Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 13

Trys vaistažolės mūsų sveikatai

Dažniausiai renka tris augalus: siauralapius gauromečius (siauralapes ožkarožes), jonažoles ir erškėtuoges. Jos gydo daugybę ligų, yra nepamainomi kasdieniai žmogaus sveikatos ir jaunystės draugai.

Gaurometis - vaistas nuo visų ligų

Gaurometis - dažnai mūsų gamtoje matomas žydintis augalas, tačiau nevertinamas Bet tai - itin vertinga vaistažolė, kuri auga pamiškėse, saulėtose vietose, dažnai degimvietėse. Gauromečio lapai ir šaknys – valgomos, iš jo gaminama jėgas stiprinanti arbata. Galima užplikyti vasarą surinktus lapus, taip pat galima juos fermentuoti ir taip paruošti žaliosios ar juodosios arbatos gėrimą, kuris yra gardesnis. Šio augalo lapuose yra daug biologiškai aktyvių medžiagų, alkaloidų, vitaminų, mikroelementų. Vitamino C gauromečio lapuose yra tiek pat kiek juoduosiuose serbentuose.
Įvairiais tyrimais nustatytas ir įvairiapusis augalo gydomasis poveikis.

Gaurometis - vaistas nuo visų ligų

Gaurometis veikia priešuždegimiškai, raminamai, netgi prieš traukulius, slopina piktybinių ląstelių augimą, teigiamai veikia širdies darbą, gerina prostatos veiklą. Liaudies medicinoje siauralapio gauromečio arbata naudojama norint pagerinti medžiagų apykaitą, „išvalyti“ odą, nusiraminti.

Gaurometis labai padeda tiems, ką kankina nemiga, kamuoja įvairūs uždegimai virškinimo trakte, odoje ar sergant ausų, nosies, gerklės uždegimais. Šios vaistažolės nuoviras ar antpilas efektyviai slopina įvairius gleivinių uždegimus, malšina skausmą.

Gydomoji gauromečio arbata

1 valgomasis šaukštas žolelių užplikomas 1-2 stiklinėmis karšto, bet dar neverdančio vandens, laikoma 4-6 val., geriama po valgomąjį šaukštą 4 kartus per dieną.

Stebuklingos erškėtrožių savybės

Medicinai svarbiausi yra miškiniai erškėčiai, turintys daug vitamino C (46 proc. askorbininės rūgšties), daug karotino (iki 18 mg/proc.) ir vitaminų B2, P, K. Vaisiai turi cukraus (iki 18 proc.), pektinų (3,7 proc.), citrinos ir obuolių rūgščių, rauginių ir dažinių medžiagų, eterio aliejaus, vitamino E, ypač daug geležies. Erškėtrožės veiksmingai stiprina organizmo atsparumą, padeda įveikti nuovargį, stimuliuoja kraujodaros procesus organizme, stabdo kapiliarinį kraujavimą. Erškėtrožės vaisiai valo kraujagyslių sistemą, stimuliuoja medžiagų apykaitos procesus organizme. Paprastojo erškėčio vaisių skystu ekstraktu gydomi kepenų ir tulžies pūslės uždegimai. Erškėčių antpilu gydomi ne tik hepatitas ir cholecistitas, bet ir gastritas, ypač sumažėjus sekrecijai ir skrandžio sulčių rūgštingumui, taip pat gydoma skrandžio ir dvylikapirštės žarnos opaligė, inkstų ir šlapimtakių ligos. Erškėčio lapai ir antpilai turi aktyvių fitoncidų, kurie užmuša mikrobus. Iš lapų verdamas sirupas su medumi, juo gydomas burnos ertmės uždegimas ir išopėjimas. Be to, erškėtrožės ramina uždegimus, karščiavimą, kosulį, odos ligas, stiprina širdį. Šių vaistažolių žiedlapiai palengvina vidurių užkietėjimą.

Stebuklingos erškėtrožių savybės

Erškėtrožių užpilo ruošimas ir vartojimas

1 valgomasis šaukštas išdžiovintų susmulkintų erškėčių vaisių užpilamas beveik verdančio vandens stikline, palaikoma 10-12 val. Užpilas nukošiamas. Pasaldinus cukrumi ar medumi, geriama po stiklinę 2 kartus per dieną.

Neįkainojamos jonažolės

Neįkainojamos jonažolės

Iš jonažolių galima pagaminti daugybę vertingų savybių turintį aliejų. Šis aliejus turi priešuždegiminį, antioksidacinį, antibakterinį bei stiprų antivirusinį poveikį. Jonažolių aliejus puikiai padeda įveikti odos problemas - malšina dirginimą, mažina niežulį, minkština, efektyviai dezinfekuoja, regeneruoja ląsteles. Tinka jautriai, į alergines reakcijas linkusiai odai, taip pat riebiai, mišriai odai. Jis veikia prieš herpeso, hepatito, gripo virusus (galima pasitepti pažeistas vietas, lašinti į nosį, tepti ar skalauti gerklę esant gripo pavojui). Be to, jonažolių aliejus naudingas esant įvairiems neuralginio, reumatinio pobūdžio skausmams - palengvina raumenų, sąnarių ir kaulų skausmus. Juo tepamos pažeistos odos ir gleivinės vietos, pragulos, opos, iššutimai, nubrozdinimai, nudegimai. Kitos žaizdoms gydyti naudojamos priemonės degina, o jonažolių aliejus nuskausmina, todėl jį visų pirma reikėtų naudoti gydant vaikus. Išdžiovintą ir susmulkintą jonažolės žolę galima naudoti kaip arbatą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
21.09.2018 laikas 08:21 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą
Blogas burnos kvapas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai siekiant pašalinti nemalonų burnos kvapą, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip g...

Skaityti daugiau

31.01.2018 laikas 19:09 Receptai – Patiekalai Vaisingumui skatinti (Paprastoji takažolė)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Vaisingumas. Ingredientai: Džiovinta takažolė, Verdančio vandens

Skaityti daugiau

06.12.2017 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti ( tankiažiedės rūgštynės, gyvatžolės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: tankiažiedės rūgštynės, paprastosios gyvatžolės šaknų.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 17:21 Poltergeistas Grotono ūkyje, Konektikute
Veiksmo vieta - ūkis Grotono mieste, Konektikuto valstijoje, JAV. Ūkyje gyveno pagyvenusi pora, 70 metų ponas Hemstedas ir jo žmona, ramiai ir taikiai gyvenę santuokoje daugiau kaip 30 metų, ir 13 metų sūnėnas Frenkis Gardneris bei jo jaunesnis broli...

Skaityti daugiau