Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Birželio » 4

Kaip gydytis sergant vėžiu? Mitai, faktai, savigyda, mokslas

Tiek užsienio, tiek Lietuvos žiniasklaidoje kartais pasirodo „sensacingų“ publikacijų apie naujas vėžio kilmės teorijas ir, be abejo, apie naujus vėžio gydymo būdus. Deja, bet panašu, kad šiuo metu vėl kilęs panašus vajus, kuris, gydytojų teigimu, pacientus tik greičiau nuvarys į kapus.

„Vakar buvo toks atvejis – atėjo žmogus, sergantis prostatos vėžiu. Vėžys išplitęs, vyrui buvo paskirtas hormoninis gydymas. Lyg ir stabilizavosi liga. Tada jam kažkas pasiūlė nutraukti šį gydymą ir geriau rinktis alternatyvų būdą. Žinot, ką jis darė? Savaitę į veną lašinosi sodą. Per šį laiką jo vėžio žymenys pakilo dvigubai. Agresyviu ligos progresavimu vadinamas žymens dvigubėjimas per tris mėnesius, o čia pacientas tai pasiekė per vieną savaitę“, - DELFI su siaubu pasakojo Nacionalinio vėžio instituto Imunologijos laboratorijos vyresnysis mokslo darbuotojas Marius Strioga.

Soda

Gydytojo teigimu, onkologiniai ligoniai neretai iš nevilties griebiasi bet kokio šiaudo.

„Aš jo ir klausiu, kam taip darote, kodėl sau tapote priešu? O jis ir aiškina, kad šis būdas labai paplitęs, daug kas taip daro. Buvo tokia banga 2011 m., maniau, jau aprimo vajus, bet, pasirodo, šis mistinis gydymas keliauja iš lūpų į lūpas, dalį prikuriant, o tikrąjį poveikį nuslepiant. Vienas išgirsta, kitam perduoda, o tarp onkologinių pacientų informacija, dažnai dezinformacija, sklinda žaibiškai.

Liūdniausia, kad valstybė pacientams finansuoja brangius, efektyvius vaistus, o žmonės savo noru nusprendžia jų atsisakyti. Vietoj jų tada pradeda savigyda užsiimti ir, pavyzdžiui, lašinasi sodą. Būklė dėl to tik blogėja, pakenkiama visam organizmui. Ir šio vyriškio šlapimas prieš tą eksperimentą buvo rūgštinis, prilašinus sodos tapo grynai šarminis. Elektrolitų disbalansas, rūgščių-šarmų disbalansas – tai yra baisu ir kvaila“, - teigė M. Strioga.

Gydytojas bandė aiškintis, kas padėjo šiam pacientui atlikti minėtą procedūrą, pasirodo, tai nėra labai sunku – vyriškis esą pažinojo kažkokią sesutę, privačiam kabinete taip irgi galima.

„Pastatyti lašelinę – ne aukštoji matematika“, - apgailestavo onkoimunologas.

Su realybe prasilenkianti teorija

Gydytojas sutiko pasidalinti savo 2011 m. publikacije leidinyje „Onkologo puslapiai“, kur jis aprašė šios beprotybės ištakas bei iki šiol dirbantį, labai prieštaringai vertinamą metodo pradininką.

Italų gydytojas dr. Tulio Simončini (Tullio Simoncini) teigia, kad vėžys – tai sunki grybelinė infekcija, sukelta Candida albicans mielių. Pagal jo „teoriją“ bet kuris organizme esantis piktybinis navikas yra „kietas pūlinys“, kurį sudaro šerdis (C. albicans kolonija) ir apie ją susidaręs apsauginis apvalkalas, kurį formuoja imuninės sistemos ląstelės bei jų aktyvintos pažeisto organo ląstelės.

Pasak dr. Simončini, ilgainiui audinys „pavargsta“ kovoti su nuolatine C. albicans infekcija ir dėl šio „perkrovimo“ apsauginį apvalkalą sudarančios ląstelės jau būna nediferencijuotos (paprastai tariant, nesubrendusios, nepanašios į sveikam audiniui būdingas ląsteles). Ši teorija teigia, kad nuolat organizme gyvenantis grybelis gali piktybiškai išvešėti (t. y. sudaryti vėžį) tik esant nusilpusiai imuninei sistemai, kuri nesugeba kontroliuoti grybelio veiklos. Taip į vėžio kilmė interpretuoja T. Simončini.

