persiuntė kosminis erdvėlaivis „New Horizons“. Nuotraukos darytos praėjusių metų pabaigoje. Nuotraukos atliktos pačia aukščiausia rezoliuciją šiai dienai. Joje įamžinta palydovo plynaukštė, kuri randasi Tambo regione. Mokslininkų dėmesį patraukė neįprastos X formos objektas, nuotraukos apačioje.

Daugiakampės formos duobės matomos nuotraukose yra nuo 16 iki 25 kilometrų skersmens ir 90 metrų gylio. Mokslininkai mano, kad įdubos atsiranda, dėl azoto ledo tirpimo paviršiuje. Šiltesnė medžiaga pakyla ant paviršiaus, o tada vesdama vėl nugrimzta žemyn. Toks reiškinys greičiausiai vyksta dėl šiluminės konvekcijos nykštukinėje planetoje.

"Ši Plutono dalis veikia, kaip lavos lempa", - sako vienas iš „New Horizons“ komandos narių Viliamas Makinonas.

Dideli tamsūs gumulai, kurie matosi nuotraukoje, mokslininkai mano susidarę iš nešvaraus vandens aisbergu. Mokslininkų komanda sujungė kelias nuotraukas į vieną, kad parodyti 650 kilometrų lygumos ruožo palydovo. Raiškos nuotraukos apima apie 80 metrų 1 pikseliui. Mokslininkai nustatė, kad tai sudaro vieną iš daugelių ledyninių lygumų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
19.07.2019 laikas 07:09 Receptai – Patiekalai Avižinė košė su obuoliais
Gaminame namuose. Avižinė košė su obuoliais. Nukaičiame puodą, į košę dedame kubeliais supjaustytą obuolio puselę, medų (jeigu nenaudojote cukraus), uždengiame dangčiu ir paliekame kelioms minutėms pastovėti. Skanaus!...

Skaityti daugiau

24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

15.11.2019 laikas 18:18 Receptai – Patiekalai Virtuvė. Orkaitėje kepti varškėčiai su razinomis
Razinas užmerkiame šiltame vandenyje ir palaikome kor išmirks. Į dubenį dedame varškę, cukrų arba medų, miltus, kepimo miltelius, mušame kiaušinį. Viską išminkome ir pertriname blenderiu. Dedame nusausintas razinas, išmaišome....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 17:06 Zimbabvės šeima teigia, kad juos persekioja «nematomi goblinai»
Šeima iš Magwegvės (Magwegwe) miesto Bulawayo šiaurėje, Zimbabvėje, yra išsigandusi dėl nepaaiškinamų ir bauginančių reiškinių, vykstančių jų namuose.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 16:50 Tamsioji materija gali sukurti sprogstančias žvaigždes

Astronomai jau seniai spėliojo, kad paslaptingoji tamsioji medžiaga, sudaranti didžiąją dalį visatos, gali turėti didelę įtaką įprastai materijai. Naujas tyrimas rodo, kad tamsioji medžiaga gali būti pajėgi kurti sprogstančias žvaigždes.

...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau