Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Paranormalūs Reiškiniai » 2015 » Birželio » 11

«Snaiperio – fantomo» reiškinys

Snaiperio – fantomo fenomenas jau seniai žinomas visame pasaulyje. Dažniausiai „nusikaltimo vietoje“ aptinkami tik nematomo šaulio paliktos veiklos pėdsakai – dažniausiai tai būna dailios skylutės stikle. Nėra jokiu kulkų, jokių šaudžiusiojo pėdsakų… Nieko keisto, kad šis fenomenas labai domina tyrėjus to.

Nematomi piktadariai

Vienas iš pirmųjų oficialiai užregistruotų epizodų įvyko 1952-ųjų metų gegužės pradžioje. Tai įvyko Linkolnšyro grafystėje Anglijoje. Subyrėjo šoninis automobilio, kuriuo buvo keliaujama iš Skantorpo į Donkasterį, stiklas. Policininkai kruopščiai apžiūrėjo įvykio vietą, tačiau neaptiko nieko panašaus į daiktą, iš kurio galėjo būti šaudoma. Praėjus kelioms dienoms tame pačiame kelyje lygiai tokiu pačiu būdu buvo išmuštas krovininio automobilio stiklas. Kitą dieną nematomas snaiperis užpuolė mokyklinį autobusą. Viduje esantys vaikai buvo apipilti stiklo šukėmis. Laimei, niekas jų stipriai nenukentėjo.

Tų pačių metų rugsėjo 22 d. į policiją kreipėsi apie 50 Komomo miesto (Indianos valstija, JAV) gyventojų, skųsdamiesi nežinomu piktadariu, kuris sušaudė jų automobilių šoninius stiklus. Policininkai atkreipė dėmesį, kad įeinančios skylės per mažos kulkai, tačiau išeinančios – per didelės. Balistikos ekspertai atliko ne vieną eksperimentą, šaudydami į stiklą įvairiausių markių pneumatiniais šautuvais. Tačiau stikle paliktos skylės buvo skirtingos nuo tų, kurios buvo paliktos automobiliuose.

1954-ųjų metų balandžio mėnesio pradžioje Belinghemo mieste (Vašingtono valstija, JAV) per savaitę nesuprantamu būdu buvo išdaužti apie 1,5 tūkstančio automobilių ir namų stiklų. Neužilgo tokia pati istorija pasikartojo Ohajo valstijoje, Vašingtone, Los Andžele, Čikagoje, Klyvlende ir kituose JAV miestuose. Laikraščiuose buvo rašoma, kad kažkas panašaus nutiko Italijoje…

Viena moteris stebėjo, kaip „kažkas“ nematomas tiesiog „pragraužė“ jos automobilio stiklą. Klyvlendo reporteris Robertas Kebidžas savo akimis matė, kaip savaime sudužo šimtų automobilių, esančių stovėjimo aikštelėje, stiklai. Du policininkai iš Vašingtono parašė pareiškimą, kad jų akyse subyrėjo inkasatorių sunkvežimio priekinis stiklas, kuris buvo laikomas neperšaunamu ir nedūžtančiu!

Sietle vos per naktį buvo padarytos skylės keliuose šimtuose stiklų. Policija paskaičiavo, kad tokiai „akcijai“ atlikti būtų reikėję ne mažiau nei 20 chuliganų būrio. Skylės buvo aptinkamos ne tik stikluose, bet ir automobilių durelėse, sėdynių apmušaluose. Nors pagal visus paskaičiavimus kulkos turėjo įstrigti paviršiuje, jų niekada nebuvo randama.

1977-ais metais, po pagarsėjusios NSO stebėjimo prie Petrozavodsko, kai šis įvykis netgi buvo nušviestas sovietų spaudoje, kai kuriuose miesto namų butuose atsirado idealiai apvalios 6-25 cm skersmens skylės. „Kulkos“ praėjo tiek per išorinius, tiek per vidinius stiklus. Kai kurių skylių kraštai buvo apsilydę. Milicija paskelbė versiją, kad tai chuliganai timpomis apšaudė miesto gyventojų namus, tačiau nė vienas piktadarys taip ir nebuvo pagautas.