Iš tiesų, C. albicans grybelis gyvena daugelio mūsų (apie 80% žmonių) organizme, pagrinde virškinamajame trakte bei makštyje, tačiau jokių simptomų nesukelia, nes jam pernelyg išvešėti neleidžia normaliai funkcionuojanti imuninė sistema bei normali gleivinės mikrofloros veikla (kiti kartu su grybeliu gleivinės paviršiuje gyvenantys nepatologiniai mikroorganizmai, ypač vadinamosios „gerosios“ bakterijos).

Tačiau jei sutrinka imuninės sistemos veikla (pvz. sergant AIDS) ar sutrikdoma mikrofloros pusiausvyra (pvz., vartojant antibiotikus, kurie naikina ne tik patologines, ligą sukeliančias, bet ir „gerąsias“ bakterijas) C. albicans grybelis gali išvešėti ir sukelti ligą – kandidozę, kuri gali būti vietinė (pažeisti tik tam tikrą organą, dažniausiai burnos ertmę, stemplę) ar sisteminė (kai grybeliai patenka į kraują ir gali plisti į įvairius organus). Visos šios tiesos apie C. albicans ir kandidozę yra puikiai žinomos bet kokios specializacijos gydytojui. Tačiau taip pat yra aišku ir tai, kad net ir pati sunkiausia grybelinė infekcija tikrai nėra vėžys, kaip tai teigia dr. Simončini.

Jei vėžys iš tiesų būtų nekontroliuojamas C. albicans išvešėjimas, tai atliekant patologinį vėžio mėginių tyrimą, naviko centrinėje dalyje (kurią, pasak dr. Simončini, ir sudaro grybelis) VISADA būtų matomos grybelio ląstelės, tačiau taip nėra – atliekant histologinį tyrimą patologai mato pakitusias (supiktybėjusias) žmogaus ląsteles, o atliekant genetinius ir molekulinius tyrimus nustatomi mutavę žmogaus genai bei jų produktai. Jau net aukštesnių klasių moksleiviai puikiai žino, kad grybų (kuriems priklauso ir grybeliai, įskaitant C. albicans) bei gyvūnų (kuriems priklauso žmogus) ląstelės labai skiriasi, todėl atliekant patologinius ir molekulinius tyrimus (juolab naudojant šiuolaikines technologijas) supainioti šių ląstelių tiesiog neįmanoma.

Paieška, ligos: Vėžio gydymas soda

Paieška, ligos: Vėžio gydymas

Tiesa, sergant vėžiu, gali pasireikšti ir grybelinės infekcijos (nes navikinė patologija bei taikomas agresyvus gydymas nualina imuninę sistemą), kartais grybelių infiltracija gali būti nustatoma ir pačiame navike, bet tik KARTAIS, o ne visada. Tą galėtų patvirtinti bet kuris gydytojas patologas.

Taigi dr. Simončini siūloma teorija gal ir intriguojanti, tačiau visiškai prasilenkianti su realybe. Žinoma, skelbti įvairiausias egzotiškas teorijas nėra uždrausta, pvz., daug kalbama apie paslaptingąją ir Žemei pražūtingą, tačiau realiai neegzistuojančią, Nibiru planetą (straipsnis buvo rašytas 2016 m. balandžio 30 d. per šį laikotarpį vis dėlto buvo nustatyta, kad ši planeta egzistuoja, pastaba paranormal.lt), nuolat skelbiamos vis naujos pasaulio pabaigos datos ir t.t.). Vieniems tai kelia juoką, kiti galbūt viskuo, ką skaito.

Tačiau visiškai kitokia situacija yra, kai skelbiamos nepagrįstos medicinos teorijos ir jomis remiantis siūlomi „teisingi“ gydymo būdai, atsisakant tradicinės medicinos pripažintų, t. y. moksliniais tyrimais pagrįstų, gydymo metodų. Tą, deja, daro Dr, Simončini – jis neigia bet kokią chemoterapijos naudą, gydant vėžį ir siūlo „puikią“ alternatyvą – natrio hidrokarbonatą, t. y. geriamąją sodą, kurią, pasak jo, galima lašinti į veną, dar geriau į pagrindinę naviką maitinančią arteriją, o geriausia - skirti tiesiogiai į naviką. Liūdniausia, kad atsiranda tuo patikinčių žmonių. Netrūksta ir plačiai skelbiamų „išgijimo nuo vėžio“ atvejų.

