Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2016 » Kovo » 21

„Povandeninis Stounhendžas“ ir kitos jūrų mįslės

Ekspedicija, šią vasarą dirbusi Viduržemio jūroje, padarė netikėtą išvadą: mokslininkai pramiegojo epochą, kurioje gimė mūsų civilizacija! Visą istorinę chronologiją reikia perrašyti iš naujo! Dėl to mokslininkų ringe verda atkaklūs ginčai.

"Archeologai visiškai teisingai spėjo, kad Viduržemio jūros pakrantės - civilizacijos lopšys, - sako Italijos nacionalinio okeanografijos instituto Trieste profesorius Emanuelis Lodolas (Emanuele Lodolo). - Nepaisant didžiulio darbų masto, jie neturėjo nė menkiausio šanso rasti seniausių gyvenviečių pėdsakų, mat prieš 12-15 tūkst. metų pakrantės linija vingiavo visiškai kitaip. Pirmųjų civilizacijų pėdsakų reikia ieškoti ne krante, o jūros dugne."

Europos plotas buvo didesnis

Povandeninis Stounhendžas“ ir kitos jūrų mįslės. Okeanologai vadovavosi visiškai akivaizdžiu ir paprastu faktu - prieš 20 tūkst. metų pasaulio vandenyno lygis buvo 120-130 m žemesnis negu dabar, nes didžiulė vandens masė buvo "užrakinta" 3-4 km storio ledynuose. Dėl to Europos plotas buvo 40 proc. didesnis negu dabar. Daugelio šelfinių jūrų tuomet nebuvo: Baltija buvo ežeras, iš Eurazijos į Aliaską buvo galima pereiti Beringo sąsiauriu nesušlapus kojų. Viduržemio jūra telkšojo už dešimčių kilometrų nuo dabartinės kranto linijos, o sąsiaurio tarp Sicilijos ir Tuniso plotis buvo ne 160, kaip dabar, o vos 50 km. Mokslininkai ir nusprendė prašukuoti šį jūros rajoną hidrolokatoriumi. Prie Pantelerijos salos netoli Sicilijos jie rado 12 m aukščio koloną, suskilusią perpus. Jos svoris - 15 tonų (palyginkite: pagrindinė Stounhendžo alėja pastatyta iš akmenų, sveriančių 25 tonas, vidutinis Cheopso piramidės akmeninių blokų svoris - 2,5 tonos). Ji gulėjo 40 m gilumoje, kur buvo patogu dirbti ir narams, ir nedideliam povandeniniam laivui. Ištyrinėję gigantišką, akivaizdžiai žmogaus rankų darbo monolitą, specialistai suprato radę liekanas didžiulių uosto įrenginių, kuriuos gerokai prieš Stounhendžą pastatė nežinomos civilizacijos atstovai. Nustatyta, kad kolona yra iškalta prieš daugiau kaip 10 000 metų, joje išgręžtos trys skylės, viena iš jų - kiaurinė. Buvo rasta ir vieta, kur buvo nukaltas šis milžiniškas stulpas. Be to, narai aptiko molo, saugojusio prieplauką, liekanas. Tai tiesia linija išdėliotų pusmetrinių akmenų eilė. Sprendžiant pagal kriauklelių, aplipusių šiuos akmenis, amžių, pylimas atsirado prieš 9800 metų.

Povandeniniai miestai

Narai radinį pakrikštijo "povandeniniu Stounhendžu". Išties, milžiniškas monolitas panašus į megalitinį kompleksą Anglijoje - pasagos ir žiedo forma išdėstytas didžiules akmenines konstrukcijas. Ši akmeninė kolona, kaip teigia prof. E.Lodolas, - neatremiamas argumentas ginčijantis su tradicinio požiūrio istorikais. Ji įrodo, kad mūsų protėviai nebuvo atsilikę, primityvūs medžiotojai ir rinkėjai. Juk tokią koloną iškalti iš uolienos, organizuoti jos transportavimą, o paskui pastatyti galėjo tik aukšto lygio technologinių įgūdžių turintys žmonės. Nereikia stebėtis, jei paaiškės, kad mūsų tolimi protėviai išsivystymo lygiu gerokai lenkė savo palikuonis. Ir, aišku, jie buvo patyrę jūreiviai, prekiautojai ir žvejai. Jų kultūra klestėjo, jei jie galėjo sau leisti tokias grandiozines statybas savo uostui įrengti. Gali būti, kad kolona atliko uosto švyturio funkcijas. Tačiau idilė truko neilgai. Žmonės buvo priversti palikti uostą maždaug 9200 m.pr.m.e., kai tirpstant ledynams vandens lygis pakilo 40 m ir užtvindė salą.

Viduržemio jūros pakrantės - civilizacijos lopšys. Mokslininkams yra gerai žinomas dar vienas analogiškas povandeninis miestas Okinavos archipelago rajone. 1985 m. pavasarį netoli nedidelės Jonagunio salos vietos nardymo instruktorius atsitiktinai aptiko didžiulį akmeninį monumentą. Jį sudaro plačios lygios platformos - terasos, padengtos ornamentais iš stačiakampių ir rombų, besileidžiančios žemyn iki stačios sienos ir nutrūkstančios 27 m gylyje. Tai dar vienas argumentas už aukštai išsivysčiusios civilizacijos egzistavimo gilioje senovėje hipotezę, kuri turi ir nemažai priešininkų.

Vien per pastaruosius 100 metų, vystantis technologijoms, hidrolokacijai ir tomografijai, pavyko rasti daugybę tokių objektų kaip minėtieji. Keisti nesuprantamos struktūros povandeniniai įrenginiai 2003 m. buvo rasti Galilėjos jūroje. Izraelio mokslininkai labai nustebo 9 m gylyje aptikę kūgio formos akmeninę apvalią struktūrą iš bazaltinių uolienų. Jos skersmuo yra 2 k. didesnis už Stounhendžo. Bet nieko konkretaus kol kas nenustatyta. Mokslininkai turi surinkti ir atlikti sisteminę turimų duomenų analizę. O "povandeninis Stounhendžas" - svarbus šios sistemos komponentas.

Parengta pagal priedą „Laisvalaikis“

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://respublika.lt

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
27.08.2018 laikas 07:32 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai strazdanų gydymui
Strazdanos liaudies medicinoje, Strazdanos, receptai nuo strazdanų, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

17.01.2018 laikas 13:52 Receptai – Patiekalai Tonizuojamoji medaus kaukė

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: riebios veido odos. Ingredientai: Baltymas, Medus, Pienas, Citrinų sultys.

Skaityti daugiau

15.06.2019 laikas 12:09 Receptai – Patiekalai Klasiški kotletukai

Paprastas ir labai geras receptas! Išsamus gaminimo būdas, kaip pasigaminti labai skanius kotletus žiūrėkite žemiau esančiame vaizdo įraše. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau