Meniu
Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paslapčių ir Žinių Pasaulis » Liaudies medicina, Sveikata » 2021 » Balandžio » 19

Lauro lapų paslaptis ir panaudojimo būdai

Lauriuko laukia vienas kelias: į sriubą arba į antrą patiekalą; taip galvoja daugelis iš mūsų. Tačiau taip manome dėl nežinojimo. Lauro lapai turi daug magiškų ir gydomųjų savybių, žinomų nuo seniausių laikų.

Gamtinis akumuliatorius

Lauro lapus ar jo šakeles gerai išdėlioti įvairiose kambariuose. Jos pasižymi stipria energetika, pakrauna žmogų teigiama energija ir sugeria tą negatyvą, kuris kenkia žmogui. Taip lauras labiau harmonizuoja santykius, suteikia komforto ir jaukumo. Be to, anot prietarų, jis saugo namus nuo nuskurdinimo, gaisrų, piktų kėslų, nekviestų svečių.

Ruošiant įvairius patiekalus su lauro lapais, šie suteikia patiekalams ne tik įprastą pikantišką skonį ir savotišką aromatą, bet ir energetiškai apvalo paruoštą patiekalą.

Lauro lapai, liaudies medicina, liaudies receptai, prieskoniai

Patalpų smilkymas

1. Išvėdinkite kambarį ir ant nedegaus paviršiaus 5-10 minučių uždekite lauro lapus ar šakeles. Būtinai leiskite jiems sudegti. Kambarį pripildys pikantiškas aromatas, puikiai stimuliuojantis protinę veiklą ir kūrybinį procesą.

2. Išvėdintame kambaryje ant nedegaus paviršiaus 10-15 minučių padeginkitę lauro lapus ar šakeles. Paskui atsigulkite ir atsipalaiduokite 20 minučių.

Ši procedūra padeda šalinti įkyrias, niūrias mintis. Tokį smilkymą galima daryti 1 kartą per savaitę.

3. Patalpų smilkymas pasižymi ir antivirusiniu poveikiu. Uždekite tiek lapelių, kad dūmai pasklistų visoje patalpoje, kurią ruošiatės dezinfekuoti. Išeikite ir uždarykite duris į kambarį. Po 10 minučių sugrįžkite ir, jei lapai sudegė, gerai išvėdinkite, o susidariusius pelenus nuplaukite po tekančiu vandeniu, laikydami plaunamą paviršių nuo savęs. Kartu su pelenais nuplaunami visi negalavimai.

Išgelbės nuo daugybės negalavimų

Naudoti išoriškai

Į 200 g degtinės įpilkite 3 valgomuosius šaukštus smulkintų lauro lapų, laikykite 5-6 dienas kambario temperatūroje. Paruoštu nuoviru 2-3 kartus per savaitę valykite veido odą, kad atsikratytumėte inkštirų ir naikintumėte pigmentines dėmes.

Dėmesio! Lauro lapų antpilą su degtine vartoti į vidų kategoriškai draudžiama, nes jis sukelia stiprų apsinuodijimą su sunkiomis pasekmėmis.

Nuo sąnarių skausmų, sergant reumatizmu, ir sumušimų dėti aliejinį kompresą, laikyti 20-25 minutes arba 1 kartą per dieną įtrinti lauro lapų aliejų į skaudamą vietą. Aliejus slopina skausmą, pasižymi šildančiu poveikiu. Namų sąlygomis visai paprastai galima paruošti aliejų: į 200 g saulėgrąžų aliejaus įpilkite 4 valgomuosius šaukštus (be kaupo) gerai 

susmulkintų lauro lapų, neuždengtą palaikykite savaitę šiltoje vietoje, paskui nukoškite. Laikykite vėsioje vietoje.

Lapus susmulkinkite į miltelius. Jie naudojami kaip antiseptinė priemonė, sergant odos ligomis, bėrimais, egzema. Kompresą ruoškite taip: miltelius praskieskite filtruotu ar virintu vandeniu, kad susidarytų tiršta masė, lygiu sluoksniu tepkite ant kompresų popieriaus, dėkite ant skaudamos vietos, laikykite 30-40 minučių. Popierių kaip nors pritvirtinkite. Nuėmus kompresą, skaudamos vietos nuplauti nereikia. Naudoti pagal poreikį.

