Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » 2018 » Rugpjūčio » 01

Pasaulio naujienos kitaip... gamta, sveikata, medicina:


01.08.2018, 21:21
Žmonės Peržiūrų (1660)
Sugebėjimas rasti kontaktą su savo psichiniais gabumais yra vadinamas psichiniu jautrumu. Priešingai skeptikų nuomonei, tas sugebėjimas nėra išimtinė nedaugelio ypač apdovanotų individų ypatybė. Praeito amžiaus aštuntąjį dešimtmetį atlikus visuomenės nuomonės tyrimą Jungtinėse Valstijose, paaiškėjo, kad daugiau kaip pusė šalies gyventojų tiki, jog yra išgyvenę ekstrasensorinius patyrimus. Iš tikrųjų penkiasdešimt iš kiekvieno šimto individų paprastai yra patyrę telepatijos arba aiškiaregystės reiškinius, o šiek tiek rečiau ir nuojautos reiškinius. Kitose šalyse atlikti tyrimai mokslininkų ir sociologų nuostabai davė panašius rezultatus.
Sužinok daugiau ...
01.08.2018, 21:14
Pasąmonės Galios Peržiūrų (1202)
Manoma, kad naujagimiai iki metų yra sinestetikai (pvz., muziką girdi spalvomis), tik pamažu protas tuos gebėjimus užslopina, sako oftalmologė Lolita Jotautienė. „Maždaug vienas iš 2 tūkst. suaugusių žmonių turi šią dovaną. Kyla išvada, kad turbūt mąstymas, mokslas užslopina kai kuriuos požievio centrus, atsakingus už mūsų emocijas, talentą kurti, suvokti kitaip“, – svarsto ji.
Sužinok daugiau ...
01.08.2018, 10:25
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (1458)

Turbūt visi pastebėjote, kad būnant vienoje žmonių kompanijoje jaučiamės puikiai, o būnant kitoje – priešingai, esame slegiami. Dažnai sakoma, jog ta kita žmonių draugija yra energetinių vampyrų spiečius. Tačiau šis reiškinys turi ir materialų pagrindą.

Sužinok daugiau ...
01.08.2018, 10:04
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (1627)
Medicinos statistika metai iš metų į pirmąją vietą tarp žmogaus mirties priežasčių stato širdies-kraujagyslių susirgimus. Jų gydymu užsiima didžiulė armija kardiologų, prirašyta šimtai mokslinių darbų, išdirbtos unikalios chirurginės metodikos. O apie tai, kas tai yra miokardo infarktas, žino turbūt kiekvienas suaugęs žmogus. Bet pasirodo, kad širdis vis dar slepia daug paslapčių. Vieną iš tokių pavyko atskleisti Novosibirsko mokslininkams, išsiaiškinus iki šiol dar nežinomą infarkto vystymosi kelią.
Sužinok daugiau ...
01.08.2018, 09:42
Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina Peržiūrų (7580)
Kagoras – puikus vaistas. Jis jokiu būdu nevartojamas kaip alkoholis. Na, ir nepasigersi nuo jo, o padauginus tik galva pasidarys sunki ir miegosi labai ilgai lyg išgėręs stiprių migdomųjų. Manoma, kad pirmasis žmogus, atradęs vyną buvo Nojus. Taip, tas pats Nojus, kuris laive gelbėjosi nuo tvano. Jis rado vynuogių krūmelį su uogomis, iš jų išspaudė sultis ir paliko saulėje. Toje karštoje šalyje, kur gyveno Nojus, sultys gretai surūgo ir pavirto vynu.
Sužinok daugiau ...
01.08.2018, 08:53
Istorinės Asmenybės Peržiūrų (1717)

Georgeʼui Washingtonui amerikiečiai amžinai liks dėkingi už trylika žvaigždučių, simbolizuojančių nepriklausomas valstijas, pirmoje JAV vėliavoje. Ne veltui jo vardu pavadinta šalies sostinė, jo atvaizdas yra ant vieno dolerio banknoto, o ant vienos Pietų Dakotoje esančios uolos puikuojasi 5 km2 jo veido monumentas. Vaikams sekamos pasakos, kad šis žmogus niekada nemelavo. Tad koks iš tikrųjų buvo pirmasis JAV prezidentas?

Sužinok daugiau ...
01.08.2018, 08:33
Paslaptingi Statiniai Peržiūrų (1937)
Tarptautinė fizikų grupė, atlikusi teorinius tyrimus, nustatė, kad Didžioji Gizos piramidė vidinėse savo ertmėse ir po pamatu gali koncentruoti elektromagnetinę energiją. Nors Senovės Egipto architektai bei valdovai veikiausiai nieko neįtarė apie šią architektūros lemtą keistenybę, tikėtina, kad tyrimas gali būti svarbus ateities nanodalelių tyrimams.
Sužinok daugiau ...