Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Vasario » 24

Ar skiepijimasis ŽPV vakcina „nuo gimdos kaklelio vėžio“ vertas rizikos?

Apie tinklalapį thetruthaboutcancer.com. Jį sukūrė Ty M. Bollinger, parašęs daugiau kaip 50 šalių žinomą knygą „Cancer – step outside the box“ (Vėžys – išsilaisvinti iš dogmų). Paties autoriaus tėvai ir nemažai šeimos narių mirė nuo vėžio, nors ir gydėsi tradiciniais metodais – „išpjauti, apšvitinti, išnuodyti“. Savo knygoje (ir tinklalapyje) Ty aprašo daug alternatyvių metodų, įskaitant tokius, kurie ištirti, tačiau „nukišti į stalčių“, nes neštų nepakankamą pelną jų pardavėjams. Knygoje taip pat aprašyta nemažai nugalėjusių vėžį žmonių istorijų, o tinklalapyje pateikiama daug gydytojų pasisakymų šia tema. Nepaisant stipraus puolimo ir kaltinimų šundaktaryste bei šarlataniškumu (šios etiketės dažnai klijuojamos alternatyviajai medicinai) Ty Bollinger turi daug sekėjų, o jo vedamos laidos, kuriose jis kalbina iš dogmų išsilaisvinusius gydytojus, mokslininkus ir vėžį įveikusius pacientus, susilaukia didelio dėmesio.

Milijonai mergaičių ir jaunų moterų apgaulės būdu priverstos pasiskiepyti nereikalinga vakcina nuo mažai tikėtinos ligos, sukeldamos pavojų savo sveikatai dabar ir ateityje. Žinokite ŽPV vakcinų faktus!

Apie autorę. Landee Martin – psichlogijos mokslų bakalaurė, besispecializuojanti mokslinio tyrimo metodų srityje, ir trijų vaikų mama. Pastebėjusi tam tikrų sunkių reakcijų, pasireiškusių jos vaikams po planinio skiepijimo, ji mėgino kalbėti apie tai su gydytoju, tačiau šis kategoriškai neigė bet kokias sąsajas su skiepijimu. Kai jos jaunėlį po skiepijimo DTaP (difterija, kokliušas ir stabligė) vakcina ištiko anafilaksinis šokas, Landee ėmė ieškoti atsakymo pati ir atrado daugybę dalykų, apie kuriuos gydytojas jai nieko nėra sakęs. Nuo tada ji sukaupė daug žinių apie medicininius vakcinų tyrimus, atskleisdama melą ir abejotinus motyvus, kurių vedinos skiepijimus palaiko farmacijos bendrovės ir politikai. Landee tikslas – skelbti tiesą kuo daugiau žmonių, norinčių ją išgirsti.

Jeigu šeimoje turite paauglę, greičiausiai gydytojai jau su jumis kalbėjo apie ŽPV (žmogaus papilomos virusas) vakciną „Gardasil“. Ją gaminanti farmacijos bendrovė žarstosi reklamomis, raginančiomis tėvus pristatyti savo paneles injekcijų serijai. Gydytojai išsijuosę ją rekomenduoja ir netgi mėgina priversti skiepyti vaikus ŽPV vakcina kartu su visais kitais rekomenduojamais skiepais, kuriuos gauna dauguma vaikų. Skelbiama, kad tai „stebuklingas vaistas, apsaugosiantis mergaites nuo gimdos kaklelio vėžio“. Gimdos kaklelio vėžys.

Truputis istorijos

2007 m. Teksaso gubernatorius Rick Perry, priėmęs nutarimą dėl privalomojo ŽPV („Gardasil“) skiepo, susilaukė didelio visuomenės pasipriešinimo. Vėliau jis tą nutarimą atšaukė. 2012 m. Kalifornijoje priimtas įstatymas, leidžiantis dvylikametėms skiepytis šia vakcina be tėvų žinios arba sutikimo. JAV ligų kontrolės tarnybos, Maisto ir vaistų administracija (FDA) ir „Merck“ („Gardasil“ gamintoja) išvien tvirtina, kad ŽVP vakciną saugu naudoti vos 9 metų sulaukusiems vaikams.

Bet iš kur jie tai žino? „Gardasil“ vakcina pagreitintu būdu prastumta per sistemą, skirtą visuomenės sveikatai ir gerovei apsaugoti. Ji registruota ir paskubomis išmesta į rinką (kaip daugelis medikamentų su siaubingu šalutiniu poveikiu), nepaisant abejotinų rezultatų, susijusių su saugumu. Nepriklausomų tyrimų, skirtų įvertinti, ar vakcina pati nesukelia vėžio ir koks ilgalaikis poveikis tikėtinas pasiskiepijusioms, neatlikta.

Kaip ir buvo galima tikėtis, daugybė mergaičių, paskiepytų ŽPV vakcina, patyrė nepageidaujamų reakcijų.

Gimdos kaklelio vėžys – reta liga ir dauguma ŽPV turinčių moterų
Gimdos kaklelio vėžys – reta liga ir dauguma ŽPV turinčių moterų juo nesusirgs. Jis progresuoja taip lėtai, kad reikės gerų trisdešimties metų, kad būtų galima įvertinti, ar masinė jaunų moterų vakcinacija sumažino šios ligos atvejų. Tai tik dar vienas vaistas, pateiktas į rinką pelnui gauti.

Tai kas gi tas ŽPV?

Žmogaus papilomos virusas (ŽPV) – paplitęs virusas, su kuriuo kada nors gyvenime susidurs didžioji dalis moterų. Anot Amerikos vėžio asociacijos, gimdos kaklelio infekciją galinčių sukelti padermių virusų randama ant gleivinės, jie ten patenka lytinių santykių metu.

Lytinių organų infekcijas gali sukelti daugiau nei 30 padermių ŽPV.  ŽPV vakcina turėtų saugoti nuo keturių padermių, iš kurių tik dvi siejamos su vėžiu.

Problemų dėl paties viruso buvimo kyla retai.

Dr. Diane Harper, dalyvavusi II ir III fazės gamintojo atliekamuose vakcinos bandymuose, praneša, kad ŽPV infekcija paprastai besimptomė, o su 90 % infekcijų per kelerius metus organizmas susitvarko pats. Tik pusei tų moterų, kurioms infekcija nepraėjo (t.y. 5 % apsikrėtusiųjų ŽPV), retkarčiais gali atsirasti priešvėžinių ląstelių, kurios galėtų sukelti vėžį. Nors laikomasi nuomonės, kad daugumą gimdos kaklelio atvejų sukelia ŽPV, dauguma moterų, turinčių ŽPV, gimdos kaklelio vėžiu nesusirgs, nors ŽPV vakciną gaminanti bendrovė pasišovusi suskiepyti visas mergaites ir jaunas moteris. Šiaip, dėl viso pikto.

Gydytoja Dr. Sherri Tenpenny pasisakanti už tai, kad vakcinos turi būti saugios, žino, kodėl daugumai moterų gimdos kaklelio vėžys negresia. Ji teigia, kad vien tik nesibaigusios ŽPV infekcijos negana, turi būti dar ir kitų veiksnių, dėl kurių galų gale išsivysto gimdos kaklelio vėžys. Šie veiksniai vėžio vystymuisi daug svarbesni nei pats virusas.

Pagrindiniai gimdos kaklelio vėžio rizikos veiksniai

  • Mityba ir bendroji sveikatos būklė
  • Genetinis polinkis arba sirgusios artimos giminaitės
  • Rūkymas arba tabako vartojimas
  • Trys ir daugiau gimdymų
  • Sąlygos, dėl kurių imuninė sistema nepajėgi veiksmingai kovoti su infekcijomis
  • Ilgalaikis hormoninių kontraceptinių preparatų vartojimas (daugiau kaip penkerius metus)

Faktai apie gimdos kaklelio vėžį ir ŽPV

  • 2012 m. gimdos kaklelio vėžys nustatytas 528 000 moterų pasaulyje.
  • Gimdos kaklelio vėžys – ketvirtoji pagal dažnį vėžio rūšis, nustatoma moterims visame pasaulyje.
  • Nuo maždaug 90 % ŽPV infekcijų išgyjama savaime per dvejus metus.
  • Daugiau kaip 84 % gimdos kaklelio vėžio atvejų diagnozuota moterims, gyvenančioms prasčiau išsivysčiusiose šalyse.
  • Šiaurės Amerikoje gimdos kaklelio vėžio dažnis mažiausias.
  • 91 % gimdos kakleliu sergančių pacienčių išgyvena daugiau kaip 5 metus.

Ką turite žinoti apie gimdos kaklelio vėžį

Gimdos kaklelio vėžys – gan reta liga. Dauguma ŽPV turinčių moterų ja nesusirgs. Nuo ligos miršta apie 4 000 sergančiųjų kasmet. Palyginkite tai su daugiau kaip 71 000 moterų, kasmet mirštančių nuo plaučių vėžio ir 41 000 moterų, mirštančių nuo krūties vėžio. Šios rūšies vėžys auga lėtai, todėl turės praeiti maždaug trys dešimtmečiai, kol sužinosime, ar masinė jaunų moterų vakcinacija sumažino ligos dažnį arba mirčių nuo jos skaičių.

Kita medalio pusė

Milijonams vaikų suleidžiama ŽPV vakcina, susijusi su sunkiu šalutiniu poveikiu, siekiant GALBŪT išvengti 4 000 mirčių per metus ir neturint jokių konkrečių įrodymų (netgi nesant tinkamų tyrimų), kad ši vakcina gali išsaugoti gyvybę ar ją saugo. Netgi FDA pripažįsta, kad ilgalaikis skiepijimo poveikis „pagrįstas“ prielaidomis, o ne patvirtintais mokslinių tyrimų duomenimis. Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenimis, su gimdos kaklelio vėžiu susijusių mirčių dažnio rodiklis JAV yra 1,7 atvejai 100 000 gyventojų.

Šis rodiklis – daug mažesnis nei sunkaus „Gardasil“ vakcinos sukelto šalutinio poveikio, apie kurį pranešė pacientės iki šiol, dažnio rodiklis.

ŽPV vakcinos šalutinis poveikis milžiniškas

2012 m. kovo mėn. pranešimo apie vakcinų šalutinį poveikį sistemoje (angl. Vaccine Adverse Reporting System, VAERS) buvo duomenys apie 25 548 nepageidaujamo poveikio pasireiškimo atvejus ir daugiau kaip 100 mirčių, apie kuriuos pranešta kaip apie TIESIOGINĮ ŽPV vakcinos poveikį.

Padidėjusi vėžio rizika ir sveikatos problemos po ŽPV vakcinos

Toliau lentelėje pateikti šešerių metų duomenys rodo patologinių PAP tepinėlių, gimdos kaklelio displazijos ir gimdos kaklelio vėžio atvejų padažnėjimą PO PASKIEPIJIMO „Gardasil“ vakcina.

ŽPV vakcinos šalutinis poveikis milžiniškas

Dar blogiau – mergaitėms, kurios jau buvo užsikrėtusios ŽPV, po paskiepijimo „Gardasil“ ikivėžinių pažaidų išsivystymo rizika padidėja 44,6 %. Taip, perskaitėte teisingai! Vakcina „nuo gimdos kaklelio vėžio“ padidina gimdos kaklelio vėžio riziką, jeigu skiepijamoji prieš skiepijimą jau buvo užsikrėtusi ŽPV. Nepaisant to, sveikatos priežiūros darbuotojai nė neketina atlikti atrankinio pacienčių tyrimo prieš skiepijimą.

Virusologijoje žinomas toks normalus reiškinys, kai vietoj pašalintų padermių virusų ima tarpti naujų padermių virusai; tai vadinama pakaita (angl. replacement). Imunologė ir žurnalo „The Journal of Norwegian Medicine“ vyr. redaktorė Dr. Charlotte Haug rašo apie nerimą keliantį vėžio atvejų padažnėjimą po skiepijimo.

„Klinikinių tyrimų rezultatai nedžiugina. Paskiepytoms moterims dažniau nustatoma ikivėžinių pažaidų, kurias sukėlė ne ŽPV 16 ir ŽPV 18 padermių papilomos virusai. Rezultatai statistinės reikšmės neturi, bet jeigu ši tendencija reali (po kelerių metų tolesni klinikiniai tyrimai tai turėtų parodyti), tai būtų svari priežastis rimtai susirūpinti.“

Genetiškai modifikuoto ŽPV DNR (molekulė, kurioje užkoduota genetinė informacija), tvirtai susijungusi su aliuminio adjuvantu (medžiaga, dedama į vakcinas), neseniai rasta 13-metės ėminiuose. Po trečiosios „Gardasil“ injekcijos mergaitei išsivystė jauntavinis reumatoidinis artritas. Rekombinacinės ŽPV DNR buvimo pasekmės dėl biologinio pavojaus gali būti katastrofiškos.

Ar skiepijimasis ŽPV vakcina „nuo gimdos kaklelio vėžio“ vertas rizikos?

Pagal FDA gaires, sveikam asmeniui leidžiant vakciną, kurios nauda neapibrėžta, sunkių nepageidaujamos reakcijų tikimybė turi būti praktiškai lygi nuliui. „Gardasil“ dažniausiai platinama kaip vakcina, skirta 9–12 metų mergaitėms. Tačiau esant labai mažai mirties nuo gimdos kaklelio vėžio rizikai, tokia vakcina, remiantis FDA gairėmis, paskiepytosioms turėtų kelti nebent minimalią riziką.

Svarbu nepamiršti, kad, jeigu asmuo jau užsikrėtęs ŽPV, skiepas jam neteikia visiškai jokios naudos.

Iki 35–45 metų moterys gimdos kaklelio vėžiu dažniausiai nesuserga. Iki tokio amžiaus joms dažniausiai jau daromas kasmetinis PAP tyrimas, kuriuo galima nustatyti ankstyvosios stadijos vėžį.

Pakuotės lapelyje nurodyta, kad vakcina neištirta, siekiant nustatyti, ar ji gali sukelti vėžį. Kadangi vakcinos tyrimo laikotarpis buvo per trumpas, kad būtų galima įvertinti ilgalaikę naudą, ŽPV vakcinų gamintojai nepateikė reikšmingų duomenų, įrodančių, kad jų preparatas gali padėti išvengti gimdos kaklelio vėžio.

Po užsikrėtimo ŽPV invazinis gimdos kaklelio vėžys gali išsivystyti maždaug per 20–40 metų, tad ar tikrai verta rizikuoti jaunomis gyvybėmis? Ir apskritai, ar yra kažkokia nauda, kurią dėl šios vakcinos patirtų visi?

Atrodo, kad visuomenė mulkinama. Suklaidintiems gero linkintiems globėjams skiepijant savo jaunas globotines neištirtu neaiškaus poveikio vaistu farmacijos bendrovė susižeria milijardus dolerių pelną. Iš lovio nubyra ir vaistą skiriantiems gydytojams bei tarnyboms. O pacientės? Jos suvedžiotos skiepytis vakcina, kurios joms nereikia, nuo ligos, kuria greičiausiai niekada nesusirgs.

Tinklaraštyje „The Truth About Gardasil“ („Tiesa apie „Gardasil“) galite rasti daugiau jaunų moterų istorijų, kurių gyvenimas sugriuvo dėl to, kas kitose pramonės srityse būtų laikoma sąmoninga apgavyste.

Jeigu vis tiek baisu dėl gimdos kaklelio vėžio arba ŽPV, maitinkitės gerai subalansuotu ekologišku maistu ir reguliariai darykitės PAP tyrimą. ŽPV retai sukelia problemų, o dar rečiau sukelia vėžį. Žinokit faktus. ŽPV vakcina – tai loterija, kurioje laimi tik farmacinės bendrovės.

Pasidalinkite šiuo straipsniu su šeimomis ir draugais, turinčiais jaunų merginų. Svarbu, kad kuo daugiau tėvų ir globėjų sužinotų teisybę ir galbūt sustabdytų užburtą nereikalingų skiepijimų ratą. Skiepijimų, kurie greičiausiai sukelia daugiau žalos nei gali duoti naudos.

Landee Martin

Medžiagą vertė ir temą parengė Loreta Hoffmann
Originalus straipsnis: thetruthaboutcancer.com

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Remiantis: http://infa.lt/8639/ar-zpv-vakcina-pades-isvengti-gimdos-kaklelio-vezio-spresti-jums/

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.09.2018 laikas 06:57 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo kokliušo
Kokliušas liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai nuo kokliušo, kokliušas, kokliušo gydymas, receptai kokliušas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogom...

Skaityti daugiau

01.09.2019 laikas 14:05 Receptai – Patiekalai Skaniausi pyragėliai per 20 minučių
Skanūs pyragėliai su įdaru. Labai sunku nuo jų atsitraukti. Dingsta akimirksniu! Norėdami sužinoti daugiau apie paruošimą, žiūrėkite vaizdo įrašą:

Skaityti daugiau

04.12.2017 laikas 11:14 Receptai – Patiekalai Nuovirai skrandžio darbui palengvinti (vyšnios; mėlynės)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Skrandis. Ingredientai: Vyšnių, Mėlynių

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 09:51 Istorijos paslaptys "Dievo miestas"
Šis atradimas sukėlė NASA pasipiktinimą, kai mokslininkai Hubble teleskopo padarytoje nuotraukoje aptiko didelį baltą miestą tiesiai kosmose. Nuotrauka buvo paskelbta oficialioje agentūros interneto svetainėje anksčiau, nei ją pavyko paslėpti....

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 09:47 Doto piramidės paslaptys
Doto piramidė iškyla kaip jos kūrėjų išradingumo ir įgūdžių liudijimas. Kiekvienas kruopščiai sudėliotas akmuo, tiksliai apskaičiuotas kampas byloja apie senovės civilizacijos pažangias architektūros žinias.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 08:45 Senovės civilizacijų paslaptys ir mįslės: kas sugriovė senovės civilizacijas?
Žmonijos istorija skaičiuoja tūkstančius metų, tačiau daugybė paslapčių ir mįslių lieka neišspręstos. Pasak visuotinai priimtos nuomonės, žmonija savo kelionę pradėjo kaip primityvi būtybė, palaipsniui evoliucionavo ir tapo vis protingesnė ir pajėges...

Skaityti daugiau