Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Spalio » 3

Jeigu sutriko medžiagų apykaita

Sutrikus medžiagų apykaitai, organizmas pradeda kaupti riebalus arba pradeda šalinti iš organizmo net būtinas medžiagas. To rezultatas – nutukimas, podagra, išsekimas. Tad jeigu jūs negalite pasigirti normalia medžiagų apykaita, siūlome išbandyti liaudies medicinos receptus.

Jeigu sutriko medžiagų apykaita

Medžiagų apykaita – tai cheminių reakcijų visuma organizme: maisto medžiagų apdorojimas, virškinimas, deguonies išnešiojimas po audinius ir t.t. Vykstant normaliam medžiagų apykaitos procesui, nuolat atsinaujina organizmo ląstelės bei organai ir to atsinaujinimo metu jų cheminė sudėtis nepakinta. Labiausiai medžiagų apykaita sutrinka nuo persirgtų ligų, ypač sutrikus skydliaukės veiklai, taip pat dėl neteisingos mitybos – per daug gausios, nepakankamos ar nevisavertės.

Patarimai:

• Jei sutriko medžiagų apykaita, valgykite daugiau pomidorų, morkų, aviečių, žemuogių, agrastų, vynuogių, baklažanų.

• Gerkite melisų arbatos ir šalto melisų gėrimo.

• Medžiagų apykaitą padės sureguliuoti linų sėmenys. Ryte ir vakare jų suvalgykite po arbatinį šaukštelį, užsigerdami vandeniu arba pienu.

• Salierų antpilas: 2 šaukštus susmulkintų salierų šaknų užpilkite stikline šalto virinto vandens ir palikite porai valandų prisitraukti, po to nukoškite. Gerkite 3 kartus per dieną po trečdalį stiklinės. Galite gerti ir salierų sulčių po 2 šaukštus 3 kartus per dieną prieš valgį.

• Sutrikusią medžiagų apykaitą sureguliuoja jonažolių antpilas: užpilkite šaukštą jonažolių 1-2 stiklinėmis vandens ir užvirkite. Šio nuoviro išgerkite rytais po stiklinę. Taip gydykitės 2-3 mėnesius.

• Labai efektyviai veikia kiaulpienės. Jauni šio augalo lapeliai gerina vidaus sekrecijos liaukų darbą, reguliuoja virškinimą, sumažina organizmo per žiemą sukauptas riebalų atsargas. Kiaulpienių sulčių patartina gerti po šaukštą 3-4 kartus per dieną. Kiaulpienių lapų dėkite į salotas. Galite pasigaminti kiaulpienių antpilo: susmulkinkite kiaulpienės lapus ir šaknis, šaukštą mišinio užpilkite stikline vandens, pavirkite ant silpnos ugnies 15 min., uždenkite ir palikite prisitraukti 45 minutes. Antpilą nukoškite ir papildykite išgaravusį vandens kiekį. Gerkite po šaukštą 3 kartus per dieną, prieš valgį.

• Galite pasiruošti paprastesnio kiaulpienių antpilo: šaukštą susmulkintų kiaulpienės lapų užpilkite stikline verdančio vandens, uždenkite ir palikite nusistovėti valandą laiko, po to nukoškite. Gerkite po trečdalį stiklinės 3 kartus per dieną prieš valgį.

• Susmulkinkite 10 g gysločių lapų, suberkite į termosą ir užpilkite stikline verdančio vandens. Palikite pusę valandos prisitraukti, tada nukoškite. Gerkite po 2 šaukštus 3 kartus per dieną 20 min. prieš valgį. Galite gerti ir gysločio sulčių po šaukštą 3 kartus per dieną pusę valandos prieš valgį.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
13.06.2019 laikas 08:44 Receptai – Patiekalai Drėgnas šokoladinis pyragas “negriukas”!
Gardaus šokoladinio pyrago gamyba ir receptas. Drėgnas pyragas “negriukas”! Gardaus šokoladinio pyrago receptas. Skanaus!

Skaityti daugiau

25.09.2018 laikas 08:06 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą
Apetitą gerinantys liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai gerinantys apetitą, apetitas, apetito pagerinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis,...

Skaityti daugiau

18.09.2019 laikas 07:03 Receptai – Patiekalai Avižiniai pyragėliai su braškėmis

Braškes supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite ant jų tarkuotą citrinos žievelę, cukrų, kukurūzų krakmolą ir išmaišykite. Šį braškių ruošinį dėkite į kepimo skardą ant jau paruošto pagrindo. Braškes apibarstykite likusiu pa...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
24.04.2024 laikas 20:48 H5N1 paukščių gripas rastas maisto prekių parduotuvių piene, nes pradedami Gateso finansuojamos vakcinos bandymai
Ligų kontrolės ir prevencijos centras nurodė valstijoms pasirengti "greitiems paukščių gripo tyrimams" po to, kai pasterizuotame piene iš maisto prekių parduotuvių buvo rasta H5N1 viruso fragmentų.

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 15:18 Aš nusprendžiau paimti svetimą močiutę iš senelių namų
Nė vienas iš draugų ar kaimynų nepritarė mano poelgiui. Visi kaip vienas pasukiojo pirštu prie smilkinio, tardami: ir taip dabar sunkus metas, o tu dar sau išlaikytinę namo pasiėmei!

Skaityti daugiau

24.04.2024 laikas 14:20 Nežinau ką daryti. Gailiuosi, kad ištekėjau už 15 metų vyresnio vyro
Visada buvau energinga, linksma mergina, mėgau aktyvų poilsį ir sportą. Tačiau būdama 32-ejų virtau sena griuvena ir nebejaučiu gyvenimo skonio.

Skaityti daugiau