Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 23

Apelsino nauda mūsų organizmui

Apelsinas – ne tik skanus, bet ir labai naudingas organizmui. Nors jį galima rasti daugumos lietuvių namuose, kai kurios naudingos šio įprasto vaisiaus savybės nustebins. 

Pirmiausia apelsinas naudingas tuo, kad palengvina vidurių užkietėjimo simptomus. Apelsinai, kaip ir kiti citrusiniai vaisiai, turi šarminį poveikį, stimuliuoja virškinimo sulčių išsiskyrimą į žarnyną ir mažina vidurių užkietėjimą. 

Taip pat apelsinai padeda imuninei sistemai. Juose esantys polifenoliai mažina uždegimus ir efektyviai kovoja su virusais bei kitais mikroorganizmais.

Apelsino nauda mūsų organizmui

Apelsinas naudingas ir tuo, kad padeda užkirsti kelią aukštam kraujospūdžiui. Šie vaisiai turi daug kalio, kuris, pasak LSMU profesoriaus Alvydo Unikausko, išstumia natrį iš organizmo. Kuo mažiau natrio organizme, tuo organizmas atsikrato daugiau skysčių. Mažesnis skysčių kiekis organizme lemia žemesnį kraujo spaudimą, sako gydytojas.

Citrusiniuose vaisiuose yra medžiagų, vadinamų limonoidais. Jie padeda kovoti su vėžiu, suteikia organizmui tonusą ir išlieka kraujo sistemoje ilgiau nei 24 valandas.

Dar viena organizmui naudinga apelsino savybė – kaulų stiprinimas. Apelsinas yra magnio, kuris būtinas kalcio pasisavinimui, šaltinis.

Šis citrusinis vaisius gali turėti įtakos geresnei nuotaikai. Apelsinuose yra vitamino B6, kuris kartais vadinamas „geros nuotaikos vitaminu“. Vitaminas B6 veikia mūsų smegenis, kurios gamina „laimės hormoną“ serotoniną.

Ne mažiau naudingas apelsinas ir lytinei sveikatai – jis pagerina spermos kokybę. Šiuose vaisiuose gausu vitamino C, kuris, pasak mokslininkų, apsaugo spermą nuo genetinių apsigimimų.

Išsamiau apie vitamino naudą organizmui – laidos „Klauskite daktaro“ įraše.

lrt.lt ir paranormal sveikata

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
30.10.2017 laikas 11:22 Receptai – Patiekalai Gudobelė ir paprastoji sukatžolė gydo stenokardija

Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Stenokardija. Ingredientai: Sausos gudobelės uogos, Džiovinta sukatžolė, Verdantis vanduo.

Skaityti daugiau

12.09.2018 laikas 08:26 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai mėšlungio gydymui

Liaudies medicinos patarimai - kaip būti sveikiems ir išsaugoti sveikatą. Mėšlungis liaudies medicinoje, Mėšlungis, liaudiškomis priemonėmis, receptai nuo mėšlungio, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė me...

Skaityti daugiau

02.09.2019 laikas 13:19 Receptai – Patiekalai Nuostabi mėsa su sūriu! Visada mažai, kiek be gamintum!

Skanu ir originalu! Pasigaminkime namuose skanius kepsnelius su fetos sūrio įdaru. Gaunasi labai skanūs ir dideli.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 20:27 Ar esate subrendęs meilei? Patikrinkite 7 požymius!
Daugelis žmonių svajoja apie tvirtus ir laimingus santykius. Tačiau ne visi yra pasirengę juos užmegzti iš tikrųjų. Dažnai žmonės elgiasi kaip kaprizingi vaikai, griaudami sąjungas dėl savo nesubrendimo. Tad kaip žinoti, ar žmogus yra subrendęs sveik...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 20:10 Kuo labiau bijote būti apleistas, tuo greičiau būsite apleistas
Dažniausiai santykiai nutrūksta, kai vienas asmuo bijo būti paliktas ar paliktas, net jei tam nėra jokio pagrindo: jis pats sukuria tokį pagrindą. Kartais netiesiogiai, bet jis juos sukuria. Ir pernelyg dažnai jis tikrina siūlą, traukia už jo....

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 19:58 O jūs ar žaidžiate santykių žaidimą?
Visi mėgstame žaisti žaidimus, tai įdomu, malonu, o kartais net pažintina. Ne veltui mūsų gyvenimas lyginamas su žaidimu. Tačiau ne visi žaidimai gali būti naudingi žmogui. Tiksliau, jo vidinei būsenai.

Skaityti daugiau