Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2017 » Kovo » 3

Zanzibaro košmaras

Zanzibaras - Indijos vandenyne šalia rytinės Afrikos pakrantės esanti sala. Ji priklauso Tanzanijai. Netoli nuo Zanzibaro yra palyginti nedidelė salelė Pemba, taip pat priklausanti Tanzanijai. Būtent šiose vietose ir gyvena kažkokia į žmogų panaši būtybė su didžiuliais sparnais, panašiais į šikšnosparnio, ir sukelianti siaubą visiems, kam tenka ją pamatyti!

Pirmieji liudijimai

Vietiniai gyventojai šią pabaisą vadina popobava (išvertus iš vietinės kalbos - “sparnuotas velnias”). Kai kurie žmonės, ypač turintys labai gerai išvystytą vaizduotę, laiko jį dvasia. Dar daugiau, jie monstrui priskiria sugebėjimą keisti savo išorę, todėl ir skiriasi liudininkų parodymai apie šią būtybę.

Vieni liudininkai apie popobavą pasakoja, kad tai yra “vienaakis nykštukas su mažomis ausimis, dideliais sparnais su plėve ir ilgais nagais”, kiti - kaip apie būtybę, sugebančią pasidaryti nematoma!

Pirmieji gandai apie popobavą

popobava - sparnuotas velnias Zanzibare atsirado 1970-ais metais (Pembos saloje tai įvyko dar anksčiau), o žmonių susitikimų su monstru maksimumas buvo 1995-ais metais. Vietinis etnografas Deividas Parkinas smulkiai išnagrinėjo šiuos įvykius ir padarė išvadą, kad popobava “užsikaria ant namų stogų, per kuriuos patenka į vidų ir taip priverčia panikos apimtus žmones bėgti iš namų”. Daug žmonių, girdėjusių šiurpių istorijų, ėmė miegoti tiesiog gatvėje. Atsirado pranešimai, kad į ligonines kreipėsi žmonės, nukentėję nuo monstro. Žinomas vienas atvejis, kai popobava apsimetė vienas psichiškai nesveikas žmogus. Įtūžusi minia tiesiog nulinčiavo vargšą žmogų, tačiau pasakojimai apie žmonių susitikimus su paslaptinga būtybe ir toliau plaukė.

Štai ką papasakojo liudininkas Ašrafas tyrėjams: “Vieną vakarą mūsų šeima jau ruošėsi gulti, kai išgirdau, kad kažkas bėgioja mano namo stogu. Beveik tuo pačiu metu pajutau keistą
kvapą ir šalia savo lovos pamačiau popobavą! Nežinau, kaip monstras pateko į vidų, tačiau jis mane užpuolė, o aš ėmiau gintis. Deja, tamsoje buvo neįmanoma gerai matyti užpuoliką - aš tik jaučiau jo buvimą

Padeda taksistas

Į Zanzibarą ieškoti paslaptingosios būtybės atvyko zoologas Bendžaminas Redfordas. Pirmiausia jis pagalbos kreipėsi į vietinį taksistą Jumą Chadžį, kuris susidomėjo zoologo misija. Paklaustas ką mano apie paieškų objektą, Chadžis atsakė: “Vieni žmonės mano, kad popobava yra realiai egzistuojanti būtybė, o kiti mano, kad visa tai - prasimanymas”. Zoologas pasakė vairuotojui, kad vietinėje bibliotekoje nerado jokių duomenų apie monstrą. Taksistas pasakė: “Jūs ir negalėjote ten ką nors rimto atrasti, nes liudininkai nepasakoja savo įspūdžių, nes nenori, kad iš jų būtų juokiamasi. Žymiai geriau būtų paklausinėti vietinių gyventojų, gyvenančių kaimuose”. “Bet juk yra žmonių, kurie tiki popobavos egzistavimu, ką jie apie tai mano?” - pasidomėjo zoologas. “Kai kurie žmonės mano, kad tai iš kito pasaulio atkeliavęs monstras, kuris turi didelius sparnus - panašiai kaip šikšnosparnis, bet ne visada” - paaiškino vairuotojas.

B.Redfordas ir jo pakeleivis visą dieną važinėjo po kaimelius ir klausinėjo vietinių gyventojų apie popobavą. Atsakymas buvo visą laiką toks pats -visi vietiniai, išgirdę žodį “popobava”, imdavo juoktis! Tiesa, atsirado vienas žmogus - dailininkas Čanda, kuris tikėjo popobavos egzistavimu, nors pats ir nebuvo matęs. Zoologo prašymu dailininkas nupiešė įsivaizduojamą monstrą.

Vėlesnės žinios

Kaip buvo rašyta, daugiausiai pranešimų apie žmonių susidūrimus su popobava buvo 1995-ais metais, o po to 5 metus apie šią būtybę nebuvo nė vieno pranešimo. Tik 2000-siais metais vietiniuose laikraščiuose pasirodė keletas pranešimų apie žmonių ir popobavos akistatą. Po to vėl įsigalėjo tyla, kuri buvo sudrumsta 2007-ais metais.

Geografinis rajonas, kuriame buvo pastebėtas monstras, apsiriboja vien tik Zanzibaro sala! B.Redfordas pastebėjo vieną šios problemos aspektą: 1995-ais metais daugiausia pranešimų apie popobavą buvo prieš musulmonams šventą Ramadano mėnesį, o mažiausiai - iš karto po jo! Kol kas niekas nesugebėjo paaiškinti šio fakto.