Geriamosios sodos neigiamas poveikis navikinėms ląstelėms yra iš tiesų žinomas (pvz., ji neutralizuoja rūgščią naviko terpę, kuri „patinka“ navikinėms ląstelėms ir didina jų agresyvumą, tačiau yra pražūtinga imuninės sistemos ląstelėms), ir ieškoma būdų, kaip jos poveikį būtų galima DERINTI su kitais priešnavikinės terapijos metodais ir taip sustiprinti jų poveikį.

Taigi nenuostabu, kad skiriant natrio hidrokarbonatą kai kuriems žmonėms gali pasireikšti tam tikras poveikis navikui, tačiau tikrai ne toks, kuris visiškai sunaikintų piktybinį naviką ar jo polinkį plisti į kitus organus. Pagaliau prie ko čia tas grybelis? Juk sodos poveikis yra įrodytas navikinėms ląstelėms, tuo dr. Simončini galėtų ir remtis, siūlydamas savo „stebuklingą gydymą“. Tačiau tada tai turbūt skambėtų ne taip egzotiškai ir įtikinamai, pagaliau šiais laikais įvairi informacija yra lengvai prieinama ir žmonės kaip mat susirastų informaciją apie realų sodos poveikį navikinėms ląstelėms.

Natrio dichloroacetatas vaistas nuo vėžio?

Dr. Evangelos Michelakis ir DCA Natrio Dichloroacetatas

Tuo tarpu paskelbus kažką radikaliai naujo ir net neįtikėtino (kaip antai, kad vėžys tai tiesiog grybelis), po šia vėliava galima „stumti“ ir įvairius gydymo metodus, apie kurios jokios oficialios mokslinės informacijos nėra, išskyrus tą, kurią skelbi pats. Ir, be abejo, iš to neblogai uždirbti. Medikų pareiga žmonės informuoti apie realias įvairių naujų gydymo būdų galimybes, pacientų teisė rinktis. Tik tokiais sudėtingais atvejais geriausia nesuklysti pasirenkamt, nes neteisingas pasirinkimas gali būti ir paskutinis...

Pigus ir efektyvus vėžio gydymas soda

Praktiniai patarimai: Vėžio gydymas soda

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
11.06.2019 laikas 20:45 Receptai – Patiekalai Varškės bandelės – labai minkštos!
Pasigaminkite skanias bandeles su varške! Senų laikų bandelių receptas, primins vaikystę. Skanaus!

Skaityti daugiau

07.02.2018 laikas 11:13 Receptai – Patiekalai Kaip ruošiamos arbatos
Vaistažolių arbatas geriausia ruošti tik tam skirtuose emaliuotuose neįskilusiuose induose. Nerūdijančio plieno visiškai netinka, nes turi kenksmingų priedų. Nenaudokite aliumininių indų, nes iš jų į arbatą patenka metalo jonų....

Skaityti daugiau

26.07.2018 laikas 20:56 Receptai – Patiekalai Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę?

Ką reikia daryti jei yra pariebėjusi kasa ir būna rytinis atsirūgimas be skonio burnoje? Gal esat kas nors susidūrę? Mišinys mažina ir naikina visceralinius riebalus.

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
25.04.2024 laikas 07:30 Japonija pirmauja reikalaudama didžiosios farmacijos ir politikų atsakomybės už COVID marmalų genocidą

Žmonių, kurie mirė "pasiskiepiję" nuo Vuchano koronaviruso (COVID-19), artimieji reikalauja kompensacijų iš Japonijos vyriausybės, kuri, kaip ir Jungtinių Valstijų vyriausybė, skiepus stūmė panašiu formatu kaip operacija "Warp Speed...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 07:07 Kodėl kai kurie COVID-19 "vakcinos" šalutiniai poveikiai primena ŽIV simptomus?

Žurnale "AIDS Research and Therapy" paskelbtame atvejo aprašyme atskleidžiama, kad Wuhan koronaviruso (COVID-19) "vakcinos" šalutinis poveikis beveik visiškai atitinka simptomus, susijusius su ūmia ŽIV (žmogaus imunodeficito vi...

Skaityti daugiau

25.04.2024 laikas 06:50 Koks yra geriausias romėnų inžinerijos pavyzdys?
Visi žino akveduko veikimo principą - transportuoti vandenį pasitelkiant gravitaciją. Tai jau sudėtingas menas, nuolydis turi būti taisyklingas dideliais atstumais (ir švelnus, kad nenusidėvėtų akmuo), o tais laikais jie neturėjo šiuolaikinių geodezi...

Skaityti daugiau