- 23.02.2017
- 0.0 Reitingas
- 4746 Peržiūros
- Komentarai
Kartais girdime mitą, kad prieskonių vartojimas kenkia sveikatai, tačiau mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė pabrėžia, kad sveikatai ir kūno linijoms kenkia druska prisotinti prieskoniai.
Mitybos specialistė Eglė Šinkevičiūtė pateikia sąrašą prieskonių, padėsiančių gerinti sveikatą. Kario milteliai Kario prieskonių sudėtyje yra kurkumino, kuris priklauso priešuždegiminių medžiagų grupei. Atlikti tyrimai rodo, jog kurkuminas slopina tam tikrų krūties vėžio ląstelių augimą, o taip pat gali apsaugoti nuo skrandžio ir storosios žarnos vėžio.
Rozmarinas
Ne paslaptis, kad kai kuriuos aliejus kaitinant per ilgai ar per aukštoje temperatūroje, išsiskiria kancerogeninės medžiagos, kurios sukelia vėžinius susirgimus. O jei įkaitintame aliejuje kepame, tarkim, mėsą, kuri marinuota su rozmarinu, kancerogeninių medžiagų susidarymo galimybė mažėja net iki 84 procentų, rodo tyrimai atlikti Kanzaso valstijos universitete.
Raudonėlis
Viename arbatiniame šaukštelyje raudonėlio yra ne tik šeši mikrogramai vitamino K, bet ir antioksidantų. Preliminarūs tyrimai rodo, kad raudonėlis gali padėti išvengti žarnyno infekcijų. Su maistu suvalgome gausybę mikroorganizmų, o raudonėlis gali padėti juos izoliuoti ir pašalinti iš organizmo. Cinamonas Tyrimai rodo, kad per dieną suvalgius pusę šaukštelio cinamono, galima sumažinti riziką susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis, diabetu bei sumažinti nutukimo riziką.
Imbieras
Nors imbieras yra aštrus prieskonis, jis malšina skrandžio skausmus. Be to, imbieras mažina ir raumenų skausmą, padeda juos greičiau atpalaiduoti. Taip pat imbieras susijęs su nervinės įtampos mažinimu. Muskatas Kaip žinoma, burna yra bakterijų židinys, o muskatas turi antibakterinių savybių. Naudojant muskatą galima sumažinti mikrobų kiekį burnos ertmėje. Be to, muskate gausu apsauginių priešuždegiminių junginių, kurie gali sumažinti infekcijų patekimo į organizmą riziką.
Kajeno pipirai
Šie pipirai padeda sutvarkyti termoreguliacinius procesus, taip pat yra susiję su medžiagų apykaitos greitinimu. Kajeno pipirai ypač mėgstami tų, kurie itin puoselėja kūno formas, kadangi jie susiję su riebalų deginimu. Taip pat yra pastebėta, kad naudojant šiuos pipirus, sumažėja potraukis sūriam maistui.
Kmynai
Viename valgomajame šaukšte šių aromatinių sėklų yra apie 22 proc. paros geležies normos. Geležis padeda išlaikyti energijos lygį, gerina imuninę sistemą, taip pat yra neatsiejamas kokybiško kraujo elementas. O pagal atliktus tyrimus pastebėta, kad žmonėms, naudojantiems kmynus maisto ruošime, kur kas lengviau sukoncentruoti dėmesį bei susikaupti. Taigi, galima drąsiai naudoti prieskonius gaminant maistą. Taip ne tik maistas mažiau atsibos, bet jis dar ir vertingesnis bus.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau