Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2019 » Balandžio » 14

Svogūnų lukštai kulinarijoje

Aliejus su svogūnų lukštais

• 1/2 stiklinės alyvuogių ar kitų rūšių aliejaus; • 4 valgomųjų šaukštų susmulkintų svogūnų lukštų.

Svogūnų lukštus užpilkite aliejumi, pakaitinkite 10-15 minučių, nu-koškite, atvėsinkite. Taip paruoštu aliejumi patariama skaninti salotas, pagardus ir makaronus.

Vištienos sultinys su svogūnų lukštais

• 2 litrų vandens; • 200 g vištienos filė; • 3-4 svogūnų galvučių lukštų; • prieskonių, druskos.

Į puodą suberkite supjaustytą vištienos filė ir svogūnų lukštus, užpilkite vandeniu, virkite, kol išvirs vištiena. Tada sultinį paskaninkite druska ir prieskoniais. Svogūnų lukštus išgriebkite iš sultinio ir išmeskite. Sultinį pabarstykite susmulkintais žalumynais.

Kiaulienos šoninė su svogūnų lukštais

Kiaulienos šoninės; 1 litro vandens; • 1 stiklinės druskos; • 7-10 svogūnų galvučių lukštų; • 5-6 česnako skiltelių; • 3-4 lauro lapelių; • 4-6 kvapiųjų pipirų žirnelių.

Į puodą pripilkite vandens, priber-kite druskos, užvirkite.

Į ruošiamą druskos tirpalą suberkite svogūnų lukštus, virinkite 5 minutes. Tada į druskos tirpalą įdėkite kiaulienos šoninę, virkite 10 minučių, patiekalui leiskite nusistovėti dar 15 minučių. Išimtą šoninę perdekite ant lėkštės, atvėsinkite, įtrinkite susmulkintais česnakais, lauro lapeliais ir kvapniaisiais pipirais. Į foliją susuktą šoninę įdėkite į šaldiklį; mėsą patiekite supjaustytą griežinėliais su duona.

Kiauliena su svogūnų lukštais

• 1 kg liesos kiaulienos; • 1 litro vandens; • 1/2 stiklinės druskos; • 1 česnako galvutės; •5-7 svogūnų galvučių lukštų; • 3 lauro lapelių; • 15 juodųjų pipirų žirnelių; • maltų raudonųjų pipirų.

Į puodą suberkite duoną, česnakus, pipirus, užpilkite vandeniu. Ten pat įdėkite kiaulieną. Puodą su produktais šaldytuve palaikykite 2-3 dienas. Prieskoniais prisigėrusią kiaulieną perdekite į kitą puodą, suberkite svogūnų lukštus, užpilkite vandeniu, virinkite 1-1,5 valandos. Virimo pabaigoje suberkite lauro lapelius. Išvirusią kiaulieną perdekite į lėkštę, atvėsinkite, ap-voliokite maltuose raudonuosiuose pipiruose, šaltoje vietoje palaikykite 2-3 valandas. Atvėsusią kiaulieną patiekite supjaustę griežinėliais.

Velykiniai kiaušiniai išvirti svogūnų lukštuose

• 7-10 svogūnų galvučių lukštai; • kiaušinių; • druskos.

Į puodą subertus svogūnų lukštus užpilkite vandeniu, virinkite 45 - 50 minučių. Tada į nuovirą sudėkite kiaušinius, įberkite žiupsnelį druskos, virkite 7-10 minučių. Išvirusius kiaušinius perdekite į indą su šaltu vandeniu. Kai kiaušiniai atvės, juos ištraukite iš vandens, sausai nušluostykite. Kiaušiniai blizgės, jei juos sutepkite aliejumi.

Svogūnų lukštų arbata

• 2 valgomųjų šaukštų susmulkintų svogūnų lukštų; • 1 stiklinės vandens; • 1 arbatinio šaukštelio medaus; • citrinos skiltelės.

Svogūnų lukštus užpilkite verdančiu vandeniu, leiskite nusistovėti 10 minučių, nukoškite, paskaninkite medumi, įmeskite citrinos skiltelę. Šią arbatą gerkite šiltą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.06.2019 laikas 14:15 Receptai – Patiekalai Orkaitėje keptos vištų blauzdelės: majonezo marinatas
Gaminame. Keptos vištų blauzdelės. Orkaitėje keptos vištų blauzdelės receptas. Į dubenėlį dedame majonezą, Dižono garstyčias, išspaustą česnaką, druską bei prieskonius ir užmaišome marinatą. Skanaus.

Skaityti daugiau

01.09.2019 laikas 13:33 Receptai – Patiekalai Nuostabūs sekmadienio pusryčiai - sotūs paplotėliai!

Lengvi ir skanūs! Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: cukrų, druską, miltus ir sodą. Atskirai suplakite kiaušinį su pienu mikseriu ir augaliniu aliejumi iki purių putų. Mišinio kiekis turėtų padidėti.

...

Skaityti daugiau

03.01.2018 laikas 15:31 Receptai – Patiekalai Varškės kaukė
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Sausos veido odos. Ingredientai: Varškė, Alyvuogių aliejaus, Pienas , Morkų sultys.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
09.05.2024 laikas 20:03 Susidėjo keturi veiksniai. Kodėl Hitleris nekentė žydų?
Adolfo Hitlerio figūra tapo absoliutaus blogio simboliu visoms pasaulio tautoms. Kitaip nei daugelis kitų piktadarių, Vokietijos fiureris turėjo aiškią ideologiją, paremtą neapykanta žydams. Įdomu tai, kad Hitleris negimė su šia idėja: jis augo pažan...

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 18:20 Kaip artimas bendražygis išdavė Hitlerį ir pabėgo į Didžiąją Britaniją
Rudolfas Hesas, kaip ir pats Adolfas Hitleris, užaugo už Vokietijos ribų. Jis gimė 1894 m. balandžio 26 d. Egipte, kur gyveno jo tėvas, turtingas vokiečių verslininkas Fritzas Hesas.

Skaityti daugiau

09.05.2024 laikas 18:04 Nauji radiniai Jeruzalėje patvirtina Biblijos žodžius
Izraelio archeologai aprašė naujus radinius, gautus kasinėjant istoriniame Jeruzalės rajone - Dovydo mieste. Atradimas padėjo atskleisti ryšį tarp jo ir Biblijoje minimo įvykio.

Skaityti daugiau