Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Liepos » 5

Dilgėlės – plaukų grožiui ir sveikatai

Dilgėlė – visiems mums puikiai pažįstamas vaistinis augalas, plačiai naudojamas medicinoje ir kosmetologijoje. Ją galima naudoti plaukų stiprinimui ir siekiant užkirsti kelią slinkimui, kovoje su pleiskanomis ir intensyviu plaukų riebalavimusi.

Dilgėlių sudėtyje yra labai daug naudingųjų medžiagų ir vitaminų. Jau nuo neatmenamų laikų šiomis vaistažolėmis gydomos pačios įvairtiausios ligos, sprendžiamos odos ir plaukų problemos.

Gražūs ir išpuoselėti plaukai – tai kiekvienos moters pasididžiavimas. Kad jie būtų kuo gražesni, neretai išleidžiame daugybę pinigų visokioms „stebuklingoms“ kaukėms ir šampūnams – visa tai aktualiau žiemą, tačiau dabar, kai dilgėlės želia tiesiog po kojomis, nepasinaudoti tokia proga tiesiog negalima. Šio nereiklaus augalo galima prisirinkti miške, patvoriuose, prie tvenkinių ir daugelyje kitų vietų. Dilgėlių kaukės, antpilai ir nuovirai idealiai tinka riebių plaukų ir pleiskanojančios galvos odos priežiūrai, be to, skatina plaukų augimą.

Plaukų augimui

  • Išspauskite šviežių dilgėlių sultis, įtrinkite į galvos odą; šiltai apvyniokite ir palaukite 1 valandą, išplaukite su vandeniu.
  • Saujelę susmulkintų šviežių arba džiovintų dilgėlių užpilkite 0,5 l verdančio vandens, palaikykite 7–10 valandų, nukoškite ir skalaukite švarius plaukus (arba įtrinkite į šaknis).
  • Galite pasidaryti dilgėlių antpilo žiemai – tai gana veiksminga priemonė. 3 valgomuosius šaukštus susmulkintų šviežių arba džiovintų dilgėlių užpilkite 100 ml degtinės, palaikykite keletą dienų ir nukoškite. Skystį galite įtrinti į galvos odą arba atskiesti 1 arbatinį šauktelį 1 litru vandens ir skalauti plaukus.
  • Saujelę šviežių susmulkintų dilgėlių užpilkite 2 stiklinėmis verdančio vandens ir pusvalandį palaikykite karšto vandens vonelėje. Atvėsinkite ir sumaišykite su 3 valgomaisiais šaukštais obuolių acto. Naudokite plaukų skalavimui.
  • Galite pasidaryti dilgėlių nuoviro ir trinti jį į plaukų šaknis: po 1 valgomąjį šaukštą džiovintų dilgėlių ir dilgėlių šaknų užpilkite 200 ml vandens ir pastatykite pusvalandžiui į karšto vandens vonelę. Po procedūros skalauti ar nusausinti plaukų rankšluosčiu nereikia.
  • Kaukė riebiems plaukams: sumalkite dilgėles elektriniu smulkintuvu (jums reikės pusės stiklinės tyrelės), įdėkite arbatinį šaukštelį druskos ir viską gerai išmaišykite. Lengvais masažuojamaisiais judesiais ištepkite gauta mase galvos odą. Kad poveikis būtų geresnis, patartina galvą apsukti plėvele ir rankšluosčiu, palaikyti 15–20 minučių ir išplauti šiltu vandeniu.

Nuo pleiskanų

Galvos oda nuo neatmenamų laikų gydoma dilgėlių aliejumi – jis ne tik stiprina plaukus ir suteikia jiems sveikatos, tačiau taip pat apsaugo nuo plonėjimo ir žilimo. Pasidarykite šios priemonės namuose: šviežias dilgėles susmulkinkite elektriniu smulkintuvu arba sumalkite mėsmale, sumaišykite su trupučiu alyvuogių aliejaus ir žiupsneliu druskos, palikite pastovėti 24 valandas. Tada nukoškite ir ištepkite galvą. Užsidėkite šiltą kepuraitę ir palaukite 30–40 minučių. Išplaukite su šampūnu.

Dilgėlės – plaukų grožiui ir sveikatai

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
29.08.2018 laikas 07:28 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Prostatos gydymui
Prostata liaudies medicinoje, Prostata, receptai nuo prostatos, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis

Skaityti daugiau

10.09.2018 laikas 09:17 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nušalimams gydyti

Nušalimai liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nušalimams gydyti, nušalimai, receptai nuo nušalimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kai...

Skaityti daugiau

22.09.2019 laikas 14:42 Receptai – Patiekalai Greitai paruošiami sviestiniai sausainiai
Kambario temperatūros sviestą labai gerai išsukite su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu. Paruoštą sausainių tešlą dėkite į konditerinę rankovę ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos formuokite sausainius.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
19.04.2024 laikas 20:16 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. balandžio 20 d.
Astrologai parengė 2024 m. balandžio 20 d. prognozę visiems Zodiako ženklams. Šią dieną gali kilti noras pasislėpti nuo bet kokių problemų ir sudėtingų užduočių.

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:52 Treji pernelyg skubotų santykių spąstai
Susipažinote prieš tris savaites, o jau planuojate gyventi kartu? Svajojate, kaip sensite kartu, auginsite vaikus, pasistatysite namą su sodu? Norite, kad šis vyras ar ši moteris būtų su jumis visą likusį gyvenimą? Tai reiškia, kad santykiai, tikslia...

Skaityti daugiau

19.04.2024 laikas 06:48 Kam merginai reikalingas princas gelbėtojas?
Gražioji princesė įkalinta bokšte. Ją saugo drakonas. Reikia gelbėti! Šią istoriją nuo vaikystės žino kiekvienas, tačiau šio archetipo reikšmė mažai kam suvokiama. Į bėdą patekusios merginos personažas sutinkamas visur: kine, literatūroje ir net rekl...

Skaityti daugiau