Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Mokslo Afiša » 2018 » Rugpjūčio » 6

Kvapų anatomija

Kvapą sudaro lakios cheminės medžiagos, kurių molekulinė masė mažesnė nei 300 Da (daltonų), į kurią žmogaus uoslės sistema jau gali reaguoti. Aromato chemija labai sudėtinga, kvapas niekada nesusidaro iš vieno vienintelio komponento, bet iš daugelio komponentų, kurių poveikio laipsniai skirtingi. Pvz., alyvų kvapą daugiausia veikia indolas - aromatinis organinis junginys, kurio esama ir alyvose, ir fekalijose, - ne šiaip sau iš pradžių malonus, gaivus, salsvas alyvų kvapas žydėjimo pabaigoje pasidaro beveik šlykštus.

kvapų anatomija, kvapai, kvapas

Pačių populiariausių gėlių - rožių - puikų kvapą sąlygoja rozoksidas ir beta damaskonas, medžiagos, kurios pavadintos rožės vardu. Žmogaus nosis, pvz., rozoksidą gali pajusti, jei ore jo esama ypač maža koncentracija - penkios dalys iš milijardo.

Kad tai būtų lengviau suprasti: viena dalis iš milijardo prilygsta vienai sekundei per 32 metus. Niekada nevertinkite per žemai savo nosies gebėjimų!

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2020-11-13 laikas 23:25 Receptai Vištienos arba kalakutienos troškinys su cukinija
Man pačiai taip atrodo, kad cukinija niekada neatsibos. Ir tikrai gaila, kad tikriausiai tai jau paskutinis receptas su ja šiemet. Kaip sakoma - pasibaigė jų derlius. Teks laukti kitų metų. Aš tikriausiai cukiniją dėl to ir mėgstu...

Skaityti daugiau

2019-09-02 laikas 11:19 Receptai Rudeninis trupininis pyragas iš moliūgų. Moliūgų pyragas

Sotaus pyrago gaminimas iš moliūgo.. Paruošas pyragas yra minkštas, trupininis, šiek tiek drėgnas. Ir labai skanus.

Skaityti daugiau

2020-12-17 laikas 13:43 Receptai Gardi silkė su bulvėmis, grybais ir burokėliais
Šią silkę gaminau pernai per šv. Kūčias. Nuostabus patiekalas, o ir patiekimas elegantiškesnis nei sumesti viską į vieną dubenį.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-11-17 laikas 08:58 Kas antras nepilnametis kalinys Italijoje yra užsienietis
Užsieniečiai sudaro apie 9 procentus Italijos gyventojų, tačiau jie sudaro 50 procentų nepilnamečių kalinių ir 32 procentus visų kalinių.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:53 Ukrainietė motina, Italijoje perpjovusi 9-mečio sūnaus gerklę, buvo ne kartą pranešta kaip pavojinga
9-metis berniukas, kurį anksčiau buvo užpuolusi motina, buvo rastas su perpjovta gerkle, nors tėvas buvo įspėjęs apie pavojų, tačiau į tai nebuvo atsižvelgta.

Skaityti daugiau

2025-11-17 laikas 08:42 Dvynių ryšys: mistinis telepatinis ryšys ir paslaptys
Ką reiškia turėti brolį ar sesę dvynį, suprasti beveik neįmanoma, nebent patys jais esate. Šiame straipsnyje aptariame dvynių gimstamumo padidėjimą pasaulyje ir Lietuvoje, ypatingą ryšį nuo gimdos, telepatinius atvejus su realiais pavyzdžiais, tokiai...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 18:09 Kodėl Negalima Mesti Šaldytų Koldūnų Į Verdantį Vandenį: Teisingas Virimo Būdas
Daugelis žmonių mano, kad šaldytus koldūnus būtina mesti būtent į verdantį vandenį, tačiau tai klaida, galinti sugadinti patiekalą. Šiame straipsnyje paaiškinsime, kodėl taip daryti nereikėtų ir kaip teisingai išvirti koldūnus, kad jie būtų sultingi,...

Skaityti daugiau

2025-11-16 laikas 17:56 Kodėl protingi žmonės turi mažai draugų: moksliškos priežastys
Daugelis mano, kad kuo daugiau draugų, tuo geriau, tačiau protingi žmonės dažnai renkasi ribotą bendravimo ratą. Šiame straipsnyje aptariame moksliškai pagrįstas priežastis, kodėl intelektualai vertina kokybę, o ne kiekį socialiniuose ryšiuose. Sužin...

Skaityti daugiau