Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Medicinos Naujienos » 2017 » Kovo » 25

Ką reikia vartoti, kad širdis būtų sveika

Siekiant sumažinti širdies ligų riziką svarbu panaikinti tam tikrų maisto medžiagų deficitą, kuris gali būti tiesioginė širdies ligos priežastis arba susidaryti dėl kokio nors širdies ligas sukeliančio proceso.

B grupės vitaminai. Vitaminai B5 B12 ir folio rūgštis (Bg) yra svarbios maisto medžiagos, būtinos širdies veiklai. Per vieną tyrimą mokslininkai nustatė, kad asmenims, kurie reguliariai vartodavo šių vitaminų, širdies ligų riziką pavyko sumažinti dviem trečdaliais. Per kitą tyrimą atsitiktinai konstatuota, kad tarp 3 tūkst. pacientų, kuriuos 5 metus vitaminu B5 gydė nuo riešo kanalo sindromo, 75 proc. sumažėjo ūminio infarkto bei stenokardijos rizika.

Ką reikia vartoti, kad širdis būtų sveika

Chromas. Paprastai šio svarbaus mikroelemento maiste būna retai, nes daugumoje produktų po ilgo apdorojimo jis pranyksta. Chromo svarbą širdies sveikatai rodo tyrimas, kuriame dalyvavo koronarinių arterijų liga sergantys pacientai, - jų visų kraujyje buvo per maža chromo koncentracija. Antrojo tipo cukriniu diabetu sergantiems pacientams, kurie neretai serga širdies ir kraujagyslių ligomis, papildomai vartojamas chromas taip pat kontroliuoja gliukozės koncentraciją kraujyje.

Magnis. Dar vienas mikroelementas, kurio vidutinio Vakarų šalių gyventojo racione nebėra, nes jo didžiąją dalį sudaro pramoniniu būdu perdirbti produktai. Žmonėms, turintiems magnio stoką, kyla ir didesnė širdies ligų rizika.

Omega-3 riebalų rūgštys. Statinų grupės vaistais bandoma mažinti MTL cholesterolio koncentraciją, bet maisto papildai su žuvų taukais padidina organizme DTL cholesterolio koncentraciją. Vienas tyrimas parodė, kad vartojant omega-3 nesočiųjų riebalų rūgščių, pavyko efektyviau išvengti lėtinių širdies ligų, nei geriant statinų grupės preparato rozuvastatino.

Natokinazė. Tai fermentas, kuris gaunamas iš natto (fermentuotų sojų pupelių). Yra įrodyta, kad jis pagerina sveikatą. Per vieną tyrimą padaryta išvada, kad žmonėms su ankstyvos stadijos hipertenzija natokinazė sumažina ir sistolinį, ir diastolinį kraujospūdį.

Tai buvo patikrinta ir su 204 keliautojais po ilgo skrydžio (7-8 valandų), kuriems kilo didesnė giliųjų venų trombozės rizika. Nė vienam iš tyrimo dalyvių, vartojusių natokinazės, nebuvo konstatuota giliųjų venų trombozė, o tarp žmonių iš placebo grupės (kurie gaudavo cukraus tablečių) ji pasireiškė 5,4 proc. dalyvių.

Mitai ir faktai. Kas žaloja širdį?

Serapeptazė. Nors dėl šio fermento taikymo gydant širdies ligas atlikta mažai tyrimų, jo uždegimo slopinamasis poveikis patvirtintas per kelis eksperimentus. Jis buvo sėkmingai pritaikytas malšinant tinimą ir skausmą po operacijos, taip pat gydant ausų, nosies ir gerklės uždegimus, riešo kanalo sindromą, atraminio ir judesių aparato traumas.

Bromelainas mažina trombocitų skaičių kraujyje, neleidžia jiems sulipti, be to, gali sumažinti stenokardijos simptomus.

Bromelainas ir ananasas

Bromelainas. Tai dar vienas fermentas, gaunamas iš ananasų ir pasižymintis uždegimo slopinamuoju poveikiu. Dėl bromelaino efektyvumo gydant širdies ligas atlikti tyrimai, per kuriuos konstatuota, kad jo poveikis toks pat, kaip aspirino, tik be padidėjusios kraujavimo rizikos. Bromelainas mažina trombocitų skaičių kraujyje ir jų kaupimąsi, neleidžia jiems sulipti, be to, gali sumažinti stenokardijos simptomus. Dar bromelainas gali būti naudingas hipertenzijos sukeltų inkstų pažeidimų atvejais (tiesa, tai patikrinta tik per bandymus su žiurkėmis, tad gali netikti žmonėms).

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
24.09.2018 laikas 08:15 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui
Atminties stiprinimui liaudies medicinoje, vaistažolių mišiniai atminties stiprinimui, atmintis, atminties stiprinimas, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis ...

Skaityti daugiau

11.06.2019 laikas 08:28 Receptai – Patiekalai Tradiciniai virti varškėtukai
Pasigaminkime skanius varškėtukus. Skanių varškėtukų receptas.

Skaityti daugiau

18.06.2019 laikas 10:47 Receptai – Patiekalai Purūs kotletukai vakarienei iš cukinijos
Tokį skanėstą iš cukinijos tu vargu ar kada ragavai! Purūs kotletukai vakarienei. Skanaus!

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
28.03.2024 laikas 22:20 Finansinis horoskopas visiems Zodiako ženklams 2024 m. kovo 29 d.
Siūlome jums trumpą horoskopą 2024 m. kovo 29 d., penktadieniui, kuris padės kiekvienam Zodiako ženklo atstovui šią dieną būti budriam ir atsargiam.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:55 Sąnariams padės citrina ir jodas
Įvairių ligų gydymui aš dažnai naudoju liaudiškus receptus. Jums pateikiu tuos, kurie padėjo man pačiai.

Skaityti daugiau

28.03.2024 laikas 20:09 Kokie vaistiniai augalai palengvina gripo pasekmes?

Šaltyje atsirandantis, o šilumoje pranykstantis kosulys gali pažymėti refleksinę organizmo reakciją į šaltį, aštrius kvapus, dūmus, dulkes. Staiga kosėti žmogus dažnai pradeda, kai suserga virusine infekcija. Tokiu atveju būtina nustatyti kosulį s...

Skaityti daugiau