Nuo stomatito ir dantenų uždegimo skalaukite burną 2 kartus per dieną 1 stikline šilto laurų lapo nuoviro. Nuoviras ruošiamas taip: į puodą įberkite 1 valgomąjį šaukštą smulkintų lauro lapų, užpilkite 2,5 stiklinės vandens, pavirkite 10-15 minučių. Antpilą galima laikyti vieną dieną.

Blogam burnos kvapui šalinti skalaukite gerkle atvėsintu laurų nuoviru 3 kartus per dieną po pusę stiklinės. 1 valgomąjį šaukštą (be kaupo) smulkintų lapų užpilkite 3 stiklinėmis vandens, virkite 10 minučių. Laikykite dieną.

Vartoti į vidų

0,5 valgomojo šaukšto smulkintų lapų užpilkite 2 stiklinėmis vandens, pavirkite 5 minutes, leiskite atvėsti. Šiltą nuovirą gerkite po 1 valgomąjį šaukštą ryte ir vakare, sergant bronchitu ir kaip atsikosėjimą lengvinančią priemonę.

Sergant infekcinėmis ligomis, stipriu peršalimu, angina, gripu, galima gerti neriebius mėsos ir žuvies sultinius su lauro lapeliais. Baigiant virti 100 g mėsos, žuvies, įdėkite 2 vidutinio dydžio lauro lapus, pavirkite sultinius dar 2 minutes. Sultiniai padeda atkurti fizines jėgas, o lauro lapai - naikinti virusus žmogaus organizme.

Lauro lapai padeda įveikti ir padidėjusį nervinį dirglumą. Padėkite lauramedžio šakelę lovagalyje - tegul ji ten būna nuolat. Jums patiems nepastebint, lauro aromatas malšins stresą. Jei norite, kad lauro lapai ne tik slopintų stresą, bet ir padėtų užmigti, padėkite antrą šakelę po lova. Toks lauro lapų išdėstymas išvaduos nuo blogų sapnų ir košmarų.

Atminkite! Jei blogai toleruojate įvairius aromatus, turite alergiją, sergate lėtinėmis ligomis, lauro lapus naudokite labai atsargiai.

Gali būti, kad kai kuriems skaitytojams yra tekę atsidurti pietų kraštuose, kur auga lauramedžiai. Nepraleiskite progos pasidėti po tokiu medžiu. Pabuvę čia vos kelias minutes, pajusite, kaip jus pamažu apgaubia maloni vėsa, pranyksta jaudulys ir nerimas, atsikuria dvasinė pusiausvyra. Jūs lengvai panirsite į malonius prisiminimus ir net nepastebimai laikinai pamiršite viską, kas prieš kelias minutes jums kėlė nerimą.

Tokiais gebėjimais pasižymi ir lauramedžio šakos. Jei pasitaikytų galimybė, įsigykite jų.

Laikydami šakelę rankoje, sutelkite į ją savo žvilgsnį, atsisėskite patogiai, atsipalaiduokite, atsijunkite nuo jus supančio triukšmo. Šakelės palaipsniui naikina depresiją, ašaras, liūdesį, puikiai normalizuoja žmogaus biolauką. Tokių pačių savybių turi ir lauro lapai. Paimkite lyginį lauro lapų kiekį, padėkite juos ant kairios rankos delno, susikoncentruokite į tai, kas labai kelia nerimą, mintimis pasakokite lapams apie savo nemalonumus. Lapus galima perdėti iš vienos delno vietos į kitą. Savo ruožtu jie, išgirdę, pamažu valydami jūsų aurą ir normalizuodami biolauką, tvirtai saugo nuo visokio blogio, piktų jėgų, nepastebimai padeda atkurti džiaugsmą ir ramybę, sveikatą ir laimę.

Pabrėžiame, kad tai - liaudiški patarimai, neįrodyti mokslinėse laboratorijose. Tik išbandyti protėvių ir perduoti iš lūpų į lūpas ateities kartoms. Mūsų tikslas informuoti. Todėl paliekame jums teisę patiems spręsti, tikėti jais ar ne, o dar geriau pasitarkite su gydytoju, dėl galimo šalutinio poveikio.

