Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 5

Egzotiški supermaisto produktai, stiprinantys imuninę sistemą

Aliejinių kopūstpalmių (asai) uogų ekstraktas, manoma, naikina vėžio, ypač leukemijos (kraujo vėžio), ląsteles

Šios uogos auga Amazonės atogrąžų miškuose, šiaurinėje Brazilijos dalyje, ir garsėja savo antioksidacinėmis bei maistinėmis savybėmis.

Jos kovoja su leukemija: gerai žinomo tyrimo, atlikto Floridos universitete, metu buvo aptikta, kad aliejinių kopūstpalmių uogų ekstraktas sunaikino laboratorijoje užaugintas žmogaus vėžio ląsteles. Ekstrakto poveikiui patvirtinti reikia atlikti daugiau tyrimų, tačiau einama tinkama linkme.

Egzotiški supermaisto produktai, stiprinantys imuninę sistemą

Jos mažina uždegimą: viena geriausių aliejinių kopūstpalmių uogų savybių – uždegimo, susijusio su lėtinėmis ligomis, malšinimas dėl sudėtyje esančio didelio antocianinų kiekio. Širdies ligos, vėžys, diabetas, artritas, nuovargio sindromai, virškinimo sutrikimai, skausmai ir maudimai – visus šiuos negalavimus galima palengvinti sumažinus uždegimą.

Jos saugo jūsų širdį nuo ligų: uogų minkštime yra itin veiksmingų gydomųjų medžiagų su antioksidantais ir skaidulų, mažinančių cholesterolį bei gerinančių virškinimo trakto veiklą!

Dygliuotojo ožerškio (goji) uogos turi daug antioksidantų

Jos naudojamos kinų medicinoje tūkstančius metų.

Kovoja su vėžiu: goji uogose esantys fitochemikalai, manoma, pasižymi galingu poveikiu nuo vėžio. 1994 m. atlikto tyrimo, paskelbto Kinijos onkologijos žurnale „Chinese Journal of Oncology“, rezultatai parodė, kad šios uogos teigiamai veikia kitas vėžio gydymo procedūras ir vaistus.

Padeda mesti svorį: goji uogų sudėtyje randama natūralių junginių, kurie yra lipotropiniai, t. y. neleidžia riebalams kauptis kepenyse ir padeda sudeginti papildomų kalorijų.

Apsaugo jūsų širdį: goji uogos turi junginių, mažinančių cholesterolį, natūraliai apsaugo nuo laisvųjų radikalų žalos ir mažina homocisteino (baltymo, susijusio su širdies ligomis ir uždegimu) kiekį.

Apsaugo nuo dėl amžiaus atsirandančių regos sutrikimų: taip pat šiose uogose yra daug antioksidantų, tokių kaip beta karotenas ir zeaksantinas, kurie yra svarbūs norint gerai matyti. Zeaksantinas apsaugo akis, ypač tinklainę, ir gali sumažinti su amžiumi susijusios geltonosios dėmės degeneracijos riziką.

Didina libido: šis nuostabus supermaistas pakelia ne tik nuotaiką, bet ir libido! Goji uogos padidina testosterono kiekį ir norą užsiimti meilės žaidimais.

Raudondumbliai yra jūros daržovės, turinčios daug vitaminų, mineralų, būtinųjų riebalų rūgščių ir kitų natūralių maistinių chemikalų, pasižyminčių antioksidacinėmis savybėmis

Raudondumbliai yra rausvai rudos spalvos ir parduodami sveiki, susmulkinti į miltelius arba kaip prieskoniai. Ši jūros daržovė yra sūri, sunkokai sukramtoma. Raudondumblių gabaliukai puikiai pagardina salotas. Taip pat galima valgyti tiesiai iš pakelio!

Dumbliai hijiki yra juodos spalvos ir primena makaronus

Japonijoje jie vadinami „grožio daržove“, nes suteikia plaukams ir odai blizgesį, taip pat šie dumbliai yra naudingi skydliaukei ir imuninei sistemai.

Rudadumbliai turi kone visų maistingųjų medžiagų

Rudadumbliai, arba jūros kopūstai, yra puikus jodo (daugeliui žmonių jo trūksta), būtino skydliaukei, šaltinis. Makaronai su rudadumbliais yra ne tik gardūs, bet ir labai naudingi jūsų organizmui.

Kombu, dar viena jūros daržovė, turinti žmogaus organizmui itin svarbių mineralų

Kombu yra rudadumblių rūšis. Jų spalva – tamsiai violetinė. Kombu parduodami švieži, šaldyti arba džiovinti (storomis juostelėmis ar lakštais). Pikantiško skonio, galima naudoti kaip prieskonį, užbarstyti ant maisto ar įdėti į sriubą, norint sūrumo.

Nori yra populiariausia jūros daržovė, nes naudojama ruošiant sušį

Nori būna tamsiai violetinės arba melsvai žalsvos spalvos. Tinka kaip prieskonis sriuboms, salotoms ir troškiniams arba galima tiesiog supjaustyti juostelėmis ir skanauti.

Dar viena puiki jūros daržovė – wakame – pasižymi sūriu skoniu dėl sudėtyje esančio natrio ir kitų jūros mineralų

Wakame yra gležnos pilkai žalsvos jūržolės. Pamerktos į vandenį, jos gerokai išsiplečia, daug kartų viršydamos pradinį dydį. Valgykite žalias kaip užkandį, dėkite į sriubas, kepamą mėsą arba apkepkite ir užberkite ant salotų ir troškinių. Paruoštos wakame suminkštėja ir tiesiog tirpsta burnoje. Kokia puiki priemonė papildyti savo maistą mineralais!

Valgydami jūros daržoves taip pat gausite daug virškinti padedančių skaidulų.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.

Nemokami skelbimai

Skanaus:
10.10.2019 laikas 21:50 Receptai – Patiekalai Tarkuotų Bulvių Blyneliai Su Sūriu (Video)
Bulves nulupkite, nuplaukite i sutarkuokite burokine tarka. Sudėkite tarkuotas bulves į virtuvinį rankšluostį ir gerai nusunkite.

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 19:49 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai kaip gydytis Valgomuoju česnaku

Valgomasis česnakas liaudies medicinoje. Netradicinė medicina. Česnakas laikomas geriausia priemone nuo aterosklerozės ir mažakraujystės. Prieš miegą pamirkykite delnus šiltame vandenyje su soda, po to ant nuospaudų uždėkite ma...

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:06 Receptai – Patiekalai Vitaminų gėrimas
Šakeles gerai nuplaukite, nusausinkite, žirklėmis smulkiai sukarpykite spyglius ir užpilkite šaltu parūgštintu vandeniu, uždenkite ir palaikykite tamsioje vietoje 2–3 dienas, retkarčiais pamaišykite. Galima pasaldinti medumi ar cu...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
16.04.2024 laikas 14:43 Ekspertai įspėja JAV vyriausybę, planuojančią įšaldyti VISUS Amerikos bankų pinigų išėmimus

Ekspertai įspėja, kad JAV vyriausybė slapta planuoja artimiausiais mėnesiais įšaldyti visų Amerikos bankų pinigų išėmimą dėl artėjančio JAV dolerio žlugimo.

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 11:57 Ateina "100 kartų blogesnė" nei KOVID paukščių gripo "pandemija" psy-opas

Pasak "mokslo", artėjanti paukščių gripo pandemija bus "100 kartų baisesnė nei COVID" - ne todėl, kad ji iš tikrųjų kelia realią grėsmę, bet todėl, kad valdžios atsakas į visas netikras naujienas apie ją bus nepanašus į nieką, ...

Skaityti daugiau

16.04.2024 laikas 09:28 Izraelio rezervate pastebėta šešiakojė kalnų gazelė
Vakarų Izraelio gamtos rezervate pastebėta labai neįprasta gazelė - jai iš nugaros išaugo papildoma galūnių pora. Tačiau laukinės gamtos ekspertai teigia, kad gyvūnas yra "sveikas" ir "stiprus".

Skaityti daugiau