Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal » » 2021 » Sausio » 20

Žiemos dieta. Ką valgyti, kai šalta?

(Paranormal) Jeigu norite būti sveiki šaltuoju metų laiku, tuomet turite valgyti teisingai. Išsiaiškinkime, kaip.

Atėję šalčiai – iššūkis mūsų organizmui. Tada jis tampa silpnesnis ir imlesnis ligoms. Pagrindinis dalykas, kurį galėtumėte padaryti, kad kūnas nesušaltų – tai tinkamai apsirengti ir gerai maitintis. Ir jei viskas daugmaž aišku, kokia turėtų būti drabužių spinta žiemą, tai subalansuota žiemos dieta nėra toks lengvas dalykas. Laikas išsiaiškinti, kaip šiuo metu geriausia maitintis!

Šaltojo sezono hitai

Sveikas maistas žiemą nėra toks brangus, kaip gali atrodyti. Ieškodami vitaminų, nereikėtų dairytis vien tik į egzotinius vaisius. Burokėliai, morkos, ridikai, rauginti kopūstai yra tikra naudingų mikroelementų saugykla. Jei nesergate skrandžio ligomis, vaisius ir daržoves galite valgyti žalius arba iš jų spausti sultis. Turintiems problemų dėl skrandžio geriau rinktis virtas, keptas, troškintas daržoves ir vaisius.

Šaltu oru negalima pamiršti karštų patiekalų. Sriubą reikia valgyti bent kartą per dieną. Be to, žiemą riebalų reikia daugiau nei bet kuriuo kitu metų laiku. Žiemos dietoje turėtų būti 55 % gyvūninės kilmės ir 45 % augalinės kilmės riebalų. Taip pat verta įtraukti į dienos valgiaraštį riebias žuvis – lašišą ir tuną.

Apskritai protinį darbą dirbantis asmuo žiemą turėtų gauti 2400 – 2600 kalorijų per dieną. Gaudamas mažiau kalorijų, kūnas tampa lengviau pažeidžiamas virusų ir infekcijų.

Infekcijų prevencija

Norėdami patikimai apsisaugoti nuo infekcijų, turite vartoti česnaką. Per dieną suvalgius vieną skiltelę česnako, jau bus užtikrinamas prevencinis ir antiseptinis poveikis. Jeigu nepatinka ilgai trunkantis česnako kvapas, galite maistą pradėti gardinti gvazdikėliais. Jautiena yra geras baltymų, geležies, cinko ir seleno šaltinis, kuris taip pat gali padėti kovoti su ligomis. Žiemą jautieną gerai derinti su česnaku ir žaliomis daržovėmis. Žiemą padidėja skydliaukės apkrova, todėl reikėtų stebėti, kad dietoje būtų pakankamas jodo kiekis. Šio elemento gausu jūrų žuvyse, persimonuose, svogūnuose. Jeigu nuolat jaučiate šaltį, nepaisant gausaus valgio ir šiltos aprangos, gali prireikti pasitikrinti geležies kiekį kraujyje. Geležies yra ankštinėse daržovėse, mėsoje, grybuose, obuoliuose.

Dabar apie desertus ir gėrimus. Be saldumynų sunku apsieiti, bet galite pasirinkti, kas sveikiau. Pavyzdžiui, šokolado plytelę pakeiskite bananu arba džiovintais vaisiais. Geriausi žiemos gėrimai yra žolelių arbatos ir karšti vaisių gėrimai, kuriuose yra minimalus cukraus kiekis. Dehidratacija padidina peršalimo tikimybę. Tad gerkite daugiau paprasto vandens ir gėrimų be kofeino.

Mityba sportuojant

Sportuojant žiemą ypač svarbu išlaikyti stiprų imunitetą, nes kūnas patiria papildomą stresą. Bet kokios formos vitaminai yra sportininko būtinybė. Iš jų, be abejo, pagrindinis yra vitaminas C. Natūralūs jo šaltiniai yra citrusiniai vaisiai, kiviai ir brokoliniai kopūstai. Kiti svarbūs stiprios imuninės sistemos komponentai yra cinkas, geležis, vitaminai B6 ir B12, kurių gausu mėsos produktuose.

Šaltinis: priekavos.lt

Įvertink šį straipsnį. Parašykite komentarą! Įvertinkite skaitomą Paranormal.lt turinį. Paremkite pasidalindami su kitais: .
Sveiki, nesuspėju, o info tiek daug! Kas Jums svarbu?
Iš viso atsakymų: 206
Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Būkite pirmi, kurie pasidalins savo nuomonėmis su kitais. Galima rašyti anonimiškai, po komentaro apačioje paspaudę Anonimas.
avatar
TAIP PAT SKAITYKITE:
08.03.2021 laikas 10:06 Įminta Diatlovo perėjos paslaptis? Dėl 9 šiurpių mirčių buvo kaltinami „ateiviai ir sniego žmonės“
Naujas tyrimas atskleidė, kad devynis studentus, 1959 m. keliavusius slidėmis Sibire, pražudė snigo griūtis. Ne ateiviai ar sniego žmonės, kaip kadaise buvo tikima.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 08:55 Brandi ir nebrandi meilė: nuo poreikio iki savęs priėmimo
„Myliu tave, nes tu man esi labai reikalingas“. Nebrandi meilė – tai spąstai, kurių pagrindas yra vidinis poreikis. Jeigu norite sukurti tvirtus santykius, būtina suvokti, kuo skiriasi brandi meilė nuo nebrandžios....

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 23:06 Sveikatą atstatantis receptas: 1 burokėlis, 2 morkos, 1 obuolys

Kurdamas šį receptą specialistas rėmėsi tuo, kad ingredientai turi būti paprasti ir prieinami, kad kiekvienas žmogus galėtų paruošti šią priemonę. Receptas tikrai lengvas, todėl kad burokėliai, morkos ir obuoliai turi visus būtinus mikroelementus ir kainuoja nebrangiai.

...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 17:07 Žudanti saulė: Trečiojo reicho veidrodis

Tarp daugybės išties unikalių technologijų, kurias Antrojo pasaulio karo metu sukūrė vokiečių mokslininkai, yra daug labai keistų. Kitaip projektą „Saulės patranka“ pavadinti neįmanoma – didžiulis orbitinis veidrodis, kuris savo spinduliu degina ištisus miestus, išgarina upes ir...

Skaityti daugiau

07.03.2021 laikas 16:05 Legenda apie Konvio upę ir pabaisą Afanką
Kalbama, jog kažkada buvo laikai, kai žmonės, gyvenantys Konvio slėnyje, nuolat kentėdavo nuo didžiulių potvynių, kurie pražudydavo jų galvijus ir pasėlius. Tačiau šių nelaimių priežastis nebuvo natūralus reiškinys: visi žinojo, kad potvynius sukelia Afankas....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 19:43 Keptuvėje kepta traški žuvies filė su kukurūzų dribsniais (corn flakes)
Aš labai mėgstu įvairiausius žuvies patiekalus. Ir kad man žuvis neatsibostų, aš vis ieškau naujų receptų. Man asmeniškai šitokia traški žuvis buvo tikras atradimas. Vaikai valgė, net pirštelius laižydami. O šiaip jie nėra didžiuliai žuvies mėgėjai....

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 19:39 Sultinga vištienos krūtinėlė keptuvėje su pievagrybiais ir grietinėle
Šitaip keptuvėje kepta vištienos krūtinėlė gausis sultinga ir prie viryklės tikrai nesugaišite daug savo laiko, o pietūs arba vakarienė tikrai nenuvils. Pamėginkite pasigaminti jau šiandien.

Skaityti daugiau

08.03.2021 laikas 09:47 Kaimiški tradiciniai bulviniai vėdarai su pienu

Daugelio lietuvių pamėgti ir metai iš metų gaminami kaimiški bulviniai vėdarai. Man asmeniškai patinka ir bulviniai, ir kraujiniai vėdarai. Tad gaminu kartais vienokius, o kartais kitokius, pagal tos dienos norus.

...

Skaityti daugiau