Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Mistika » 2017 » Rugpjūčio » 3

Gyvūnai mūsų sapnuose ir pasąmonėje

Mes neretai sapnuojame įvairius gyvūnus. Jų santykis su mumis sapnuose gali būti įvairus: jie gali būti nusiteikę draugiškai, kalbėti, pulti ar tiesiog likti antrame kokio nors veiksmo plane. Nuo to, ką sapne veikia gyvūnai, priklauso sapno interpretacija.

Gyvūnai mūsų sapnuose ir pasąmonėje

1. Žvėrys. Sapnuose gali pasirodyti tiek laukiniai, tiek ir naminiai gyvūnai, nors dažniau sapnuojame laukinius žvėris. Jei jūs, pavyzdžiui, susapnavote pievoje besiganančias avis, karves ar arklius, paprastai tai reiškia, kad jūsų laukia turtai, klestėjimas ir ramybė.

Neretai sapnuojami kandantys, žudantys ar puolantys žvėrys. Sąlyginai juos galima suskirstyti į dvi grupes: tuos, kurie puola gindamiesi, ir tuos, kurie puola be priežasties. Sapnai, kuriuose žvėris puola gindamasis, reiškia, kad jūs jaučiatės kaltas prieš kažką, nukentėjusį dėl jūsų. Žvėrys, žudantys be priežasties, paprastai reiškia, kad jūs kupinas negatyvių jausmų, pykstate, protestuojate prieš kokį nors visuomeninės nustatytą tabu.

Badaujantys žvėrys sapnuose nuo seno buvo laikomi nederliaus, bado pranašais.

2. Paukščiai. Dažnai paukščiai sapnuose interpretuojami kaip problemų ženklai. Plėšrūs paukščiai, įsikabinę nagais ir nuo kaulų plėšiantys mėsą, Artimuosiuose Rytuose laikomi keršto ir atpildo už padarytus poelgius ženklais.

Tokie paukščiai kaip varna, pelėda arba apuokas nuo seno laikomi išminties simboliu. Išvysti sapne vieną iš šių paukščių reiškia netolimoje ateityje įgyti naujų žinių ar gebėjimų. Erelis, sklandantis aukštai danguje, vertinamas kaip vilties įsikūnijimas.

Kalbantys paukščiai sapnuose priskiriami atskirai kategorijai. Jei sapnuojate, kad kalbatės su kokiu nors paukščiu, tai reiškia, kad jus kažkas neramina, ir jūs norite tai su kuo nors aptarti. Ir visai nesvarbu, kad paukštis jums sapne neatsako – pakanka to, kad jūs į jį kreipėtės.
Jei jūsų gyvenime yra jus išdavęs žmogus, tai sapne jis gali į jus kreiptis paukščio pavidalu.

3. Žuvys. Sapne išvysti žuvį reiškia, jog stengiatės pasiekti ką nors jums neprieinamo. Sapnuojamos žuvys taip pat gali būti kelionių ar nuotykių pranašas.

4. Vabzdžiai. Nuo seno buvo manoma, kad sapnuojami vabzdžiai reiškia nelaimę. Tačiau nepulkite į paniką susapnavę ką nors panašaus, nes yra ir kitoks šių sapnų aiškinimas. Vabzdžius taip pat galima interpretuoti kaip seksualinio aktyvumo ar potraukio simbolį. Gali būti, kad jus traukia tai, apie ką bijote sau pripažinti. Į skirtingas puses šliaužiantys vabzdžiai gali simbolizuoti jūsų slaptas mintis ir troškimus, besiveržiančius į išorę.

5. Ropliai. Sapnuojami ropliai, dažniausiai gyvatės, yra vienas daugiausia reikšmių turinčių simbolių. Jie gali reikšti kraują stingdančią baimę ar išmintį, taiką ir ramybę. Tiems, kurie iš tikrųjų patologiškai bijo gyvačių, sapnuojama gyvatė reiškia ką nors blogo. Jei gyvačių nebijote arba susapnavote gyvatę, kuri niekam nieko blogo nedaro, tuomet greičiausiai ji simbolizuoja išmintį ir ramybę. Toks sapnas gali reikšti, kad netolimoje ateityje jūs įgysite naujų žinių arba pasieksite harmoniją savyje ir su aplinkiniais.
Azijos kultūrose gyvatė simbolizuoja išmintį. Tai susiję su jos sugebėjimu išsinerti iš senos odos ir įgyti naują. Tų, kuriems sapnuojasi gyvatė, laukia apsivalymas, senų problemų atsikratymas ir naujos galimybės.

Krikščionybėje gyvatė simbolizuoja pagundas arba dvasines abejones, trukdančias siekti užsibrėžto tikslo. Neveltui Biblijoje rašoma, kaip gyvatė Ievai ir Adomui davė uždraustą vaisių, dėl kurio jie buvo išvyti iš rojaus.
Toliau paaiškinamos konkrečių gyvūnų sapnavimo reikšmės.

6. Šuo. Šių sapnų aiškinimas gali būti dvejopas. Iš vienos pusės šuo – draugystės ir ištikimybės simbolis, iš kitos – tolimas vilko giminaitis, daug kam keliantis siaubą. Jei sapnuojamas draugiškai nusiteikęs šuo, tuomet jis gali reikšti gerus santykius, naudingas pažintis ir tvirtą draugystę. Jei jūs susapnavote laukinį, urzgiantį ar lojantį šunį, jūsų laukia sunkiai išsprendžiamas konfliktas arba rimtas skandalas.

7. Katė. Tradiciškai katės reiškia intuiciją ir magiškas jėgas. Jei susapnavote katę, tai gali reikšti, kad jums reikėtų pasikliauti savo nuojauta arba kreiptis į juodąją ar baltąją magiją, kad išspręstumėte savo problemas.

8. Žiurkė. Šiais laikais susidaręs požiūris į žiurkes yra gan neigiamas. Daugumai jos reiškia ligų platintojas. Tačiau yra ir tokių, kurie augina žiurkes kaip naminius gyvūnėlius, todėl ir sapnuojamos žiurkės šiems žmonėms turi kitą reikšmę. Paprastai sakoma, kad jei susapnavote žiurkę, tai nieko gero nereiškia. Arba jus užpuls ligos, arba jūs labai pabloginsite savo pozicijas visuomenėje.

9. Vilkas. Paprastai šis sapnas reiškia vienatvę arba išdavystę. Jei sapnuojate vilką, tai gali reikšti, jog jūs vienišas, jums trūksta draugiško palaikymo ir meilės. Dar vienas aiškinimas – tai, kad jūs gyvenate tarp vilkų ir jums nuolat reikia kovoti dėl išgyvenimo.

10. Lapė. Tai gudrumo, išdavystės ir klastos simbolis. Jei sapnuojate lapę, vadinasi jūs jaučiate ar numanote, jog kažkas iš artimų žmonių jus apgaudinėja ar išnaudoja. Šis sapnas gali reikšti, kad jums kažkas rengia pinkles.

11. Dramblys. Afrikiečių kultūroje dramblys simbolizuoja išmintį ir labai gerus ir artimus santykius (tą patį indų kultūroje reiškia lokys). Kitose kultūrose dramblys reiškia ilgaamžiškumą, gerą atmintį. Jei sapnuojate dramblį, gali būti, kad greitai prisiminsite kažką svarbaus, ką seniai buvote pamiršęs.

12. Vanagas. Jei sapnuojate vanagą, tai greičiausiai yra teigiamas ženklas. Jūs sugebėsite greitai išspręsti visas jus jaudinančias problemas, tuo pačiu apeidamas nematomas kliūtis, kurias jums rengia gyvenimas.

13. Jautis. Sapnuojamas jautis gali reikšti, kad jums reikia atsisakyti miesto ir grįžti prie paprastesnio, kaimiško gyvenimo. Jautis taip pat gali reikšti, kad jūs prapuolęs darbuose ir jums reikia poilsio.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
15.07.2019 laikas 15:07 Receptai – Patiekalai Skanios varškės spurgos
Gaminame namuose. Varškės spurgos Į dubenį mušame kiaušinius, truputį paplakame, dedame varškę, grietinę, beriame cukrų, vanilinį cukrų, manų kruopas, žiupsnelį druskos. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir dedame į dube, užma...

Skaityti daugiau

14.09.2018 laikas 07:51 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms
Kraujuojant dantenoms liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai kraujuojant dantenoms, dantenos, kraujuoja dantenos, receptai dantenoms, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėm...

Skaityti daugiau

10.06.2019 laikas 09:53 Receptai – Patiekalai Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais

Skanių sausainių su šokolado gabaliukais receptas. Gaminame. Sausainiai su šokolado gabaliukais ir riešutais. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
17.04.2024 laikas 14:51 Kaip elgiatės per pirmąjį pasimatymą pagal savo Zodiako ženklą
Avinai garsėja spontaniškumu, linksmumu ir aistra. Gyvenime visuomet stengiatės kuo geriau pasirodyti, ne kitaip yra ir pasimatymų scenoje. Pirmiausia, tikėtina, kad būtent tu prisiėmei atsakomybę ir suplanavai pasimatymą. Ir galima daryti prielaidą,...

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:46 Kur veda svajonės apie idealų vyrą?
Moterys labiau linkusios kurti lūkesčius ir fantazijas šeiminio gyvenimo tema, vyrai šiuo klausimu būna pragmatiškesni, nors pasitaiko visokių variantų.

Skaityti daugiau

17.04.2024 laikas 14:42 Kaip sužinoti, ar jūsų geriausias draugas yra toksiškas: 9 tikslūs požymiai
Vienas iš pagrindinių draugystės ramsčių – būti šalia vienas kito, kai to reikia. Tokia draugystė dažnai būna paslėpta po bendro juoko, ilgų pokalbių ir iš pažiūros malonių gestų sluoksniu. Tačiau neleiskite savęs apgauti....

Skaityti daugiau