Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Birželio » 20

Atsakymas skiepų šalininkams

Būtina pateikti visą informaciją apie skiepus.

Skiepijimas, ko gero, yra pati prieštaringiausia tema, kalbant apie visuomenės sveikatą. Vakarų medicina sukūrė tris pagrindines strategijas, kaip atgauti ir išsaugoti sveikatą: medikamentus, chirurgiją ir skiepus. Vaistai ir chirurgija taikomi jau tūkstančius metų, nors dar prieš maždaug 70 metų vaistai daugiausia buvo gaminami iš augalinių medžiagų ar natūralių neorganinių junginių.

Skiepai daug naujesnis išradimas; juos įdiegė Edwardas Jenneris, Louis Pasteuras, Robertas Kochas ir kiti mokslininkai maždaug XVIII a. pabaigoje ir XIX amžiuje. Pagrindinė idėja buvo: taikant nusilpnintą (ar panašią) konkretaus patogeno formą, paprastai virusą ar bakteriją, sukelti imuninės sistemos reakciją, tikintis, jog taip imuninė sistema bus pakankamai suaktyvinta, kad pajėgtų kovoti su infekcija, jei kada nors su ja susidurtų. Kadangi tokia reakcija nesitęsia amžinai, kartkartėmis būtina revakcinacija.

Atsakymas skiepų šalininkams

Žinoma, esama ir kitų metodų, kaip suaktyvinti imuninę sistemą kovai su infekcija, bet jie nėra tokie specifiniai, kaip skiepijimas. Vienas iš metodų - leisti naiviai (nepatyrusiai) imuninei sistemai pačiai grumtis su aplinkos iššūkiais. Vaikams, kurie daugiausia laiko praleidžia vidaus patalpose, uždaroje, beveik hermetiškoje erdvėje, nesusidaro tokio paties lygio natūralus imunitetas, kaip vaikams, reguliariai žaidžiantiems lauke. Anksčiau ši idėja buvo vadinama higienos hipoteze, tačiau, kadangi dabar žinome, jog imunitetui formuotis svarbi plataus bakterijų spektro ir įvairių žarnyno mikroorganizmų raida, tad tikslesnis pavadinimas būtų „mikrobiomo hipotezė".

Papildomai prie to, kad su išorine aplinka liečiasi mūsų išorinės gleivinės (akys, nosis, burna), kitas tiesioginis organizmo kontaktas su aplinka vyksta, kai vartojame vandens ir maisto. Čia taip pat esti problemų, nes aplinka, kurioje gyvename, pasidarė pernelyg sterili. Daržovės ir žalumynai neretai auginami hidroponiškai (be žemės), apdorojami chemikalais, daugelyje produktų esama konservantų, kurie nužudo bakterijas. Noras padaryti taip, kad produktai turėtų ilgesnius vartojimo terminus ir tuo pat metu iki minimumo sumažinti tikimybę juos vartojant užsikrėsti patogenais, sudarė tokią situaciją, kad dauguma žmonių vartoja sterilius maisto produktus, o vanduo jo tiekimo sistemoje sterilizuojamas chloru.

Vaikai vis dažniau išvysta pasaulį per cezario pjūvį ir nesusiduria su motinos bakterijomis kaip tie kūdikiai, kurie gimsta natūraliai, savo ruožtu mažyliai, vietoj motinos pieno maitinami dirbtiniu mišiniu, negauna iš motinos vertingų antikūnų.

Maisto medžiagos ir maisto kokybė-tai dar vienas esminis šaltinis, užtikrinantis imuninės sistemos - žmonijai iki šiol žinomos sudėtingiausios ir protingiausios patogenų valdymo sistemos - veiklai reikalingų išteklių. Todėl manome, kad imuninė sistema funkcionuos nepriekaištingai bet kokiomis sąlygomis, kad tai yra garantuota. Deja, jei vartojame nevisavertį maistą, o tai mūsų laikais jau pasidarė norma, turėti normaliai funkcionuojančią imuninę sistemą neįmanoma.

Visa tai reiškia, kad vis daugiau vaikų nesugeba suformuoti tokio imuniteto, koks žmonėms numatytas gamtos, todėl vis labiau reikia kliautis medikamentais ir skiepais. Kai to nepakanka, į pagalbą ateina chirurgija, šalindama pažeistą organą, netekusį savo gebėjimo funkcionuoti tinkamai, nes jis dešimtimis metų būdavo perkraunamas ar turėjo nepakankamą krūvį, ar ir viena, ir kita.

