- 14.04.2019
- 3.0 Reitingas
- 2551 Peržiūr
- Komentarai
Aliejus su svogūnų lukštais
• 1/2 stiklinės alyvuogių ar kitų rūšių aliejaus; • 4 valgomųjų šaukštų susmulkintų svogūnų lukštų.
Svogūnų lukštus užpilkite aliejumi, pakaitinkite 10-15 minučių, nu-koškite, atvėsinkite. Taip paruoštu aliejumi patariama skaninti salotas, pagardus ir makaronus.
Vištienos sultinys su svogūnų lukštais
• 2 litrų vandens; • 200 g vištienos filė; • 3-4 svogūnų galvučių lukštų; • prieskonių, druskos.
Į puodą suberkite supjaustytą vištienos filė ir svogūnų lukštus, užpilkite vandeniu, virkite, kol išvirs vištiena. Tada sultinį paskaninkite druska ir prieskoniais. Svogūnų lukštus išgriebkite iš sultinio ir išmeskite. Sultinį pabarstykite susmulkintais žalumynais.
Kiaulienos šoninė su svogūnų lukštais
Kiaulienos šoninės; 1 litro vandens; • 1 stiklinės druskos; • 7-10 svogūnų galvučių lukštų; • 5-6 česnako skiltelių; • 3-4 lauro lapelių; • 4-6 kvapiųjų pipirų žirnelių.
Į puodą pripilkite vandens, priber-kite druskos, užvirkite.
Į ruošiamą druskos tirpalą suberkite svogūnų lukštus, virinkite 5 minutes. Tada į druskos tirpalą įdėkite kiaulienos šoninę, virkite 10 minučių, patiekalui leiskite nusistovėti dar 15 minučių. Išimtą šoninę perdekite ant lėkštės, atvėsinkite, įtrinkite susmulkintais česnakais, lauro lapeliais ir kvapniaisiais pipirais. Į foliją susuktą šoninę įdėkite į šaldiklį; mėsą patiekite supjaustytą griežinėliais su duona.
Kiauliena su svogūnų lukštais
• 1 kg liesos kiaulienos; • 1 litro vandens; • 1/2 stiklinės druskos; • 1 česnako galvutės; •5-7 svogūnų galvučių lukštų; • 3 lauro lapelių; • 15 juodųjų pipirų žirnelių; • maltų raudonųjų pipirų.
Į puodą suberkite duoną, česnakus, pipirus, užpilkite vandeniu. Ten pat įdėkite kiaulieną. Puodą su produktais šaldytuve palaikykite 2-3 dienas. Prieskoniais prisigėrusią kiaulieną perdekite į kitą puodą, suberkite svogūnų lukštus, užpilkite vandeniu, virinkite 1-1,5 valandos. Virimo pabaigoje suberkite lauro lapelius. Išvirusią kiaulieną perdekite į lėkštę, atvėsinkite, ap-voliokite maltuose raudonuosiuose pipiruose, šaltoje vietoje palaikykite 2-3 valandas. Atvėsusią kiaulieną patiekite supjaustę griežinėliais.
Velykiniai kiaušiniai išvirti svogūnų lukštuose
• 7-10 svogūnų galvučių lukštai; • kiaušinių; • druskos.
Į puodą subertus svogūnų lukštus užpilkite vandeniu, virinkite 45 - 50 minučių. Tada į nuovirą sudėkite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, virkite 7-10 minučių. Išvirusius kiaušinius perdekite į indą su šaltu vandeniu. Kai kiaušiniai atvės, juos ištraukite iš vandens, sausai nušluostykite. Kiaušiniai blizgės, jei juos sutepkite aliejumi.
Svogūnų lukštų arbata
• 2 valgomųjų šaukštų susmulkintų svogūnų lukštų; • 1 stiklinės vandens; • 1 arbatinio šaukštelio medaus; • citrinos skiltelės.
Svogūnų lukštus užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite nusistovėti 10 minučių, nukoškite, paskaninkite medumi, įmeskite citrinos skiltelę. Šią arbatą gerkite šiltą.
...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.
Susijusios naujienos:
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau
Skaityti daugiau