Jei jūs žinote daugiau naudingų liaudiškų patarimų, pasidalinkite jais su mumis, prisijunkite ir rašykite bloge!

* „Paranormal.lt“ straipsniai skirti tik informaciniams ir švietimo tikslams ir nepakeičia profesionalių medicininių patarimų, diagnostikos ar gydymo. Visais klausimais apie savo sveikatos būklę visada pasitarkite su gydytoju.

paranormal.lt

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
2019-07-10 laikas 21:12 Receptai Cepelinai su varške
Gaminame namuose. Cepelinai su varške. Skanių tradicinių cepelinų su varške receptas. Cepelinai tiekiami su spirgučiais ir grietine arba sviesto-grietinės padažu. Skanaus!

Skaityti daugiau

2020-07-15 laikas 07:19 Receptai Sveikesni varškėčiai su avižų miltais ir bananais
Nuo tos dienos kai pamėgau avižų miltus, pas mane namuose jų būna visada, nes noriu atrasti dar naujų receptų su jais. Taip pat puikiai suprantu, kad gamindama su jais, gaminu sveikesniu patiekalus, kas man irgi labai patinka. O š...

Skaityti daugiau

2019-09-01 laikas 13:33 Receptai Nuostabūs sekmadienio pusryčiai - sotūs paplotėliai!

Lengvi ir skanūs! Dubenyje sumaišykite visus sausus produktus: cukrų, druską, miltus ir sodą. Atskirai suplakite kiaušinį su pienu mikseriu ir augaliniu aliejumi iki purių putų. Mišinio kiekis turėtų padidėti.

...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
2025-09-12 laikas 09:21 Iš psichiatrijos skyriaus išleistas turkų paauglys Prancūzijoje peiliu subadė savo buvusios mokyklos mokytoją ir mokinį
18-metis turkų kilmės buvęs mokinys trečiadienio popietę dūrė mokytojui ir mokiniui Campus Vert d’Azur vidurinėje mokykloje Antibes mieste, pietų Prancūzijoje, nepaisydamas to, kad buvo įtrauktas į nacionalinio saugumo stebėjimo sąrašą ir anksčiau bu...

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:14 Vokietija: vyras ir žmona Mohammad ir Israa sumušė Berlyno bilietų kontrolierių, kol jis apako viena akimi
Vokietijos valstybės tarnautojai, tokie kaip policijos pareigūnai ir ugniagesiai, Berlyno sostinėje nuolat patiria grėsmę, tačiau net ir atrodytų nekenksmingos pareigos, pavyzdžiui, bilietų tikrintojo, taip pat gali būti susijusios su smurtu....

Skaityti daugiau

2025-09-12 laikas 09:08 Vokietija: 15-metis sirietis viešame baseine tariamai išprievartavo 12-metę mergaitę
Vokietijoje valdžios institucijos susiduria su spaudimu dėl bylos, kuri buvo paviešinta tik praėjus trims savaitėms po pirminio incidento. Ji susijusi su 15-mečiu siru, kuris yra tiriamas dėl įtariamo 12-metės mergaitės išprievartavimo viešojo basein...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:15 Kodėl moterys nori keisti vyrus ir kaip tai daryti teisingai
Ar kada pagalvojote, kodėl santykiuose dažnai kyla noras „pataisyti“ savo partnerį? Beveik kiekviena moteris bent kartą yra pagalvojusi, kad jos partneris galėtų būti „geresnis“ – sveikesnis, tvarkingesnis, romantiškesnis ar tiesiog „kitoks“. Tačiau ...

Skaityti daugiau

2025-09-11 laikas 19:04 Meilė, kuri sensta, bet nemiršta: kaip išlaikyti santykius ir laisvę
Meilė yra kelionė, pilna pakilimų ir nuosmukių. Kartais ji atrodo kaip naujas, blizgantis automobilis – pilnas galimybių, jaudulio ir nežinomybės. Tačiau laikui bėgant, kaip ir bet kuris daiktas, meilė keičiasi, „pasensta“. Bet ar tai reiškia, kad ji...

Skaityti daugiau