Seksualinis maniakas

55-rių m. amžiaus fermeris Mjanka Chamadas papasakojo Redfordui, kad popobava jį užpuolė miegantį. “Monstras elgėsi taip, tarsi norėjo mane išprievartauti!” - tikino fermeris. Naktinio “svečio” aprašymas pasipildė dar keliomis netikėtomis savybėmis. Kai kurie liudininkai tvirtino, kad popobava moka kalbėti, tik kalba sava kalba! Dar daugiau - liepė savo aukoms pranešti kaimynams, pas kuriuos ketino apsilankyti kitą naktį! Kita keista monstro savybė yra ta, kad jis dažniausiai užpuldavo žmones, kurie netikėjo jo egzistavimu. Vienas liudininkas štai ką pasakė: “Jis persekioja tuos, kurie netiki jo egzistavimu, ir seksualiai priekabiauja tiek prie moterų, tiek prie vyrų!”

Popobava nepalieka jokių fizinių savo pasirodymų pėdsakų, jo niekam nėra pavykę nupaveiksluoti. Tad praktiškai vienintelis monstro egzistavimo įrodymas yra užpuolimo aukų kreipiniai į ligoninę! Tiesa, vietinių ligonių medicinos personalas užpuolimo faktų nepatvirtino. Tad apie popobavos egzistavimą galima pasakyti, kad tai mistinis ar haliucinacijų reginių sukeltas gyvūnas!

Atakuoja fantomai

Per pastaruosius 35 metus kriptozoologai (specialistai, tyrinėjantys anomalius gyvūnus) surinko daugybę duomenų apie pastebėtas gyvas būtybes, kurios anksčiau mokslui nebuvo žinomos. Britanijoje leidžiamas žurnalas “Fortean Times”, kuris specializuojasi anomalių reiškinių nagrinėjime. 2008-ų m. spalio mėnesio numeryje buvo atspausdintas straipsnis, kuriame skaitytojai buvo supažindinti su kai kuriais nežinomais gyvūnais.

Vienas iš seniausių pranešimų apie nežinomus gyvūnus gautas 1788-ais metais. Tuo metu apie 50 Londono gyventojų-moterų kreipėsi į policiją su skundais, kad jas persekioja neaiškios kilmės būtybė ir žirklėmis atkerpa dalį sijono, taip atidengia dali moterų kūno, kuris paprastai būna uždengtas. Panašūs pranešimai netgi po įtariamojo arešto nenutrūko.

Grupė gyvūnų-fantomų gavo bendrą pavadinimą “Šokinėjantys ant pėdų”. Pirmą kartą apie tokį gyvūną pranešta 1837-ais metais. Po to dar 67-ius metus pranešimai plaukdavo iš Londono, Šefildo ir Liverpulio gyventojų. Šie gyvūnai buvo panašūs į velnią, turėjo letenas su ilgais nagais, o akys švietė raudona spalva. Jie žmones užpuldavo tamsiose vietose ir labai staigiai dingdavo, neįtikėtinai lengvai peršokdami aukštas tvoras ir kitokias kliūtis. Panaši būtybė, pavadinta “Šokinėjantis žmogus”, terorizavo Prahos gyventojus 1940-1942-ais metais.

1876-ais metais gegužės mėn. vieną rytą Kinijos Nankino miesto gyventojai su siaubu pamatė, kad visiems jų auginamiems paršiukams neaiškiu būdu nupjautos uodegytės! Vėliau tokie patys pranešimai pasipylė iš Šanchajaus ir kitų miestų.

2001-ais metais ištisus dvejus mėnesius stambiausiuose Indijos miestuose siautėjo monstras, kuris buvo pavadintas “Žmogus-beždžionė”. Jis su beždžionės vikrumu užsikardavo ant aukštų namų stogų ir nuo jų šokdavo ant praeivių, kurie nuo to patirdavo didžiulį sukrėtimą! Apie panašius atvejus dar buvo pasakojama 2002-ais m. Indijoje ir 2005-ais m. Argentinoje.

Žurnalas "Mįslės ir faktai" №01 2017

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
08.08.2022 laikas 15:38 Receptai – Patiekalai Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis
Omletas orkaitėje su varške ir daržovėmis - vasariškas patiekalas su daug baltymų ir vasariškų skonių. Tinka valgyti tiek pusryčiams, tiek pietums. Man jis skanus ir šaltas. Šio patiekalo proporcijas lengva pakeisti. Galima naudot...

Skaityti daugiau

22.06.2019 laikas 15:27 Receptai – Patiekalai Tarkuotų bulvių apkepas su sūriu ir česnaku

Vieną kartą atsitiktinai radau tarkuotų bulvių pyrago-apkepo receptą, dažnai jį kepu, o dabar noriu pasidalinti ir su jumis.

Skaityti daugiau

16.11.2017 laikas 17:27 Receptai – Patiekalai Česnakas – baisiausias vėžio priešas
Kinijoje vėžio beveik nėra, kai kada pasitaiko lūpų vėžio atvejų. Kiniečiai kaip profilaktikos priemonę dažnai naudoja česnaką. Česnakas – stiprus antibiotikas. Jame yra jodo druskų, visi vitaminai, eteriniai aliejai....

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:31 Horoskopas 2024 m. balandžio 19 d.: liūdėti ir pykti ant likimo...
Penktadienį visi nori atsipalaiduoti, sunki savaitė liko už nugaros, laukia savaitgalis. Tačiau atsipalaiduoti nepavyks, Mėnulis bus priešais Saturną, sudarydamas opozicinį aspektą, todėl ypač jautriems žmonėms sukels vidinę įtampą. Santykiuose su žm...

Skaityti daugiau