Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Mokslo Afiša » 2018 » Rugpjūčio » 6

Kvapų anatomija

Kvapą sudaro lakios cheminės medžiagos, kurių molekulinė masė mažesnė nei 300 Da (daltonų), į kurią žmogaus uoslės sistema jau gali reaguoti. Aromato chemija labai sudėtinga, kvapas niekada nesusidaro iš vieno vienintelio komponento, bet iš daugelio komponentų, kurių poveikio laipsniai skirtingi. Pvz., alyvų kvapą daugiausia veikia indolas - aromatinis organinis junginys, kurio esama ir alyvose, ir fekalijose, - ne šiaip sau iš pradžių malonus, gaivus, salsvas alyvų kvapas žydėjimo pabaigoje pasidaro beveik šlykštus.

kvapų anatomija, kvapai, kvapas

Pačių populiariausių gėlių - rožių - puikų kvapą sąlygoja rozoksidas ir beta damaskonas, medžiagos, kurios pavadintos rožės vardu. Žmogaus nosis, pvz., rozoksidą gali pajusti, jei ore jo esama ypač maža koncentracija - penkios dalys iš milijardo.

Kad tai būtų lengviau suprasti: viena dalis iš milijardo prilygsta vienai sekundei per 32 metus. Niekada nevertinkite per žemai savo nosies gebėjimų!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-10-26 laikas 14:16 Receptai Labai Skanūs Sausainiai Iš Varškės

Skanūs, sluoksniuoti, paprastai pagaminami naminiai sausainiai nė vieno nepaliks abejingu. Greit paruošiami ir be jokių problemų.

Skaityti daugiau

2020-12-03 laikas 13:03 Receptai Šventinei nuotaikai – itališkas karštas šokoladas

Puodelio, į kurį pilsite šokoladą, kraštus išmirkykite šokoladiniame kreme ir apvoliokite šokolado drožlėse. Atidėkite į šalį.

Skaityti daugiau

2018-09-05 laikas 13:58 Receptai Liaudiški patarimai odos alergijos gydymui

Odos alergija liaudies medicinoje, Odos alergija, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo odos alergijos, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-10-08 laikas 17:14 Vyras užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda netoli Nanto mečetės dėl ginčo dėl maldos vietos
52 metų vyras buvo sunkiai sužeistas, kai pirmadienio vakarą netoli mečetės Prancūzijoje buvo užpultas kirviu, peiliais ir beisbolo lazda. Tyrėjai mano, kad tai buvo ginčas tarp maldininkų dėl sėdimų vietų maldos metu....

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:51 Kiauliena dingsta iš Vienos mokyklų meniu, o ūkininkų grupė įspėja apie kultūrinį nuosmukį
Austrijos ūkininkų asociacija teigia, kad kiauliena turi likti mokyklų meniu pasirinkimu, nes daugelis Vienos valgyklų dabar siūlo tik vegetariškus arba „be kiaulienos“ patiekalus

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 16:32 Prancūzija: Nelegalus migrantas iš Gvinėjos nuteistas 12 metų kalėti už 83 metų senelės išžaginimą
Teisme auka emocingai liudijo, kad šis užpuolimas „suteršė jos vyro, kuris mirė prieš du mėnesius, atminimą“.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 15:11 Išslaptinti CDC dokumentai patvirtina, kad COVID vakcinos sukelia vėžį ir organų nepakankamumą jauniems žmonėms
Neseniai išslaptinti CDC ir FDA dokumentai atskleidžia, kad mRNA COVID vakcinos sukelia vėžio ir organų nepakankamumo diagnozių skaičiaus padidėjimą jauniems žmonėms.

Skaityti daugiau

2025-10-08 laikas 10:02 Rūgštinti obuoliai: nauda sveikatai, įsisavinimas, rizikos ir tradiciniai receptai

Rūgštinti obuoliai – ukrainietiškas probiotinis hitas: gerina virškinimą (probiotikai +30% mikrofloros), stiprina imuną (vitaminas C +25% absorbcija), palaiko širdį (pektinai mažina LDL 10%). Paaiškiname įsisavinimą (žarnyne per 1–2 va...

Skaityti daugiau