1982 metais žurnalistas Muradas Mamedovas tuometiniame Leningrade pastebėjo keistas skyles stikluose, jos buvo netgi prie kasų Suomijos geležinkelio stotyje. Atsirado ir keletas skylių atsiradimo liudininkų. Daugeliu atvejų žmonės tvirtino, kad paprasčiausiai girdėjo pliaukštelėjimą, o atsisukę jau pamatydavo skylę stikle…

Šalia geležinkelio stoties esančios avalynės taisyklos darbuotoja žurnalistui papasakojo, kad iš pradžių išgirdo keistą šlamėjimą, o po to jos ir kliento akyse taisyklos stiklai be jokio garso pasidarė skylėti. Viena nedidelė stiklo šukė pataikė vyriškiui į skruostą…

Pavojinga velniava

Žmonės taip pat ne kartą buvo sužeisti „snaiperio – fantomo“. 1875 m. spalio 2 d. vienas anglas vaikščiojo su draugais. Jis išgirdo keistą švilpesį ir po to rankoje pamatė žaizdą, kurią padarė tarsi kiaurai per ją pralėkęs šratas. Kiti vyrai nieko negirdėjo ir nepastebėjo, kol vyras neparodė sužeistos rankos.

Manoma, kad labiausiai nuo šio anomalaus reiškinio nukentėjo švedų karys Svenas Andersonas. 1974 m. rugsėjo 12 d. nežinomas daiktas pataikė į dubenį, kai vyras buvo prie aviacijos bazės vartų. Žaizdos gylis buvo apie 5 cm, įeinanti žaizda atrodė tarsi padaryta kulkos, o išeinančios žaizdos nebuvo… Beje, kulkos irgi nebuvo.

Bylą apie pasikėsinimą į Andersoną tyrė Karlas Erikas Kalebė iš Halmstado. Jis iškėlė versiją, kad į nukentėjusįjį buvo šauta ledo kulka, kuri paskui ištirpo žaizdoje nuo kūno šilumos. Kai buvo atliktas tyrimo eksperimentas, paaiškėjo, kad iššauti ledo kulkos paprasčiausiai neįmanoma.

Sutuoktiniai Mėjai iš Kanados Port Velerio miesto važiavo automobiliu ir išgirdo keistą aukštą garsą, sklindantį nuo šoninio stiklo. Ponia Mėj nusprendė iškišti ranką lauk ir tuojau pat įtraukė ją atgal – atrodė, kad kažkas įpjovė jai didįjį pirštą. Moteris aiktelėjo ir apžiūrėjo pirštą. Jame buvo matoma nedidelė žaizda, primenanti nudegimą. Panašus įvykis buvo užfiksuotas Binhamptone (Niujorko valstija, JAV), kur „nematomas šaulys“ paliko nukentėjusiojo rankoje nedidelę žaizdelę.

Neseniai informavimo priemonėse pasirodė žinia, kad „snaiperis – fantomas“ Naujojoje Zelandijoje nužudė vyrą. Tragedija įvyko 2013 m. spalio 24 d. ryte. 22-jų metų amžiaus Rutheris Telfordas Heilas su savo 26-ių metų amžiaus drauge Daniela važiavo automobiliu Vanako miesto apylinkėse. Automobilį vairavo Heilas. Netikėtai pasigirdo smūgis į priekinį stiklą. Kažkas jį pramušė iš padarė skylutę Rutherio galvoje. Plūstelėjo kraujas, vyras ėmė virsti į šoną. Šalia sėdėjusiai Danielai vargais negalais pavyko sustabdyti automobilį. Tik po to ji atkreipė dėmesį, kad galinis Subaru stiklas taip pat buvo išdaužtas. Panašu, kad daiktas, sužeidęs jos draugą, praskriejo visą automobilio saloną… Deja, gydytojams nepavyko išgelbėti Heilo, jis mirė dar iki atvykstant greitajai pagalbai. Kulkos ar kito daikto, nužudžiusio vyrą, taip ir nepavyko atrasti.

Iš kur šie svečiai?

