Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Hipotezės » Hipotezės

Hipotezės:


04.05.2015, 19:42
Hipotezės Peržiūrų (4569)
Mums įprasčiausia medžiaga yra, ko gera, vanduo. Būtent jo yra šalia kiekvieną gyvenimo akimirką, tačiau praktiškai apie jį žinome labai mažai. Vanduo yra nepaprastai svarbus gyvybei Žemėje - be jo niekas negali egzistuoti. Vanduo yra vienas iš unikaliausių ir kartu paslaptingiausių junginių mūsų planetoje, nors, atrodytų, kas gali būti paprastesnio už vandenį. Bet kaip mažai mes žinome apie šią nepakeičiamą medžiagą... Viso pasaulio mokslininkai tyrinėja vandenį, tačiau jo paslaptys vis dar nėra iki galo atskleistos.
Sužinok daugiau ...
03.05.2015, 11:34
Hipotezės Peržiūrų (4682)
Tai vienas iš švenčiausių Biblijos objektų. Ji minima kaip 10 Dievo įsakymo saugojimo vieta, žemiškojo Dievo buvimo paliudijimas, dieviškoji ugnies svaidyklė, kuri degina kliūtis ir nusvilina neatsargius izraelitus. Ji pernelyg šventa, kad ją būtų galima padėti ant žemės ar paliesta neišrinktojo. Biblija mini, kad ji buvo saugoma Saliamono šventykloje, kuria babiloniečiai sugriovė 586 m. pr.m.e. Mokslininkai ginčijasi dėl galimos jos dabartinės vietos. Po Sfinksu? Po Jeruzalės Šventyklos kalnu? Prancūzijoje? Prie Londono šventyklos metro stoties? 63 m. amžiaus Tudor Parfitt'as, Londono Rytų ir Afrikos studijų mokyklos profesorius, savo knygoje "Dingusi Sandoros skrynia" spėja, kad ji yra Harare, Zimbabvėje.
Sužinok daugiau ...
29.04.2015, 12:21
Hipotezės Peržiūrų (3680)
Holografinis principas teigia, kad matematiniam Visatos apibūdinimui reikia vienu matmeniu mažiau. Tai, ką mes suvokiame kaip tris matmenis, iš tiesų gali būti dviejų dvimačių procesų vaizdas milžiniškame kosminiame horizonte.
Sužinok daugiau ...
26.04.2015, 09:06
Hipotezės Peržiūrų (6856)
Ispanija tapo imperija užkariavusi Naująjį Pasaulį, gavusi tenykštį auksą ir sidabrą. Anglija viešpatavo XIX amžiuje, tačiau prarado imperiją daugiausiai dėl brangiai kainavusių karų. Amerikai atiteko XX amžius. Panašiai kaip Roma ji pradėjo nuo respublikos su minimalia centrine valdžia, o dabar smunka, slegiama nuosavo administracinio aparato.
Sužinok daugiau ...
24.04.2015, 06:26
Hipotezės Peržiūrų (5430)

Įrodyta 25 kadro hipotezė sukeltų dvejonių žmogaus laisva valia. Ar mūsų sąmonė yra laisva, ar ja gali būti lengvai manipuliuojama? Ar galima mums ką nors įteigt, mums to net supratus? Ar žmogų galima valdyti per pasąmonę, kuomet žmogaus protu, sąmoningai net nesuvokia, kad jis nebėra laisvas ir jau yra valdomas?

Sužinok daugiau ...
22.04.2015, 08:11
Hipotezės Peržiūrų (4522)
Sąmoningas sapnas yra toks sapnas, kurio metu sapnuojantysis suvokia, jog sapnuoja ir dažnai gali daryti įtaką sapno turiniui. Sąmoningumas sapne būna įvairus. Kai kuriuose sapnuose jis būna žemas, kai žmogus tiesiog žino, kad sapnuoja, bet keliauja su tuo, kas vyksta sapne. Jis gali būti kiek aukštesnis, kai žmogus prisimena įvairius dalykus, kuriuos norėjo atlikti sapne, bando juos įgyvendinti ir pan. Nėra tik juoda ir balta – sąmoninga ar nesąmoninga – bet yra tam tikras spektras. Tai yra kontinuumas.
Sužinok daugiau ...
18.04.2015, 11:04
Hipotezės Peržiūrų (5087)

Gimimo laikas daro didelę įtaką žmogaus likimui. Pagal jį galima apibūdinti asmens charakterį, jo pomėgius, talentus, nuspėti meilės ryšius ar net sveikatos problemas. Tačiau šį kartą apie tai prabils ne gimimo data ar valanda, o metų laikai ir oras, kuriuo džiaugėsi ar kurį keikė artimieji, kai išvydote šį pasaulį.

Sužinok daugiau ...
17.04.2015, 10:12
Hipotezės Peržiūrų (5092)
Didžiausia vietinė grėsmė – galingi ugnikalnių išsiveržimai, į stratosferą išmetantys sieringas dujas. Jie gali sukelti staigų globalų atvėsimą ir augalijos žūtį. Kai kurie mokslininkai sieja Tobo ugnikalnio išsiveržimą, įvykusį prieš 74 tūkst. m., su žmonių populiacijos sumažėjimu iki kelių tūkstančių (dar paskaidykite – Pėdos laiko pelenuose). Dauguma ypač galingai išsiversti galinčių ugnikalnių linkę būti „neramiais“, jų paviršius nuolat kyla ir leidžiasi. 2012 m. geologai ėmė gręžti Flegrėjų laukų supervulkano Neapolio įlankoje rajone, o Bolivijos vulkanologai stebi Uturubku, vieną sparčiausiai kylančių ugnikalnių, laikomu kandidatu į artimiausią superišsiveržimą.
Sužinok daugiau ...
12.04.2015, 16:31
Hipotezės Peržiūrų (5742)

1908 m. birželio 30 d. po 7 val. ryte (vidurnaktį pagal Grinvičą) Sibiro Uolėtosios Tunguskos (Podkamennaja Tunguska, Krasnojarsko krašte) upės baseine (60°55' š.pl. 101°57' r.ilg.) įvyko milžiniškas sprogimas, kurio galia prilygo 10-40 mln. tonų trotilo (kaip vidutinė termo vandenilinė bomba). Sprogimą užfiksavo observatorijos visame pasaulyje. Manoma, kad tai buvo 50 m skersmens akmeninis meteoroidas, įsiskverbęs kelių dešimčių kilometrų per sekundę greičiu į Žemės atmosferą. Dėl staigaus stabdymo jis sprogo 8 km aukštyje ir išsisklaidė atmosferoje. Tačiau kritimo vietoje nebuvo rasta nė vieno meteorito gabalo, tik meteoritinių dulkių. Šiuo metu manoma, kad tai buvo kometos branduolys, nes panašūs reiškiniai vyko ir 2002 m. rugsėjo 25 d. nukritus Vitimsko meteoroidui.

Sužinok daugiau ...
25.03.2015, 08:33
Hipotezės Peržiūrų (4717)
Tai įvyko beveik prieš 70 metų. 1945 m. vasario 11 d. Bostono karinės ligoninės priimamajame pasigirdo atvykusio greitosios pagalbos automobilio sirenos garsas. Budinti medicinos seselė pašoko ir atidarė priėmimo skyriaus duris, po minutės pasirodė sanitarai ir įstūmė vežimėlį, ant kurio gulėjo žmogus su karo jūreivio uniforma… Vienas sanitaras medicinos seselei pasakė, kad pacientas vadinasi Čarlzu Džemisonu. Moteris linktelėjo galvą ir ėmė apžiūrinėti atvežtą vyrą. Jis vos kvėpavo, buvo be sąmonės, teko kviesti reanimatologus. Atvykę specialistai apžiūrėjo vyrą, kuriam iš pažiūros buvo apie 45 metai. Kojose ir nugaroje buvo skeveldrų palikti sužeidimai, aplink kuriuos prasidėję uždegiminiai procesai. Be to, ligonis buvo paralyžuotas. Ant abiejų paciento žąstų buvo vienodos tatuiruotės – sujungtų širdžių fone buvo sukryžiuotos amerikiečių ir britų vėliavos.
Sužinok daugiau ...
22.03.2015, 21:43
Hipotezės Peržiūrų (4103)

Mokslininkas, kuriantis technologijas būsimiems skrydžiams į Marsą, parašė knygą-instrukciją kaip atkurti civilizaciją po apokalipsės. Įsivaizduokite: vakar pasauliui, kokį jūs žinojote, atėjo galas. Per kažkokį stebuklą Atsibudote savo lovoje, su savo drabužiais, tačiau visa kita aplink jus pasikeitė. Gatvėse griuvėsiai, gatvės žibintai guli išvartyti, automobiliai palikti, o aplinkui – nė gyvos dvasios. Neįmanoma nustatyti, kas tapo sugriovimų priežastimi, tačiau akivaizdu, kad nutiko kažkas katastrofiško. Svarbiausias klausimas: o kas toliau? Kaip išgyventi ir atkurti visuomenę?

Sužinok daugiau ...
19.03.2015, 15:58
Hipotezės Peržiūrų (4790)

Dauguma žmonių yra įsitikinę, kad nežemiškos civilizacijos kažkur egzistuoja. Tačiau jie nežino, kada ir kaip jos užmegs ryšį su žemės gyventojais. Mūsų galaktika yra tokia sena, kad ateiviai iki šių laikų galėjo apsilankyti kiekviename jos kampelyje net ne po vieną kartą. Bent jau kol kas kosmosas Žemei siunčia tik spengiančią tylą. Pagal Fermi paradoksą teigiama, kad Dievas sukūrė tik vieną planetą, kurioje gyvena žmonės. Ar tai reiškia, kad visatoje esame visiškai vieni?

Sužinok daugiau ...
13.03.2015, 18:48
Hipotezės Peržiūrų (6864)

Ne vienas, išgirdęs tokį klausymą, nustebtų ir atsakytų: žinoma, kad vieną. Tačiau kodėl kartas nuo karto atsiranda nepaneigiami įrodymai, kad buvo dvi arkos? Pirmoji arka buvo aptikta Ararato kalno viršūnėje ir tapo krikščionių nuosavybe. Antroji arka aptikta Džudi kalno viršūnėje Kurdistane. Šis faktas labai pradžiugino musulmonus, nes buvo aptiktas jų gyvenamojoje teritorijoje. Suprantama, kiekviena pusė turi svarių įrodymų, kad jų arka ir yra tikroji Nojaus arka.

Sužinok daugiau ...
13.03.2015, 18:12
Hipotezės Peržiūrų (5714)

Mokslininkai norėjo sukurti eksperimentinį "Buridano asilo" modelį, tačiau jiems pavyko sukurti "Šrėdingerio katę" Šio unikalaus bandymo rezultatą galima traktuoti taip: patekęs į situaciją, kurioje reikia rinktis iš dviejų lygiaverčių variantų, žmogus gali arba susidvejinti, arba būti perkeltas į kitą vietą, arba paprasčiausiai išnykti....

Sužinok daugiau ...
11.03.2015, 18:47
Hipotezės Peržiūrų (5249)

Klausimas apie kitų nežemiškųjų civilizacijų egzistavimą jaudina mokslininkus jau labai seniai. Pastaruosius keletą dešimtmečių astronomai bando užmegzti su kitų planetų gyventojais ryšį ar bent jau pagauti jų siunčiamus signalus. Tyrėjai naudoja radijo ir optinius teleskopus, į kosmosą siunčia ekspedicijas, į tolimąsias galaktikas siunčia savo pranešimus...

Sužinok daugiau ...
« 1 2 ... 16 17 18 19 »