Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Archeologija » 2015 » Liepos » 14

Švininės bibliotekos mįslė

Prieš keletą metų viename urve Jordanijos šiaurėje buvo aptiktas nepaprasta biblioteka. 70-yje iš švino ir vario pagamintų lapų, tarpusavyje sutvirtintų viela ir taip sudarančių keletą knygų, yra įrašai, susiję su mūsų eros pradžia.

Pati pirmoji Evangelija

Kodėl apie šį sensacingą radinį imta kalbėti tik dabar? Pasirodo, biblioteką aptiko ne mokslininkas, o privatus asmuo. Valstietis, radęs knygas, neskubėjo jų atiduoti mokslininkams, o nusprendė parduoti pirkėjui, pasiūliusiam didžiausia kaina. Praėjo nemažai laiko, kol atsirado pirkėjas. Knygos kontrabanda buvo išgabentos į Vokietiją. Dabar naujasis jų savininkas prisiekinėja, kad knygos jau daugiau kaip 100 metų priklauso jo šeimai. Jordanija visais įmanomais teisiniais būdais bando atgauti artefaktus.

Kol teismai aiškinasi kas teisus, o kas ne, tyrinėtojai, gavę dabartinio savininko leidimą, ėmė tirti senuosius manuskriptus. Pavyko išsiaiškinti, kad raidės ant švino lapų ne išraižytos, o prilydytos.

Tekstai parašyti keliomis kalbomis: aramėjų, senovės graikų ir senovės žydų. Taip pat aptinkama ir hieroglifų. Didžioji tekstų dalis užšifruota, tad laukia ilgas darbas.

Pirmieji tyrimai parodė, kad švinui, iš kurio pagaminti puslapiai, iš tiesų ne mažiau dviejų tūkstančių metų. O tekstai, kuriuos mokslininkams jau pavyko iššifruoti, kvepia sensacija.

Manuskriptuose rašoma apie paskutiniąsias Kristaus gyvenimo dienas. Tekste yra piešinėlis su trimis kryžiais, ant kurių buvo įvykdyta bausmė dviems plėšikams ir Jėzui Kristui. Taip pat yra ir žmogaus portretas. Mokslininkai kol kas tik labai nedrąsiai kalba, kad tai gali būti paties Jėzaus atvaizdas.

Jeigu mokslininkai patvirtins artefaktų autentiškumą, tai šios knygos taps žymiai svarbesniu įrodymu, patvirtinančiu Kristaus egzistavimą, nei Biblija, kuri buvo parašyta, praėjus 400 metų po jo mirties.

Falsifikatas?

Žodis „jeigu" buvo pavartotas neatsitiktinai. Jau dabar mokslininkams kyla abejonių dėl radinio autentiškumo. Medžiaga, iš kurios pagamintos knygos, be abejo, siejama su krikščionybės pradžios laikotarpiu, tačiau tekstų turinys...

Graikų epigrafikos (pagalbinė istorinė disciplina, tirianti senovinius įrašus ant akmens plokščių, metalo, molio ir kt.) specialistas iš Oksfordo universiteto Piteris Tonemanas tekstų tyrimo metu atkreipė dėmesį į užrašą, atliktą senovės graikų kalba: „...neliūdėti ir tegyvuoti! Avgaras, taip pat žinomas Eisijono vardu..." Pasirodo, kad toks užrašas yra ant antkapio plokštės, kuri dabartiniu metu saugoma Amano (Jordanijos sostinė) Archeologijos muziejuje. Plokštėje parašytas pilnas tekstas yra: „Selamanui, didžiam vyrui, neliūdėti ir tegyvuoti! Avgaras, taip pat žinomas Eisijono vardu, Monoato sūnus, iškalė šį antkapį savo mylimajam sūnui, trečiaisiais provincijos įkūrimo metais“. Tai reiškia, kad knygoje galėjo būti dalis nuo antkapio nukopijuoto teksto. Tonemanas taip pat teigia, kad kai kurie knygose esantys tekstai yra paprasčiausias tarpusavyje nesusiję žodžiai ir simboliai, paimti iš senovinių graikų ir žydų monetų.

Gali būti, kad kalbėti apie didžiulę istorinę sensaciją dar ankstoka.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 10:02 Receptai – Patiekalai Kiaulienos muštiniai
Kiaušinius išplakame dubenėlyje. Imame muštą kiaulieną, apvoliojame džiūvėsėliuose, merkiame į kiaušinį ir kepame įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių. Jeigu norite, kad kiaulienos muštiniai būtų storesni, paniruokite du kartus. ...

Skaityti daugiau

09.06.2019 laikas 20:08 Receptai – Patiekalai Pyragėliai su uogomis keptuvėje
Vaišės pagal šeimyninius receptus – tai visada skanu. Ir ne todėl, kad einant laikui jų proporcijos ir gramų kiekis nugludintas iki puikiausios kokybės, bet todėl, kad juose gyva atmintis. Juk kiekvienas turi prisiminimų, su nenui...

Skaityti daugiau

29.06.2019 laikas 14:24 Receptai – Patiekalai Orkaitėje kepti avienos šonkauliukai
Gaminame. Avienos šonkauliukai. Skardą išklojame folija, dedame šonkauliukus ir kepame apie 20-30 minučių iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanumėlis... Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
18.04.2024 laikas 07:14 Šie 3 Zodiako ženklai gali išsiskirti 2024 m
Jei jūsų santykius ištiko krizė, tai gali būti dėl to, kad jūs ir jūsų partneris iš esmės netinka vienas kitam arba žvaigždės nenori, kad išsiskirtumėte, arba dėl abiejų priežasčių. Bet kokiu atveju dėl tam tikrų planetų judėjimo kai kurių Zodiako že...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 07:02 Likimas neįsako: Zodiako ženklų poros, kurioms pranašauja išsiskyrimą
Astrologijos pasaulyje daug kalbama apie Zodiako ženklų suderinamumą, apie tai, kurioms poroms lemta būti kartu, kurti harmoningas sąjungas, kupinas meilės ir supratimo. Tačiau yra ir ženklų derinių, kuriuos astrologai laiko ne tokiais laimingais ir ...

Skaityti daugiau

18.04.2024 laikas 06:50 Egipto kapų paslaptys
Mastabų kapavietės, esančios senovės Egipto laidojimo vietose, liudija ankstyvosios Egipto civilizacijos architektūrinį puošnumą ir kultūrinius tikėjimus.

Skaityti daugiau