Senkant medikamentų „upeliui", farmacijos įmonės sieja visas viltis su vakcinų plėtra. Skiepų gamintojai dažnai gauna iš valstybės papildomų lengvatų ir naudojasi greitesne licencijavimo tvarka, be to, 29-ose šalyse vakcinų gamintojai atleisti nuo bet kokios atsakomybės už skiepo padarytą žalą - vietoj jų atsako vyriausybės. Nuo tada, kai 1988-aisiais JAV buvo įsteigta nacionalinė skiepijimo sukeltų žalų kompensavimo programa (angį. VICP), vakcinų aukoms, kurioms pakenkė kaip tik skiepai, išmokėta 3,5 mlrd. USD. Nors ir Aukštesnysis teismas pripažino, kad Pandemrix skiepas sukelia narkolepsiją, Didžiosios Britanijos vyriausybė pateikė sprendimo apeliaciją, bijodama precedento, kokį gali sukelti toks teismo sprendimas.

Nuo tada, kai 1988-aisiais JAV buvo įsteigta nacionalinė skiepijimo sukeltų žalų kompensavimo programa, vakcinų aukoms išmokėta 5 mlrd. USD.

Iš tikrųjų visuomenė klaidinama dėl skiepų saugumo. Reikalaujant, kad tėvai sutiktų skiepyti vaikus, jiems neatskleidžiama visa žinoma ir reikalinga informacija. Mums nuolat pasakojama, kad vakcinos saugios ir efektyvios, deja, moksliniai faktai ir vis daugiau įrodymų, kuriuos gauna viso pasaulio teismai ir vyriausybių kompensavimo sistemos, liudija priešingai. Be to, informavimas reiškia ir pasakojimą apie alternatyvas, pavyzdžiui, kaip pagerinti imuninės sistemos veiklą natūraliomis priemonėmis.

Tarptautinė organizacija Alliance for Natural Health International parengė peticiją, siekdama daryti spaudimą oficialioms institucijoms, kurios atsako už visuomenės sveikatą. Turima pakankamai įrodymų, kad vakcinavimas pasižymi tam tikromis grėsmėmis, kurių neįmanoma numatyti kiekvienam vaikui, kuris vakcinuojamas pagal skiepijimų kalendorių. Kad tėvai galėtų įvertinti riziką, jie turėtų gauti tokios informacijos, kokia pateikiama licencijas išduodančioms institucijoms. Peticiją anglų kalba rasite čia: http://bit.ly/2meSUL7. Pasiskaitykite, pamąstykite ir persiųskite nuorodą savo draugams bei pažįstamiems.

Dr. Robertas Verkerkas, nevyriausybinės organizacijos Alliance for Natural Health International vadovas ir mokslinis direktorius. Tai vartotojų sąjunga, kuri gina vartotojų teises į natūralią sveikatos priežiūrą ir natūralų maistą. Daugiau informacijos galima rasti internete www.anh-europe.org arba apsilankius ANH profilyje socialiniuose tinkluose „Facebook" ir „Twitter" (www.facebook.com/ANH-lnternational ir www.twitter.com/anhcampaign).

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.11.2017 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Arbata nuo kosulio (šalpusnis, piliarožė, raudonėlis)
Liaudies medicinos receptas. Gydo nuo: Kosulys. Ingredientai: šalpusnio lapai, piliarožės šaknys, raudonėlis.

Skaityti daugiau

04.06.2019 laikas 21:34 Receptai – Patiekalai Varškės pyragaičiai «Varškėčiai»

Manau, kad kiekviena mama savo vaikui gamina varškėčius, bet jie ne visada būna purūs ir minkšti. Aš jums pasakysiu, kaip greitai ir labai skaniai pasigaminti varškėčius. Labai svarbu, įtikti savo vaikams skaniais patiekalais.<...

Skaityti daugiau

12.08.2019 laikas 17:46 Receptai – Patiekalai Kopūstų kotletai norintiems lieknėti be mėsos

Kopūstų kotletai receptas. Smulkia tarka sutarkuokite svogūną ir česnaką. Krapus smulkiai supjaustykite. Viską sumaišykite su maltais kopūstais, pagardinkite druska, pipirais. Pridėkite miltų, manų krupų ir gerai permaišykite. ...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau