Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Kovo » 31

Receptas be vaistų nuo akių ligų

Kaip pasirūpinti akių sveikata?

Atsakydami į jūsų klausimus, kaip spręsti įvairias sveikatos problemas, rekomenduojame išbandyti alternatyvius metodus.

Esu iš didelės šeimos, gyvename Liverpulyje, Didžiojoje Britanijoje. Atrodo, tarsi pikta akis būtų nužiūrėjusi mus ir pribūrusi akių ligų. Trys iš senelių sirgo katarakta, vienas turi akies raumenų silpnumą. Beveik pusei vaikų reikalingi akiniai ar kontaktiniai lęšiai, nes jie trumparegiai.

Mažesniuosius vaikus kartkartėmis kamuoja konjunktyvitai, dažnai jie rytais nubunda, o akių vokai sulipę tirštomis geltonomis išskyromis. Mano vyras skundžiasi, kad blogai mato tamsoje, du kiti mano vyro šeimos nariai serga cukriniu diabetu su glaukoma, savo ruožtu mano šeimos genuose yra retinitas. Ar esama kokių nors natūralių priemonių, galinčių mums padėti?

Receptas be vaistų nuo akių ligų

Nors nėra svarbesnio jutimo organo, kuris taip stipriai iš esmės veikia gyvenimo kokybę, kaip akys, toli gražu ne visi jų sveikata rūpinasi taip, kad ir senatvėje išsaugotų gerą regėjimą. Reikėtų imtis tik kelių profilaktinių priemonių, ir tai leistų išvengti daugumos labiausiai paplitusių akių ligų.

• Pradėkime nuo vaikų lėtinio konjunktyvito. Pagrindiniai jo simptomai: akių paraudimas, niežėjimas, ašarojimas ir išskyros, kuriuos sukelia akies konjunktyvos uždegimas -tai plona gleivinė, iš vidaus dengianti akies vokus ir akies obuolį. Šią ligą sukelia virusai ir bakterijos (pavyzdžiui, tos, kurios sukelia ir lytiniu keliu plintančios ligos, įskaitant gonorėją, ir chlamidijos), dirginančios medžiagos (pavyzdžiui, šampūnas, nešvarumai, dūmai, chloras plaukimo baseine), alergenai (dulkės ir žiedadulkės), taip pat ypatinga alergija baltymams, kokia kartais konstatuojama tarp asmenų, nešiojančių kontaktinius lęšius.

Siekdami apsisaugoti nuo infekcijų, nelieskite akių rankomis ir naudokitės tik švariais rankšluosčiais. Turėkite omenyje, kad lašai, kurie siaurina kraujagysles ir pašalina akių paraudimą, gali užmaskuoti paraudusias akis, bet vėliau sukelia akių sausumą.

• Uždegiminėms akių infekcijoms ir konjunktyvitui gydyti tinka homeopatiniai akių lašai Cineraria Maritima Euphrasia (galima įsigyti internetu). Šį augalų derinį tyrė prancūzų klinikinių tyrimų ekspertas dr. Ronaldas Questelas. Šešiasdešimt konjunktyvitu sergančių pacientų dalyvavo dvigubai koduotame, placebu kontroliuojamame atsitiktinių imčių tyrime ir naudojo šių lašų 1 kartą per dieną 6 dienas iš eilės. Tyrimo dalyviams sumažėjo visi simptomai, įskaitant skausmą, ašarojimą, šviesos fobiją ir lipnias išskyras, be to, šiuos teigiamus pokyčius patvirtino konjunktyvos kapiliarių nuotraukos. Irodytas ir kiekvieno atskiro šių lašų komponento efektyvumas.

Jei konstatuojama, kad konjunktyvito priežastis yra, pavyzdžiui, kokia nors lytiniu keliu plintanti liga, reikia atskirai ištirti ir gydyti ją.

• Nuo akių ligų padeda ne tik homeopatija, bet ir gydomieji augalai. Pavyzdžiui, įrodyta, kad mėlynių (Vaccinium myrtillus) ekstraktas yra efektyvus gydant glaukomą, vadinamąjį naktinį aklumą (vištakumą), akies raumens silpnumą, retinitą ir net cukrinio diabeto sukeltą retinopatiją.

Per vieną tyrimą glaukoma sergantys asmenys vartodavo po 200 mg mėlynių ekstrakto,

Valgykite daugiau daržovių!

Įtraukite į savo kasdienį valgiaraštį šiuos 5 produktus-visuose juose gausu akių sveikatai būtinų maisto medžiagų.

1. Savojiniai kopūstai
2. Raudonieji kopūstai
3. Romanesco veislės žiediniai kopūstai
4. Baltagūžiai kopūstai
5. Brokoliniai kopūstai (pirkdami juos, žiūrėkite, kad žiedynai nebūtų pageltę, nes tokie jau nešvieži)
ir jų rega iš esmės pagerėjo (tai patvirtino ir elektroretinografi-jos nuotraukos).

Per kitus eksperimentus su mėlynėmis (atskirai ar derinant su beta karotenu) rega greičiau atsistatė po stipraus šviesos blykstelėjimo ir pagerėjo gebėjimas matyti tamsoje. Tačiau svarbiausia yra tai, kad šis augalas padeda stabdyti angiogenezę (patologinį naujų kraujagyslių formavimąsi), todėl jį galima veiksmingai taikyti gydant tinklainės ligas. Be to, tyrimai liudija, kad, vartojant mėlynių ekstrakto kartu su vitaminu E, jis gali padėti sumažinti miopiją (trumparegystę). Pacientams, sergantiems įvairių tipų retinopatija, įskaitant antikoaguliantų vartojimo ar cukrinio diabeto sukeltą, Vaccinium myrtillus ekstraktas sumažino ir kraujagyslių laidumą, ir kraujavimą.

• Preparate Pycnogenol, kuris gaminamas iš įvairių medžių ir krūmų lapų, Prancūzijos pajūrio pušies (Pinus Pinaster), Vitis vinifera veislės vynuogių kauliukų ekstrakto, yra į vitaminą C panašių flavonoidų. [rodyta, kad 150-300 mg dydžio šio preparato dozė gerina matymą tamsoje ir po šviesos blykstelėjimo. Per vieną nedidelį tyrimą apie vynuogių kauliukus, 86 procentams pacientų, kurie turėjo trumparegystę, iš esmės pagerėjo klinikinė būklė, o 40 proc. pacientų - tinklainės tyrimų rodmenys.

• Du kiti gydomieji augalai -barzdotoji cimbžieda (Plectranthus barbatus arba Coleus forskohlii) ir raudonšaknis šalavijas (Salvia miltiorrhiza) - pagerina mikrocirkuliaciją akyse. Sutrikusi mikrocirkuliacija - viena iš priežasčių, sukeliančių regos nervo pažeidimą, sergant glaukoma. Tačiau šiuos medikamentus galima taikyti tik prižiūrint terapeutui.

• Negalima pamiršti ir dviskiaučio ginkmedžio (Ginkgo biloba) lapų ekstrakto, kuris naudojamas cirkuliacijai gerinti. Per vieną kontroliuotą dvigubai koduotą tyrimą nustatyta, kad ginkmedžio lapų ekstraktas sukelia pozityvių pokyčių tarp senyvo amžiaus asmenų, sergančių lėtine cerebroretinaline išemija (nepakankamu kraujo srautu akyse). Be to, šis preparatas padeda pasiekti tvarų būklės pagerėjimą tarp pacientų, turinčių amžinę makulos degeneraciją ir sunkių kraujotakos sutrikimų tinklainėje, įskaitant glaukomą.

Du maisto papildai sveikoms akims

Esama bent dviejų vertingų maisto papildų, kuriuose yra įvairių gydomųjų augalų ir maisto medžiagų, būtinų akių ligoms gydyti - Ocudyne II kapsulės

6 gydomųjų augalų preparatai sveikoms akims

1. Mėlynės
2. Pycnogenol
3. Vynuogių kauliukų ekstraktas
4. Coleus forskohlii
5. Salvia miltiorrhiza
6. Cinkgo biloba

(su beta karotenu, antioksidantais vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis, mėlynių ekstraktu ir Ginkgo biloba), kurias siūlo NutriCology, ir Bilberry Ginkgo Eyebright Complex kapsulės iš Solgar, kuriose taip pat gausu antioksidantų.

Papildomai prie mėlynių ekstrakto reguliariai reikėtų gerti ir kokybiškų multivitaminų, kuriuose yra B grupės bei A, C, E vitaminų, taip pat karotenoidų, alfa lipo rūgšties, geležies, magnio, kitų antioksidantų ir cinko. Visos šios medžiagos yra reikšmigos glaukomos profilaktikai.
aplinkos

Katarakta nėra neišvengiama liga, kuri prasideda, kai tik jums sueina 60 metų. Jos susiformavimą gali paveikti ir aplinkos veiksniai.