Ne kartą „snaiperio – fantomo“ reiškinys buvo susietas su poltergeistu. Pavyzdžiui, paslaptingos skylės atsirado butuose Jenakiveje ir Tomske (Rusija), kur buvo ir kitokių poltergeisto pasireiškimų.

Gana žinomas anomalių reiškinių tyrėjas F.Zigelis papasakojo tokį atvejį. Praėjusio amžiaus 4-o dešimtmečio pabaigoje Lipecko srities (Rusija) Bolšiaja Poliana kaimo gyventoja Jevdokija Logačiova pamatė, kad iš lango sklinda „spindulių pundas“, o jame matoma stovinti žmogaus figūra. Kitą dieną toje vietoje buvo pastebėtos skylės, panašios į paliktas kulkų.

1988 m. vasario 11 d. vakare kažkas pabeldė į Vsevolžsko (Rusija) gyventojos namo langą. Už lango nieko nesimatė. Šeimininkė nusprendė išeiti ant laiptelių – irgi nieko nesimatė… Sniege taip pat nebuvo matyti jokių pėdsakų. Moteris grįžo į namą. Netrukus ji išgirdo pokštelėjimą, lange atsirado idealiai apvali skylė. Moteris kreipėsi į savo pažįstamą, technikos mokslų kandidatą ir paranormalių reiškinių tyrėją S.Kuzionovą. Jis padarė keletą skylės stikle kadrų. Kai buvo išryškintos nuotraukos, už skylės matėsi moters veidas – ji žiūrėjo tiesiai į foto aparato objektyvą.

Fančių šeima iš Tūlos (Rusija) savo buto, esančio 4-ame aukšte, lange aptiko 13-15 cm skersmens skylę labai lygiais kraštai. Po šio įvykio buto šeimininkė keletą kartų šiame lange matė „kažkieno galvą su šalmu“…

Nuo dalelių iki kitų pasaulių

Per tuos metus buvo iškelta daugybė hipotezių apie „snaiperį – fantomą“. Pagal vieną hipotezę, skylutes objektuose padaro nuo ypač didelės galios energijos, kuri susidaro atmosferoje po branduolinio ginklo bandymo, įkrautos dalelės. Tačiau pirmieji pranešimai apie šią anomaliją pasireiškė žymiai anksčiau, nei žmonija išmoko panaudoti branduolinę energiją! Be to, nė viena mikrodalelė negali pramušti metalo…

Kai praėjusio amžiaus viduryje buvo pradėta kalbėti apie NSO, būtent jie ir buvo apkaltinti „šaudymais“. Tačiau nė vienas ufologas nesugebėjo paaiškinti, kokiu būdu vyksta šis šaudymas.

Dar viena paplitusi ir įdomi hipotezė teigia, kad „kulkos“ pas mus atlekia iš kitų laiko ir erdvės matavimų. Jeigu pasiremti hipoteze apie paralelinius pasaulius, tai negalima atmesti minties, kad greitis viename matavime gali būti žymiai didesnis, nei kitame. Tai reiškia, kad tuo atveju, jei iš kito pasaulio į mūsų pasaulį pateks vabzdys, skrendantis reaktyviniu greičiu, pasekmės gali būti katastrofiškos…

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

13.08.2019 laikas 22:00 Receptai – Patiekalai Absoliutus hitas ir naujiena – kepti viščiukų sparneliai aluje

Kepti viščiukų sparneliai aluje receptas. Sumaišome kari, druska, pipirą, sutraiškytą česnaką. Nuplauname ir nusausiname vištienos sparnelius. Įtriname sparnelius prieskoniais ir paliekame marinuotis valandai.

...

Skaityti daugiau

12.11.2019 laikas 09:23 Receptai – Patiekalai Orinis Apkepas Be Miltų Ir Manų
Suplak varškę, trynius, cukrų, grietinę, krakmolą ir vanilę viename dubenyje. Paimk antrą dubenį ir jame gerai išplak baltymus. Sumaišyk varškės masę su baltymais. Jei mėgstate, įdėkite razinų, ar kitokių džiovintų vaisių. Sud...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau