Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Istorijos Paslaptys » Istorijos Paslaptys

Istorijos Paslaptys:


24.05.2015, 12:56
Istorijos Paslaptys Peržiūrų (4189)
Vokietijoje policija atrado dvi bronzines arklių skulptūras, kadaise stovėjusias prieš Adolfo Hitlerio (Adolf Hitler) kanceliariją, praneša BBC. Meno dirbiniai buvo surasti reido metu. Vyksta tyrimas, apklausiami aštuoni įtariamieji.
Sužinok daugiau ...
22.05.2015, 22:44
Istorijos Paslaptys Peržiūrų (4123)

Siena (13 a.) supo uždarą sritį, kadaise skirtą karališkajai šeimai ir rūmų kilmingiesiems. Apsauginė siena žioji skylėmis, kadaise naudotomis kaip ambrazūros šaudymui iš lankų. Ir būtent už šios vaiduokliškos sienos savo lizdus suka bjaurūs krankliai. Kranklių pamėgta vieta yra Žaliasis bokštas, buvusi karalių galvų nukirsdinimo vieta. Čia 1536 m. buvo nukirsta galva Anne Boleyn. Kai budelis paėmė nukirstą galvą ir iškėlė, kurį laiką akys ir lūpos tebejudėjo. Pasakojama, kad jos melsva begalvė šmėkla vis dar vaidenasi šiose vietose.

Sužinok daugiau ...
09.05.2015, 19:16
Istorijos Paslaptys Peržiūrų (5324)

Vienu iš didžiausiu neaptiktu lobiu pasaulyje laikomas dingęs inkų auksas… Amerikos užkariavimo epocha pasižymėjo ne viena tragedija. Visi avantiūristas iš Senojo Pasaulio tiesiog užplūdo naujai atrastą žemyną, pajutę lengvo grobio kvapą. Grobimai, žmogžudystės, prievarta – pirmieji Šiaurės ir Pietų Amerikos istorijos puslapiai parašyti krauju. Gandai apie pasakiškus indėnų turtus nedavė ramybės užkariautojams.

Sužinok daugiau ...
22.04.2015, 20:24
Istorijos Paslaptys Peržiūrų (6551)

Iš nacionalinių žydų didvyrių likimas nebuvo palankus Dahia al-Kahina, berberų iš Oreso kalnų vadei. Ir nors ji buvo žydė, nedaugelis žydų yra girdėję apie šią karo vadę, kuri 7 a. suvienijo berberų gentis ir nustūmė musulmonų armiją, užpuolusią Šiaurės Afriką.

Sužinok daugiau ...
28.03.2015, 20:25
Istorijos Paslaptys Peržiūrų (3790)

Chuano Fernandeso archipelagas, esantis ramiajame vandenyne už 670 km. į vakarus nuo Čilės krantų, pagarsėjo ne viena nepaprasta istorija. 1704-aisiai metais anglų galera „Cinque Ports“ plaukiojo pietinėse jūrose ir užsuko į Chuano Fernandeso salyną, kad paimtų Mas a Tierra saloje anksčiau paliktus produktus. Tačiau sandėlis buvo aptiktas išplėštas. O sandėlį įrenginėjo laivo bocmanas Aleksandras Selkirkas. Dėl apiplėšto sandėlio kilo ginčas tarp Selkirko ir laivo kapitono. Apimtas pykčio bocmanas nusprendė palikti laivą, o kapitonas palaikė šį sprendimą.

Sužinok daugiau ...
« 1 2 ... 28 29 30