Tyrėjai jau kuris laikas įtaria, kad esama ryšio tarp organizme susikaupusio švino ir kelių lėtinių ligų, paprastai prasidedančių gyvenimo pabaigoje (įskaitant pažintinių gebėjimų prastėjimą, arterinę hipertenziją ir kataraktą, kai nesveikos akies lęšiuke dažnai aptinkama švino). Harvardo medicinos mokyklos (Harvard Medical Schoot) Didžiojoje Britanijoje tyrėjų komanda patikrino šią teoriją, tirdami švino koncentraciją 800 tyrimo dalyvių (kurių vidutinis amžius -67 metai) blauzdikaulyje ir kelio girnelėje, ir palygino šiuos duomenis su pacientų regos tikrinimo rezultatais. Prieš tai tyrėjai sugrupavo duomenis pagal tai, ar pacientai sirgo dar kokia nors liga, pavyzdžiui, cukriniu diabetu, ar turėjo žalingų įpročių, pavyzdžiui, rūkydavo.

Tiems tyrimo dalyviams, kurių švino koncentracija kauluose buvo didžiausia, buvo beveik 3 kartus didesnė kataraktos rizika nei kitiems. Taigi, tyrėjai galėjo daryti išvadą, kad beveik pusė kataraktos atvejų galbūt buvo sukelta švino.

Švinas gali kauptis žmogaus kauluose. Neretai jis cirkuliuoja kraujotakoje maždaug 10 metų, bet jo koncentracija tokia nedidelė, kad ją galima konstatuoti tik tada, kai švinas nusėda audiniuose.
Švinas gali sukelti oksidacinį stresą ir laisvųjų radikalų sukeltus pažeidimus akyse, įskaitant ir lęšio epitelio audiniuose, bet lęšių skaidrumas regai tiek pat būtinas, kaip antioksidantas glutationas akių lęšių sveikatai.

Dar visai neseniai, kol nebuvo įdiegtas bešvinis benzinas, visi kvėpuodavome automobilių išmetamosiomis dujomis su švinu.

Kita priežastis, kodėl žmonių organizmuose esama nedidelių švino koncentracijų, gali būti mūsų namai: apie 80 proc. visų pastatų, kurie statyti iki 1980 metų, panaudoti švino turintys dažai ir (arba) švino turintys vandentiekio vamzdžiai. Todėl esama didelės tikimybės, kad visų suaugusiųjų kauluose yra tam tikra švino koncentracija.

Besirūpinant akių sveikata patartina išnagrinėti visus galimus švino šaltinius namuose ir darbovietėje, gerti tik tokio vandens, iš kurio pašalintas švinas.

Šaltiniai:

  1. http://sblglobal.com/product-detail.php?detail=52
  2. Arch Med lntern [Parma], 1985; 37:29-35
  3. Evid Based Complement Altemat Med, 2010; 7:47-56
  4. Klin Monbl Augenheilkd, 1977; 171:616-9
  5. Klin Monbl Augenheilkd, 1981; 178:386-9
  6. J Fr Opthalmol, 1988; 11:453-60; Bull Soc Opthalmol Fr, 1988; 88:173-4,177-9
  7. Ann Ott Clin Ocul, 1988; 114:85-93
  8. Lancet, 1983; 1:958-60; Exp Eye Res, 1984; 39:745-9; Chin Med J [Engl, 1993; 106:922-7; Zhonghua Yan Ke Za Zhi, 1991; 27:174-8
  9. Klin Monbl Augenheilkd, 1991; 199:432-8
  10. Presse Med, 1986; 15:1556-8; Klin Monbl Augenhelkd, 1980; 177:577-83
  11. Am J Opthalmol, 2004; 137:62-9
  12. Invest Opthalmol Vis Sci, 2002; 43:e. anotacija 935
  13. Toxicology, 1998; 130:167-74
  14. J Am Geriatr Soc, 2000; 48:1501-6
  15. "Ko gydytojai tau nepasako"

 

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.08.2018 laikas 10:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai virškinimo gydymui
Virškinimas liaudies medicinoje, Virškinimas, liaudiškomis priemonėmis, receptas nuo virškinimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

20.12.2017 laikas 16:10 Receptai – Patiekalai Trynių kaukė pleiskanojančiai, vystančiai odai
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: sausos veido odos. Ingredientai: Kiaušinio trynys, Tamsaus medaus, Aliejaus, Citrinos sulčių, Avižinių miltų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau