Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Pasaulio Įvairenybės » 2022 » Liepos » 6

Australijos bankas liepia klientams nedelsiant atsiimti lėšas prieš uždarymą šią savaitę

Australijos skaitmeninis bankas žlugo ir patarė 6 000 klientų atsiimti savo pinigus, kol šią savaitę nenutrauks veiklos.

"Klientai iki 2022 m. liepos 5 d., antradienio, turi pervesti visose "Volt" sąskaitose turimus likučius į nurodytą banko sąskaitą kitoje finansų įstaigoje", - rašoma "Volt Bank" interneto svetainėje.

Šiame straipsnyje gali būti teiginių, kurie atspindi autoriaus nuomonę

Aštuoni neobanko valdybos nariai, įskaitant buvusį HSBC Australia vadovą Grahamą Bradley (Graham Bradley), balsavo už virtualių durų uždarymą, nes jis nesugebėjo surinkti pakankamai lėšų savo planams pasirašyti hipotekos paskolas paremti. Volt paliks be darbo 140 Šiaurės Sidnėjaus būstinės darbuotojų.

Neobankai arba iššūkių bankai - tai finansinių technologijų (fintech) įmonės, siūlančios programėles, programinę įrangą ir kitas technologijas, skirtas mobiliajai ir internetinei bankininkystei supaprastinti. 2019 m. sausį "Volt" tapo pirmuoju vietiniu savarankišku skaitmeniniu banku, gavusiu Australijos rizikos ribojimo reguliavimo institucijos išduotą visišką bankininkystės licenciją.

"Visos palūkanos jūsų sąskaitoje buvo sukauptos iki 2022 m. birželio 29 d., kai palūkanų norma buvo pakeista į nulinę. Šios palūkanos bus pervestos į jūsų "Volt" sąskaitą 2022 m. birželio 29 d., išskyrus "Save and Spend" sąskaitas, kurios bus pervestos 2022 m. liepos 1 d.", - sakoma banko pranešime.

Banko "Vol Bank" įkūrėjas ir generalinis direktorius Stivas Vestonas (Steve Weston) "Banking Day" sakė, kad jaučiasi sugniuždytas dėl komandos ir klientų, kurie palaikė verslą.

"Mes kaip komanda sukūrėme tai, ko Australijai tikrai reikia, kad rinkoje atsirastų bankų konkurencija. Turime technologiją ir galimybes, kurių šiandien Australijoje tiesiog nėra", - sakė jis.

Jis pridūrė, kad bendrovė sugebėjo sutrumpinti hipotekos paskolos patvirtinimo procesą iki kelių valandų ir minučių. Jis pažymėjo, kad norint komercializuoti šią platformą, "reikia turėti daug daugiau kapitalo, kurio jiems nepavyko gauti".

Volt bandė pritraukti 200 mln. dolerių investuotojų lėšų per vasario mėn. pradėtą "F serijos" raundą. Tačiau dėl dabartinio pasaulio ekonomikos sąstingio investuotojai pradėjo trauktis dėl finansų rinkų neapibrėžtumo.

Pranešama, kad bankas turi daugiau nei 100 mln. dolerių indėlių. Siekdamas palengvinti greitą pinigų perkėlimą į kitą banko sąskaitą, jis padidino dienos pervedimų limitus iki 250 000 JAV dolerių.

Finansinio saugumo priežiūros institucija Australian Prudential Regulation Authority patikino visuomenę, kad atidžiai stebės šį procesą, kad lėšos banko klientams būtų grąžintos tvarkingai ir laiku.

Melburne įsikūrusios fintech technologijos "Maslow" įkūrėjas Keinas Džeksonas (Kane Jackson) nerimauja dėl "fintech" bendrovių padarinių, atsižvelgiant į banko vadovybės ir darbuotojų kokybę.

"Įgyvendinti strateginį posūkį bankui daug kainuoja, o nukrypimas nuo pradinės strategijos reiškia, kad prarandama pirmoji veiksmų jėga. Atrodo, kad dabartinėmis sąlygomis investuotojai sako, jog nėra vietos išbandyti alternatyvią strategiją", - sakė Džeksonas. (Susiję: Prasideda kita Didžioji depresija: Vakarų žiniasklaidos ignoruojamas bankų masinis išpardavimas Kinijoje gali būti didžiulės ekonominės griūties preliudija).

Australijos įmonės žlunga po pandemijos

Šiuo metu neobankas prisijungė prie ilgo dėl dabartinės pasaulinės krizės smukusių įmonių sąrašo. Australijos vyriausybė anksčiau teikė skatinamųjų priemonių paketus ir mažų palūkanų normas, tačiau dabar jų nebėra.

Dar viena iššūkių siekianti įmonė Xinja užsidarė 2020 m. gruodžio mėn. ir kaip priežastį, kodėl negali pritraukti naujų investuotojų, nurodė pandemiją.

Pradedančioji įmonė "Send", kuri Melburne ir Sidnėjuje maisto produktus pristato greičiau nei per 10 minučių, birželio pabaigoje buvo likviduota, todėl iškilo pavojus 300 darbo vietų. Administratoriaus ataskaitoje nustatyta, kad vos per aštuonis mėnesius bendrovė išleido akivaizdžiai 11 mln.

Šiais metais veiklą nutraukė ir Australijos statybų bendrovės, tarp jų Gold Koste (Gold Coast) -  įsikūrusios "Condev" ir "Probuild".

Praėjusią savaitę "Fin Tech Boomer" pranešė, kad Melburne įsikūrusi "Snowdon Developments" atsidūrė ant žlugimo ribos. Šaltiniai atskleidė, kad darbuotojams nuo spalio mėnesio nebuvo tinkamai mokamas darbo užmokestis, o pusė jų jau atsistatydino. Kreditoriai, kurie persekioja bendrovę dėl 2,5 mln. dolerių, reikalauja, kad Viktorijos Aukščiausiasis teismas priverstų bendrovę likviduoti "dėl nemokumo".

Daugiau naujienų, susijusių su įmonių žlugimu visame pasaulyje, rasite svetainėje Collapse.news.

Žiūrėkite toliau pateiktą vaizdo įrašą, kuriame kalbama apie bankų žlugimą.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.08.2018 laikas 09:43 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui
Širdies ligos liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai širdies negalavimams gydymui, receptai nuo širdies negalavimu, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uo...

Skaityti daugiau

04.07.2019 laikas 17:53 Receptai – Patiekalai Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže

Gaminame. Vištienos sparneliai saldžiarūgščiame padaže. Kol vištienos sparneliai keps, dubenyje sumaišome medų, kečupą, sezamo aliejų, actą bei išspaustą česnaką. Šiuo padažu užpilame tik iš orkaitės ištrauktus, dar karštus, sp...

Skaityti daugiau

24.08.2019 laikas 14:06 Receptai – Patiekalai Vafliai pertepti “Rududu”
"Rududu" indelį dedame į puodą su vandeniu ir pakaitiname kol vanduo užvirs. Riešutus smulkiai suskaldome ir sumaišome su pašildytu "Rududu". Imame vaflio lakštą ir tolygiai aptepame "Rududu" kremu, ant viršaus dedame kitą vaflio ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:17 Myliu vedusį vyrą, kurio atsisakiau vardan dukros ramybės
Rašau ir suprantu, kad šį kryžių nešiu visą gyvenimą. Sumokėti už klaidas tenka akimirksniu – dabar aš pajutau, kas yra pragaras, sielos skausmas, sudaužyta širdis. Įsimylėjau, iš tikrųjų, nuoširdžiai.

Skaityti daugiau