Asmeninė anketa Prisijungimas ir registracija
Atgal Pagrindinis » Paranormal.lt - Pasaulio naujienos kitaip » Sveikatos Patarimai | Liaudies Medicina » 2017 » Balandžio » 18

Kiaulpienės – naudingos sveikatai, tačiau jas naudokime atsargiai

Kiaulpienės, vaistinės magnolijos, nimbamedis – šie augalai teikia akivaizdžios naudos sveikatai. Kaip jie gali pagelbėti – LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ papasakoja gydytojas Alvydas Unikauskas.

„Vaistinių magnolijų žiedai palengvina alergines reakcijas ir sinusitą. Magnolija gali padėti, esant užgultai nosiai, taip pat palengvinti alerginį čiaudulį, akių perštėjimą ir ašarojimą“, – sako gyd. A. Unikauskas.

Sausą odą gali sudrėkinti nimbamedžio eterinis aliejus. Jis minkština ir ramina odą, jeigu ji sudirgusi. Taip pat šis augalas padeda gydyti grybelines infekcijas, egzemas, pleiskanas ir net priešlaikinį žilimą. Nimbamedžio veikliosios medžiagos kovoja su spuogų ir aknės bakterijomis.

Ne vienas pasakytų, kad kiaulpienės – bjaurios piktžolės, kurias sunku ravėti. Tačiau gyd. A. Unikauskas primena, kad šis augalas turi ir daug vertingų savybių: „Jose yra daug flavonoidų. Kiaulpienių žiedai, šaknys ir lapai valo kepenis. Augalas naudingas, sergant diabetu. Taip pat pienėse – daug antioksidantų, vitamino C ir liuteolino, kurie neutralizuoja laisvųjų radikalų poveikį. Pienės gydo anemiją, tulžies pūslės sutrikimus, taip pat dėl jose esančio kalcio stiprina kaulus“, – sako gyd. A. Unikauskas.

Gydytojas primena, kad kiaulpienės taip pat mažina cukraus kiekį kraujyje, todėl, jei geriate vaistus nuo cukrinio diabeto, pienės gali sukelti hipoglikemiją – per daug sumažinti cukraus kiekį. Suvartokite nedidelį pienių kiekį, kad pamatytumėte, kaip reaguos jūsų organizmas, ir pasitarkite su gydytojais, prieš vartodami pienes kaip vaistą.

Daugiau skaitykite: Vaistažolė. Kiaulpienė „Taraxacum“ sveikatai, grožiui ir maistui

A. Unikauskas taip pat papasakojo, kaip pasigaminti tonizuojančio žolių aliejaus. Dažniausiai tam naudojamas sezamų aliejus, pasižymintis šildomuoju poveikiu. Jis veiksmingai palengvina kvėpavimą sloguojant.

Panaudokite išvardintų augalų gerąsias savybes savo didžiausiam turtui – sveikatai. Tiesa, svarbu nepamiršti: kad ir kokių galių turi augalai, jie ne visada atstos vaistus, kuriuos išrašė gydytojas.

Daugiau apie gerąsias augalų savybes – LRT vaizdo įraše.

Įdomus pasaulis:
Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

Pasaulio naujienas kitaip... skaitykite Paranormal Telegram, FB ir X(twitter) kanale

...kadangi jau perskaitėte šį straipsnį iki pabaigos, prašome Jus prisidėti prie šio darbo. Skaitykite „Paranormal.lt“ ir toliau, skirdami kad ir nedidelę paramos sumą. Paremti galite Paypal arba SMS. Kaip tai padaryti? Iš anksto dėkojame už paramą! Nepamirškite pasidalinti patikusiais tekstais su savo draugais ir pažįstamais.

O dabar įvertink šią naujieną, padaryk gerą darbą šiandieną + komentuok:

Niekas neišdrįso palikti komentaro.
Komentarai su keiksmažodžiais bus šalinami automatiškai, be atsiprašymo.
avatar

Nemokami skelbimai

Skanaus:
23.08.2018 laikas 21:54 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai Šlapimo pūslės akmenligės gydymui
Šlapimo pūslės akmenligė liaudies medicinoje, Šlapimo pūslės akmenligė, receptai nuo šlapimo pūslės akmenligės, liaudiškomis priemonėmis, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolė...

Skaityti daugiau

19.05.2019 laikas 15:16 Receptai – Patiekalai Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui

Uždegimams mažinti liaudies medicinoje, Liaudiški patarimai uždegimų mažinimui, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydytis vaisiais.

...

Skaityti daugiau

23.08.2018 laikas 15:35 Receptai – Patiekalai Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo

Viduriavimas liaudies medicinoje, Vaistažolių mišiniai nuo viduriavimo, receptai nuo viduriavimo, liaudiški patarimai gydant ligas, kaip išgyti, netradicinė medicina, kaip gydytis vaistažolėmis, kaip gydytis uogomis, kaip gydyt...

Skaityti daugiau

Taip pat skaitykite:
26.04.2024 laikas 09:24 Mėnulio šventyklos Maču Pikču paslapčių atskleidimas: inkų išradingumo ir dvasinio ryšio liudijimas
Giliai Andų kalnų masyve slypi istorikus ir turistus šimtmečius žavinti šventa vieta - Mėnulio šventykla Maču Pikču. Šį inkų civilizacijos pastatytą architektūros stebuklą iki šiol gaubia paslaptis, tačiau jo svarba inkų dvasingumui ir astronominiams...

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:31 Kokio ūgio buvo Jėzus Kristus?
2015 m. birželio 21 d. nuotraukoje popiežius Pranciškus liečia Šventąją drobulę Turino katedroje. Ji yra Šventojo Sosto nuosavybė.

Skaityti daugiau

26.04.2024 laikas 08:12 2024 m. balandžio 26 d. horoskopas visiems Zodiako ženklams: kas laukia kiekvieno iš mūsų?

Šiandien Merkurijus baigia savo retrogradinį judėjimą, tampa tiesioginiu ir pamažu įsibėgėja. Tai reiškia, kad daugelis žmonių šiandien bus sulėtėję, sutrikę, pamirš įprastus dalykus ir viską darys lėčiau nei įprastai.

...

Skaityti daugiau